Sad bih već mogao reći Uronjen u malu plavu tamu Koja se obavija oko nas S tobom sam se rađao svakog ljeta S tobom sam se svađao U vezi značaja nekog cvijeta I nikada ti nisam dao Da odeš Da nestaneš poput neke zvijezde padalice Koja se na drugo nebo preseli S tobom sam se naljubio S tobom sam odbolovao svakoga Koga sam izgubio Negdje na ovom putu Na ovom lišću U ovom sveopćem jadu od života Sad bih mogao reći U toj maloj plavoj tami Koja se obavija oko nas Poput bršljana Mogao bih reći Jer nitko se nije tako osmjehnuo sreći I nikome se sreća nije tako uz srce stisla Nikad niti jedna nije tako Od ljubavi pokisla I sve tajne otkrivala Dok si me nježnošću pokrivala U maloj tami plavoj Mogu sada reći Dok još nije kasno Ti moje zlatno slovo Moj pečat S tobom je stvarno dobro... Neopisivo krasno!
Doroti
Elita
Poruka : 2175
Učlanjen : 05.10.2012
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 26 Okt - 23:07
Najljepše te volim kad se Komadići jutra prosipaju po nama Kao kiša Kao plava kiša koja grije Najljepše te volim još prije Još prije nego se slike jave Pod kapcima tvojim Najljepše te volim Kad ti sve nježnosti izbrojim Prije nego se nove jave Onda te volim Onako čisto Onako iz glave A prsti putuju zamišljenim putevima Prsti ti klize niz ramena Najljepše te volim Iz tisuću razloga Iz milijun svjetlosnih godina Iz zvjezdanog mliječnog sjaja Pa te volim najljepše Kad se tama povuče Kad se pomakneš Kad ti dah sa usana Pokrene taj prvi jutarnji nalet Ljubavi znane Najljepše te volim Kad te gledam kako spavaš Kad je već zora A nikako da svane...
Doroti
Elita
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 26 Okt - 23:09
Ne volim gradove u kojima nisi bila U kojima nema tvoje sjene naslonjene I tvojih otisaka Čine mi se otužni i prazni Neispunjeni i promašeni Jer ne mogu reći Eto ovdje su bili svi nemiri njeni Ne volim Ne volim Ta jutra koja se nisu zaplela U tvoje mirisne kragne Koja se nisu sudarala s tvojim pogledima I poklekla pred snagom tvoje nježnosti Ne volim rijeke Koje ti nisu dodirnule stopala Ne volim ta kraljevstva koja te nisu Kraljicom imenovala Jer eto i ona su propala I ne volim ništa Gdje nisi nogom stupila Gdje nisi zrak udahnula Gdje nema ničeg što bi tebe naslutilo Ne volim ni vrijeme U kojem se o tebi samo šutilo...
Doroti
Elita
Naslov: Re: Željko Krznarić Sre 31 Okt - 22:35
Bogme je padalo noćas Stuštilo se Namrštilo Što li je nebu bilo da tako plane Da se u neku mračnu garderobu preobuče I znaš nešto si mislim Danas je danas A jučer je bilo jučer Kad si odlupala potpeticama Niz ove moje stepenice Nisam ti vidio ni lice Samo je mrak iza tebe hučio Tragovi su se gubili Zar se tako rastaju oni koji su se ljubili Oni koji su stopama zvijezda hodali I sve što smo imali I sve što smo od života dobili Kao budale dvije smo prodali Misleći da ima tamo iza mraka Nešto svijetlije i nešto bolje za nas A vidiš šta smo dobili Najbolje to vidiš danas Kraj mokrih fasada Pola je grada u tugu palo A mi smo baš neke budale Koje se prave da im nije stalo...
malalila
MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 18 Feb - 22:46
Nocas te tugujem
Nocas te tugujem, najdraže moje s nekim osecajem daljine Jer, nema nikoga ovde kraj mene, i niko da mi skine tu suzu sa obraza.
Nocas te tugujem.
A u istom smo gradu i iste brojimo minute. Samo što usne ne ljube i cute, samo što oci prosipaju sjaj U nekim drugim sobama, nekim drugim ljudima.
Nocas te tugujem i skitam.
Ne ljubim i pitam Šta je tamo iza jutra, iza zagrebacke zime. Postoji li tamo još tvoje ime, kao što ti u meni postojiš I ova noc što miriše, po narancama s juga govori mi što je tuga.
Nisi daleko.
A cini mi se kao sto godina svetlosti i tame, kao da se ljubav tamo topi, na plamenu svece.
I tugujem te nocas… I tugujem… I tugujem…
_Zana_
Super Član
Poruka : 751
Učlanjen : 17.02.2013
Naslov: Re: Željko Krznarić Sub 23 Feb - 18:14
Gde se ljubi i nikad ne stari
pijemo viski s ledom
i kavu s okusom tebe
i meni se tako pricini odjednom
kako me tvoje koljeno dodiruje
i to mi je dovoljan razlog
da zaboravim knjige
iz kojih sam dosta naucio
dvije fotelje nama su u tom trenutku
kao dva svemirska broda
i letimo daleko
iza nas ostaje jutro
ostaje rijeka i ova soba
nas dvoje mijenjamo doba
i mijenjamo sve obicne stvari
odlazimo nekud gdje se ljubi i nikad
ne stari
sad smo ljubavno sretni
svoj svemir imamo
i imamo sve
pijemo viski
pristaje nam i lijepo nam je
njezne su ti usne
tako njezne kad me poljube
ti znas tako lijepo zatvoriti oci
i otkrila si tajnu zatvorenog pogleda
zoves me da dodjem
pa tvoja hrabrost nema granica
puna si ljubavi
njezna si
dok pijemo viski pusimo i prebiremo
po proslosti
gramofon svira u nedogled
i to je divno
nas dvoje smo prvi ako nisi znala
prvi smo u dusu sagledali
i zaplakali od srece
od cvijeta si njeznija
od trave meksa
i tesko nam je nebo oblacno
drzati na obrazima
pijemo viski s ledom
i kavu s okusom tebe
dosta nam je svega sto nije kao ovo
da nam je zauvijek tako
od ljepote bi mozda umrli
kao zvijezde
katarina
MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
Naslov: Re: Željko Krznarić Uto 30 Jul - 21:28
Noćas te tugujem
Noćas te tugujem, najdraže moje, s nekim osjećajem daljine Jer nema nikoga ovdje kraj mene, i nitko da mi skine tu suzu sa obraza.
Noćas te tugujem.
A u istom smo gradu i iste brojimo minute. Samo što usne ne ljube i šute, samo što oči prosipaju sjaj U nekim drugim sobama, nekim drugim ljudima.
Noćas te tugujem i skitam.
Ne ljubim i pitam Što je tamo iza jutra, iza zagrebačke zime. Postoji li tamo još tvoje ime, kao što ti u meni postojiš I ova noć što miriše, po narančama s juga govori mi što je tuga.
Nisi daleko.
A čini mi se kao sto godina svjetlosti i tame, kao da se ljubav tamo topi, na plamenu svijeće.
I tugujem te noćas… I tugujem… I tugujem…
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
katarina
MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 9 Jan - 21:39
Najava rata
Najavljujem ti rat po svim pravilima.
Evo najprije ti šaljem protestnu notu jer si uznemirila moj ljubavni prostor i namjerno si ubacila te šarene balone u moje vidokruge.
Zatim šaljem ti protest jer si me mučki i bez ikakve najave ranila toplim pogledom.
Najavljujem ti rat bespoštedan rat do posljednjeg poljupca rat u kojem ćemo najvjerojatnije oboje biti poraženi i ove riječi su samo prethodnica vojske pjesama koje će se boriti na mojoj strani.
Najavljujem ti rat totalan i iscrpljujući bez primirja i zatišja neće biti smrti ali bit će bola.
Zahtijevam da se poštuju odredbe o ratovanju da se oružje nosi na vidljivom mjestu i bez lukavstava molim bez ikakvih tajni.
To mora biti najveličanstveniji rat u povijesti
Jedino kažem smrti neće biti ali bit će bola.
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
wild filly
ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 17 Feb - 0:03
Nemoj
Nikome nemoj tako ponuditi usne koje mirisu na jesen jer osjetit ce netko kako moji poljupci još traju i kako ti rukama struji ova jesen i zima nikome nemoj tako ponuditi usne jer znaš da te u meni ima za pet stoljeca i pet nedosanjanih proljeca
nemoj ni to malo sjaja u ocima potrositi s nekim u nocima kad moja sjena zaluta iznad oblaka pa ti na jastuk padne kao suza neka kap kise i ne reci nikad vise jer Bog ce znati i možda htjeti da me se zauvijek tvoje srce sjeti
ankianki
Poruka : 40090
Učlanjen : 21.07.2012
Raspoloženje : odlično
Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 4 Sep - 17:39
Šta ti nedostaje noćas
Šta ti nedostaje noćas mislim osim mene jer drugo je sve u redu drugo nije važno u ovoj noći jer zvijezde će ionako padati i ovdje i na zapadnim i istočnim obalama mene nešto drugo zanima mene zanima što da učinim s ovim depresivnim magnetskim poljem i kako da umaknem nepovoljnim strujanjima vjetrova s juga koji u tvom srcu stvaraju zrakoprazne prostore što ti nedostaje noćas osim kucanja sata mislim osim mene jer sve drugo nije more koje se pjeni nije to šlag na sve posebno na ono što me dovodi do ludila pazi jutra će svejedno dolaziti bez obzira na naša stanja ali mene nešto drugo zanima meni to što me ubija može biti slatko i suzama razmazano lice može i to a to što ne možeš pogledati u oči nikom hajde molim te ti baš kao neko dijete uživaš u svemu što ne možeš promijeniti ma priznaj da ti ja najviše nedostajem...
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 10 Nov - 20:38
Moje veliko slovo
Ti si jedno veliko slovo u mom životu, neoprostivo i nedužno, namjerno i slučajno, ti si sve. I noćas ja se odjednom sjetim kiše koja je pala tog popodneva. Sjetim se tvojih očiju iz kojih nisam izlazio pet sati i nekoliko minuta a za to vrijeme svijet se okretao i ništa nije stajalo; druga smjena je radila neumorno, netko je u tom trenutku ljubio i umiralo se u tih pet sati i nekoliko minuta a mi smo dijelili sudbinu ruže ja s tvojim imenom na usni i ti sa mnom. Kiša je padala tog popodneva znam to sigurno jer na tvom licu je zasjala jedna kap poput bisera i trave su sanjale o nama. Ti si jedno veliko slovo u mom životu i samo sam tebe učio kako se pobjedjuje ravnodušnost govorio sam ti lijepo a ustvari ponekad sam pomislio kako bi bilo raskopčati tvoju košulju i ljubiti te dugo tako dugo dok kiša ne prestane. Ti si moje veliko slovo veliko poglavlje jednog popodneva i malo večernje tame. Ti si zvijezda lutajuća koja mi se seli iz oka u oko. Pa sjetiš li se kako smo izašli iz te kiše sretni, moje veliko slovo?
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 10 Nov - 20:38
Ne diraj moje godine
Ne diraj moje godine ne igraj se mojim rukama ostavi moje usne... Najbolje bi bilo za tebe da odeš da otvoriš vrata ostaviš tu kafu koju pijemo zaklopiš knjigu i pokupiš tih svojih deset sličica iz raznih razdoblja tvoga života. Zašto me gledaš tako bezobrazno tako toplo i nemirno tebi ću, evo, samo tebi ću otkriti tajnu jer te želim spasiti od sebe i tuge ja sam rođen u godini loše berbe i što možeš od mene dobiti samo suzu na kraju. Zato ti kažem pokupi sve te tvoje nežnosti skini poljupce sa mojih usana ne ostavljaj te mirise na jastuku jer tako te volim a rođen sam u godini loše berbe i znam da će sve to loše završiti...
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 10 Nov - 20:39
Jednom zaboravi
Jednom zaboravi Namjerno se ne sjeti Da si prije mene voljela Da si mi bila nevjerna Makar me nisi znala
Ne sjeti se jednom Kako je to bilo Kako te je život učio Kako si rasla Iz pupoljka se u ružu pretvorila
Jednom zaboravi Sva ona proljeća izbriši Da napraviš mjesta Ovom luđaku Oboljelom od ljubavi Na oblaku bijelom napiši Da se ničeg ne sjećaš Da od našeg prvog pogleda traješ I pravi se kao da prvi puta poljubac daješ
Zadrhti malo Kad ti dlan preko leđa krene Izbaci sve uspomene Da napraviš mjesta Za ovu rijeku koja traži Kuda će i kako
Jednom zaboravi Ne sjeti se nikog I voljet ću te lako.
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 10 Nov - 20:40
UMRO SAM A TI MI OPROSTI
Umro sam a ti mi oprosti što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći
Oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno složene snaći ćeš se iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja
Oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati i što neću moći usne da ti dodirnem
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pon 10 Nov - 20:40
Hoću li ikada
Hoću li ikada sakupljati mrvice jeseni s ulica i skidati ti ljubav sa obraza ja koji živim bez dokaza i bez tvoje nježne riječi
hoću li ikada
tvoje jutro prepoznati rano uz kavu i misao o kojoj sam pisao o kojoj sam sanjao još prije
hoću li ikada
nekada u nekom gradu Europe svejedno na sjeveru ili jugu preboliti s tobom tugu koju nosim
jer duša je moja tebi data iza nekih prozora od zlata koji gledaju u tvoje snove
hoću li ikada
s tobom imati tebi dati i od tebe primati
da mi budu sretni prijatelji i ovo lišće da zazeleni da mi počne život tamo odakle si došla
i donijela mirise cesta i mjesta gdje si me našla.
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:16
PRISTOJNO BEZOBRAZNA
Pristojno bezobrazna Svoju blijedu kožu mojim prstima prepuštaš Na milost i nemilost Svoje srce boje tinte smiruješ uzalud Jer ta tvoja milina Nježnost koja se ne može iskorijeniti Samo mene može zaplijeniti Bezobrazno pristojna Moja ljubav od sto tisuća poglavlja U svakoj kapi strasti iznad našeg uzglavlja Svakog jutra jedan cvijet Polako ali sigurno mijenja svijet Iza tvojih uvala mirnih i dobrih Miruje ona tvoja strast Koja se u trenu podiže poput gejzira I uvijek me tvoja pristojno bezobrazna I opipljiva nakana i u duši plodna dolina Može odvući i slomiti me na sto načina
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:17
VEČERAS ĆE ZVONITI ZVONA
Večeras će zvoniti zvona I sretni će biti svi A tko će sine tebi Poklon pod bor staviti
Badnjak je i vani sniježi Večeras ljubav je zakon Sjeti se mene sine Kad Božić čestitaš nekom
Tvoj tata je sine tamo daleko Gdje anđeo dobar i tebe brani Tvoj tata ti sine želi dobro sve I sretan ti Božić i tebi i mami
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:18
AKO POGLEDAŠ
Ako pogledaš malo bolje nebo Jedne večeri kasne Mnoge će ti stvari biti jasne Pa kad vidiš da neka zvijezda zatreperi I zasvijetli jače I kad ti duša od te blagosti zadrhti I nema tu šta da se pogađa kad se toplina nebom rasprostre Znaš da se negdje u svijetu jedna nova ljepota rađa
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:18
JER ŽIVOT NIJE
Nekome ćeš uvijek faliti I tebi će uvijek netko faliti I ti ćeš za nekim svijeće i zvijezde paliti I topit ćeš mraz jutarnji svojim nadama Jer život nije nikad onakav kakvog ga želimo Ako sve sa nekim ne podijelimo Pa bila to sreća ili tuga I ne vrijedi žaliti Jer uvijek će tebi Ai ti ćeš uvijek nekom jako faliti
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:19
TUGOM POROBLJENO
Sve je naročito izgubljeno Tugom porobljeno srce se oglasi Ima li vjetra da rastjera mučninu Ima li izgleda da se sve to spasi Čini se da smo opet od ljubavi nemoguće tražili I uvuklo se u zjene jugo To su te životna poglavlja Kad tražiš jedno a dođe ti drugo I potom more se uznemiri I zvijezde se pretvore u jato A živjeti moramo čak i zato
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:20
AKVARELKO MOJA
Sasvim si me fino zamislila Kao bolesno jutro Naslonjeno na zatvorene oči Kao izlog neke prodavaone kraj koje ćeš proći U nedogled a u najmanju ruku do mosta Ti si zaista neko nadareno dijete S pojačanim nagonima slutnje Ko tebe u mirisnoj glavi I bijeloj kragni Ako uopće nešto i znaš o ljubavi Ne postoji happy end I volim te istinski i vodeno Akvarelko moja Moja filozofijo mudra Ka ćeš već jednom Malo dublje posegnuti u život Da popraviš prosjek Generaciji svoji zaljubljenih ljubavorezaca
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:21
PIŠEM TI
Pišem ti iz ovog središta slike Koja s raskošim baroknim okvirom Visi kraj prozora I ne čujem više snagu one rijeke Ne osjećam drhtavu nježnost Tek iznikle trave Tamo je daleko i sve mi je nekako daleko Tamo gdje se tvoji rođendani slave U sjaju svijeća tvoje lice I kako nas samo tako Na razne strane odnesu životne bujice I opet ti pišem iz ovog središta slike A nisu to više neke nade velike To se samo čekanje oteglo Baš se oteglo
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:21
SVE STO MI OSTAJE
Sve sto mi ostaje to je moje srce, veliko kao nebo i duboko kao more. Zamisli, to je sve što ostaje, a ja sam mislio da će mnogo više toga biti. Čak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je davno protekla, ali ipak imam jedno veliko srce i u njemu beskraj tuge, bijelu zoru predivnu na dlanu, imam zaista mnogo... Vjeruj mi ne žalim za mnom sjaj ne blijedi.
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:22
OPITI SE LJUBAVLJU
Gradovi se ponavljaju I oštar miris jeseni se zavlači u poglede Truli lišće uz okus vanilije Uz poznate krajolike koje smo oblikovali Svojim jednostavnim prisustvom Oči koje smo suzama isprali prečesto i gorko Jeseni koje su nas obogatile iskustvom Barokna težina podivljalo more Raznosi vjetar uspomene I sumrak u sobi i nepomične sjene I postoji još neko mjesto odakle se krene Do mjesta gdje nema smisla o smrti misliti S oblacima se zbliži i opiti se ljubavlju Tako da se nikad ne otrijeznimo
Gost
Gost
Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 12 Dec - 14:23
OČI TVOJE
Oči tvoje boje badema U kojima se zvijezde roje U tim očima vidim mene više nema Mamuran se budim I još me boli sve tvoje
Saznat ćeš jednom možda Kako su me našli sa oblakom u zjeni Okrenuta zidu i s osmjehom na usni No ne treba ti suza ni riječi ni ništa Tu večer samo s mojim imenom zaspi
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?