|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 6 Maj - 12:35 | |
| Sve sto mi ostaje to je moje srce, veliko kao nebo i duboko kao more. Zamisli, to je sve što ostaje, a ja sam mislio da će mnogo više toga biti. Cak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je davno protekla, ali ipak imam jedno veliko srce i u njemu beskraj tuge, bijelu zoru predivnu na dlanu, imam zaista mnogo... Vjeruj mi ne žalim za mnom sjaj ne blijedi. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 6 Maj - 12:36 | |
| imaš u sebi nešto što ja nemam imaš mudrost koja te čini ženom oblak koji te plaši sjenom a ipak ti si ta obala kojoj može prići moja lađa umorna i potrganih jedara imaš u sebi i dio mog djetinjstva mada ti se čini sasvim različito jer pamtiš jer ti i sada zvuk zvona topi dušu od stoljetnih zima imaš ti imaš neku tajanstvenu misao ruke koje obgrle cijeli svijet i dlanove na kojima raste plima u tebi je i moj dio tuge nemir onih koji sanjaju mirno bujica kojoj tek tvoja duša znači kraj i putovala si tako životom neprestano uz mene a da me nisi ni vidjela ni osjetila tek si prepoznala zatvorenim očima ovaj dio neba koji tek treba posuti zvijezdama |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 15 Jul - 11:25 | |
| *** Pišem joj baladu dok snijeg pada u gradu na riječi dok topimo male ledene kristale na prozorima zamrznutim i mislimo o ptici pišem joj baladu o svemu što je htjela o njenom tijelu okupanom koje toplo mami dok nas dvoje u tami jedne sobe u plavetnilo padamo zauvijek pišem joj baladu i ne čujemo ništa osim nas njeno srce otkucava ljubav po ljubav vani je snijeg i noć a oči nam toplo gledaju i tako ja nikad svoju baladu neću zgotoviti jer nas dvoje imamo i važnijih stvari ali prije nego što ostari mi moramo jednom biti sretni. *** |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 15 Jul - 11:25 | |
| *** Vrata otvorena i prozor naslonjen na grad to nam je sve sto imamo i onda tvoje ruke s glazbom dolaze pa pitanja i odgovore sve to na pamet znamo ugodno drustvo skladatelja s licima iz proslih vremena dva kauca i ormar ruzne sitnice godina rodjenja tamo daleko u nekoj ravnici raslo je dijete i izraslo u ljubav velikih mogucnosti do kupaonice smo tri ili cetiri koraka ima jednu naklonost u sjeni dvostrukih albuma skijanje u Chamonixu parla italiano profesionalna rekreacija oprostite ne volim se slikati velika ljubav je jos veca kada pozelim da joj ruke oko bokova nadjem isprepletene a nista jos nismo konacno rekli i tko zna sto ce biti ako brane popuste nakon odlaska i reci ce da sam potpuno lud sto nisam cuo ono ostani ici ces ujutro i sto mi vrijedi sto sasvim slucajno izbjegavam prometnu nezgodu a ona topla s cosa nostrom sece po sobi i misli a ja je bezobrazno napadam i u stvari volim je vise nego sto ima katova do prizemlja i onda zbogom na prozoru je jedan je sat i petnaest minuta najradje bih da umrem sto odlazim *** |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 15 Jul - 11:26 | |
| *** Kao da nas nije činilo se tako jednostavno i tako prosto kao let kroz vrijeme činilo se u oku ima zlatnih polja nekih poleglih trava pa njen nerazjašnjeni strah od vožnje avionom kompleks tople ruke na grudima stih od života uzet na prevaru i što jos može biti među nama su slike jedan uzdah u ponoćnom buđenju kad zvijeri pitomo ljube a ljubavnici stežu nadu i gase vatru bilo bi možda ali taj grad nije bio na pravom mjestu sve što nije u toj sobi bilo toplo bilo je smrt i uragan tuge sve što nije u toj čaši bilo vino bila je tama i val što lomi pa njeno je srce od svega veće njeno je ime tek cvijet s juga mi trebamo sunce a snijegovi nas lome ne znajući ništa kao da nas nije bilo činilo se bit će ludo u toj pjesmi zaspati zauvijek činilo se na dlanu postoji nježnost krhka pa njen pogled jasan njen dah vreli moja zadnja slika kao da nas nije i nije *** |
|
| |
Gost Gost
| * * *
Predsoblje je već bilo puno ljubavi dan poslije rođendana na početku rujna zagrebačkog toplog i pomalo tužnog jer kad želiš puno kazaljke se brže okreću na satu i tvoje ime kao nježna slova ispisana na životu i još te vidim kao u zlatu kao u svilenoj roza pidžami koja me mami dok sjediš preko puta blizu i daleko i znam da je jesen na pragu da će te ljubiti netko ulice će se izgubiti u magli i bit će sve manje zora plavih na jastuku koji miriše na ove zagrebačke kiše a meni je suđeno kao i prije odnijeti do neba svu ovu tugu. |
|
| |
Gost Gost
| Ono vrijeme između ljeta i jeseni koje si donijela na svojim rukama fino umotano u plavi papir čuvam na dnu ladice
to je bio početak glasni opojni zvuk smrti porculanska figura u sobi mojih roditelja vlak koji je neke godine odnosio u propast
ono vrijeme između ljeta i jeseni dovoljno je da me zadrži da mi ponavlja govori što je istina a što je samo odsjaj u oku. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Ned 15 Jul - 11:27 | |
| Netko iz mraka iz mirisa cvjetova rasutih poljima iz nježnosti netko me ubija pogledom netko iz života nekih drugih stoljeća uredno poslaganih proljeća koja su pomiješana s tugama koja broje dane sve one koji nestaju a nama je suđeno tako da volimo da preskačemo ponore uzburkana mora da slušamo noćne oluje koje lupaju po oknima još uvijek netko iz mraka žari zjenama topli ljetnji zrak okreće se za mnom u mirisnim sjenokosnim livadama tu tišinu koju pretvara u ljepotu naše riječi nećemo moći dugo izdržati jer osjećam kako se nebo ledi nad čelom i sve hladniji mi dlan postaje osjećam ceste u nogama korake duge kiše iz olovnih sivih oblaka sve to izmješano sa svjetlima kasnih vlakova koji ostavljaju prazne perone i tužne pretužne pjesnike koji riječima skaču na dno mutnih rijeka i odlaze daleko ali im uvijek netko iz mraka prah djetinjstva donosi samo prah koji se osipa i nestaje nošen ranim jutarnjim vjetrom. |
|
| |
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 15 Okt - 9:49 | |
| Ja te ne volim više. Znaš li koliko sam boli morao podnijeti da bih rekao tu jednostavnu rečenicu? Koliko sam morao žena poljubiti, u mraku se poigravati s mjesecom u njihovim očima i paziti da ne izgovorim tvoje ime? Bojao sam se ljubavi nakon tebe. Učio sam zaboravljati ulice kojima smo išli, izmišljao nove gradove, rijeke, zvijezde. Brisao sam kišu sa svojih pjesama. Pamtio sam tragove tvojih prstiju koji su skinuli nježnost s mene. Pamtio sam slike – riječi sam znao napamet. I trošio vrijeme da te zaboravim, da te ne volim. Molio se očajnički da to nestane iz mene, da se vratim na početak. Željko Krznarić |
|
| |
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 29 Okt - 17:02 | |
| Ne diraj moje godine ne igraj se mojim rukama ostavi moje usne... Najbolje bi bilo za tebe da odeš da otvoriš vrata ostaviš tu kafu koju pijemo zaklopiš knjigu i pokupiš tih svojih deset sličica iz raznih razdoblja tvoga života. Zašto me gledaš tako bezobrazno tako toplo i nemirno tebi ću, evo, samo tebi ću otkriti tajnu jer te želim spasiti od sebe i tuge ja sam rođen u godini loše berbe i što možeš od mene dobiti samo suzu na kraju. Zato ti kažem pokupi sve te tvoje nežnosti skini poljupce sa mojih usana ne ostavljaj te mirise na jastuku jer tako te volim a rođen sam u godini loše berbe i znam da će sve to loše završiti...
- Zeljko Krznaric |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 5 Nov - 11:39 | |
| Ako se nikad nismo voljeli onda je uzalud ovo bijelo jutro na mom licu, ova kisa u prvoj slici budjenja i pjesma koja ostaje u srcu zauvijek. Ako se nikada nismo voljeli onda je cudno to zbivanje zivota u magli i sjenama dana prevarenih, ali ja vjerujem tebi i kad ne postojis i kad te nema u knjigama kad se u tvojim umornim ocima stisaju bitke i sve postane zaborav. I kad ti vjerujem, onda znam da ono sto smo zivjeli jedino ljubav moze znaciti... ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 5 Nov - 11:39 | |
| iz kojeg si ti svijeta iz kojeg cvijeta dolazis zasto nisi kao i sve druge zene koje prodju kao sjene cija se ni imena ne pamte ciji se dodiri usana zaborave s prvim jutrom iz koje si ti ljubavi iz koje knjige iz kojeg romana kad mi tako bez ikakvog plana bez namjere srce lomis na dijelove i noci mi pretvaras u dane koja si ti zena kad mi pola zivota u tebe stane zbog koje zalim sve ovo sto prebrzo ide sto su jeseni blize i sto mi se suze vide prvi puta jedino si s neba mogla doci jer druge putove poznam i na njima sam s drugima bio sam iz kojeg si svijeta ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 5 Nov - 11:40 | |
| Kako bih volio znati izgledas li sretno gospodjice moja kad te jesen zanjise na rukama kad u oku oblaka vidis odsjaj i prestanes se muciti s jednadzbama zivota kako bih ja gospodjice moja rado s tobom otvorio vrata i otisao zaboravio na zivot na ljubav na potonule brodove kako bih ja gospodjice tugo moja skinuo sve brojeve godina izbrisao datume da nasa ljubav bude primjer djeci koja dolaze ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 5 Nov - 11:40 | |
| Sve sto mi ostaje to je moje srce, veliko kao nebo i duboko kao more. Zamisli, to je sve što ostaje, a ja sam mislio da će mnogo više toga biti. Cak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je davno protekla, ali ipak imam jedno veliko srce i u njemu beskraj tuge, bijelu zoru predivnu na dlanu, imam zaista mnogo... Vjeruj mi ne žalim za mnom sjaj ne blijedi. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 5 Nov - 11:41 | |
| imaš u sebi nešto što ja nemam imaš mudrost koja te čini ženom oblak koji te plaši sjenom a ipak ti si ta obala
kojoj može prići moja lađa umorna i potrganih jedara imaš u sebi i dio mog djetinjstva mada ti se čini sasvim različito jer pamtiš jer ti i sada zvuk zvona topi dušu od stoljetnih zima imaš ti imaš neku tajanstvenu misao ruke koje obgrle cijeli svijet i dlanove na kojima raste plima u tebi je i moj dio tuge nemir onih koji sanjaju mirno bujica kojoj tek tvoja duša znači kraj i putovala si tako životom neprestano uz mene a da me nisi ni vidjela ni osjetila tek si prepoznala zatvorenim očima [size=16]ovaj dio neba koji tek treba posuti zvijezdama[/size] ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Jul - 9:48 | |
| Sanjaš opet sanjaš što će ti sva ta prostranstva ljubav neznana šta će ti jad posle svega prozor otvoren u nigdinu zrela pahulja snega sanjaš li sanjaš budalo nepopravljiva tragaču sreće. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Željko Krznarić | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar