|
|
Autor | Poruka |
---|
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 18 Jun - 16:37 | |
| Cigansko srce Neko u meni pljacka spokojstvo i mir vatrenim kopljem bode muti zlatan vir
Trazi u miru biser moju pesmu vrag kida iz duse cvece pravi crni trag
O, zemljo, tuzna mati pamtim svaki dan zelena polja tvoja kriju cudan san
Hteo bih, ah, da mogu da razrusim zid da svojom pesmom nekom slepom vratim vid Cigansko srce moje ukradi dugi boje pokazi se ko si i djavo nek' nosi pesme moje
Moj zivot kao mesec vrti se u krug ne brini, majko zemljo vraticu ti dug
Zeljena polja tvoja kriju cudan san neko ce jednom doci da ukrade dan
Smak |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 26 Jun - 22:53 | |
| Ima jedan svijet
Ima jedan svijet gdje zivjet' bih htjela ima jedan svijet gdje rijeci su djela u tom svijetu zivi covjek od soli sjajom sunca rodjen, kamen kojeg volim
Iz njega cujem glas bez rijeci cutim snagu ovog tijela ja slaba, svakodnevna kroz igru rijeci sve bih htjela
Volis me njezno, znam, to si ti tako mi trebas, trebas mi ti u jednom trenu sve bih htjela kroz igru rijeci, a rijeci su djela oprosti molim te, vrati me svijetu mom
Stijene "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 28 Jun - 9:59 | |
| Dirigent Tebi, samo tebi Tebi u inat još sve sanjam A ti kad zaspiš, kada zaspiš Ja ću se probuditi Riječi, neke riječi Čovjek ne smije nikad reći Jer od tuda nema dalje Jer se zlo u njima hrani Kopa nove ponore A ja stojim usred izvrnutog svijeta Sa štapićem u ruci I u pozi dirigenta Tebi, samo tebi Tebi u inat dobro pamtim Sve te ljude kako s broda Niz vjetar čaše bacaju Riječi, neke riječi Čovjek ne smije nikad reći Jer od tuda nema dalje Jer se zlo u njima hrani Kopa nove ponore Još uvijek se Negdje rastežu ugasle nam sjene Ko duhovi lutaju A ja stojim usred izvrnutog svijeta Sa štapićem u ruci I u pozi dirigenta Ooo gluh Jer bez tebe zvuka više nema Sa štapićem u ruci I u pozi dirigenta Ne čujem glazbu kako dolazi Još uvijek se negdje rastežu Ugasle nam sjene Ko duhovi lutaju A ja stojim usred izvrnutog svijeta Sa štapićem u ruci I upozi dirigenta Ooo gluh Jer bez tebe zvuka više nema Sa štapićem u ruci I u pozi dirigenta Ne čujem glazbu kako dolazi Tebi, samo tebi Tebi u inat još sve sanjam A ti kad zaspiš, kada zaspiš Ja ću se probuditi Damir Urban "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 10 Jul - 19:08 | |
| Nije ti se htelo Dodirni me, zagrli me poljubi me, oseti me
Daj noc da traje daj da oci sjaje daj da usne ljube daj da dah ne gube
Nek' dovraga ide casovnik i vreme telefon sto zvoni i tvoje dileme
Nek' muzika traje dok letimo kroz snove ma pusti principe i mamu sto te zove
Jer nikada vise neces biti ovo sto igramo sada a sto htela bi ponovo
I dok skupljas stvari oblacis odelo ja osecam da je kasno jer nije ti se htelo Srdjan Marjanovic |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 10 Jul - 23:08 | |
| Carstvo samoce Nocima ne spavam, gledam u mrak svjetlosti trazim i najmanji trag djevojka kraj mene kao da nije tu ne osjecam nista, bas nista za nju
Razmisljam o svemu, o sebi i njoj o carstvu samoce u ljubavi toj sadasnjost i proslost vode nas ka dnu buducnost se gubi u nejasnom snu
Carstvo samoce, izmedju nas prazna tisina, dosade znak zar cigarete, tezak je zrak glumim joj ljubav, trazeci spas
Izlazimo rijetko jer ne voli to a svadje sve cesce nam donose zlo u drustvu je hladna i odbojna sva ogovara svakog to sve je sto zna
O njoj se ne cuje povoljan sud nikom nije draga ta njezina cud nema povjerenja u meni za nju buducnost nas ceka u srusenom snu Drugi nacin |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pet 14 Jul - 23:48 | |
| Ne veruj nikome
Ne veruj nikome ko ti odmah kaze da te voli jer obicno mu jedno treba a kad das, sve te posle boli pusti, neka te malo ceka nek te gleda, neka strepi
Ne daj mu se duso odmah jer ce vrag sve odneti lovice te na brzinu i pricati price fine ti mislices da je raj i da sve to nema kraj
Pozvace te da slusate ploce da kod njega provedete vece bices sretna kao nikad prije i mislices da te ljubav grije
Kad cigaretu posle zapalite skupa
shvatices u mraku sobe koliko si bila glupa
jer spakovace svoje krpe, ostavit te samu
a ti bices tuzna izjurices u tamu
Ne trazi me tada duso jer bicu daleko
a ni ja nisam zadnji klosar
i previse sam veruj ceko
pusti neka vreme prodje
valjda nisu bas svi isti
nacice se neki bolji koji na te vise misli
Srdjan Marjanovic
|
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 24 Avg - 17:01 | |
| Stine Stine - potrošilo je more; Ja san potroši dušu bez suza, bez smija Stine - potrošilo je more; Ja san potroši ljubav bez bola, bez grija
Ne ostavljaj me sad u ponoru bez dna Budi sa mnom još mi triba svitlost tvoja Ne ostavljaj me sad dok preklinjem te ja Budi sa mnom mir dok nađe duša moja Ne ostavljaj me sad, ne ostavljaj me sad, bez nade
Stine - potrošilo je more Ja san izgubi dušu bez suza, bez grija
Stine - potrošilo je more Ja san potroši dušu bez bola, bez grija
Stine - potrošilo je vrime Umirilo se i more a nov sviće dan
Oliver Dragojevic |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 12 Nov - 10:21 | |
| Pod ledom Lenjost mi je Ukrala ambicije I sve što više verujem u sranja Oko sebe, bolje mi je Tvoje razočarenje Sedi između nas Nekad sam cvećka Nekad grizem kao pas Ne daj da te uplaše Moje psihoze Ne daj da te unište Moja patetika i nervoze Raspad sistema je Moje drugo ime I jedino ti još možeš Da se boriš sa time
Gorim, gorim pod ledom Vrištim, vrištim pod ledom Ti i ja i ovaj dan Možemo kupiti novi san Polovan početak I polovan kraj
Ti i ja i ovaj dan Nisam više siguran Ko je ovde kriv Ako nisam ja Vrištim pod ledom Zbog mene, tebe, oboje Poliži so sa moga tela Ćuti il’ ubi me Gorim pod ledom Pusti me, budi me Jer ne volim da se budim Budan sam, ti kažeš Uzeo sve Ti i ja i ovaj dan Možemo kupiti novi san Polovan početak I polovan kraj
Ti i ja i ovaj dan Nisam više siguran Ko je ovde kriv Ako nisam ja " Goblini " |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 18 Nov - 19:38 | |
| Probaj me
Ti prodala si snove misliš s njim će biti bolje ali iz tebe tuga viri on ne ume da te smiri
Probaj samo malo probaj me
Još uvek ne priznaješ poraz slutiš, ne želiš da znaš praznina u duši tužna je stvar jer shvataš da ste promašen par
Ako ti je tužan dan ja još uvek živim sam ako ti je od tog zlo samo meni javi to
Probaj, probaj samo malo probaj me
On je hladan, on je grub ljubavnik, al’ nije drug ako ti je od tog zlo samo meni javi to Oliver Mandic |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 12 Dec - 21:12 | |
| Ne govori mi Ne govori mi sta sam sve mogao bolje Od sebe za nas ja da dam, Sve sto kazes tek pola je istine koju znam. Ne govori mi gde sam sve gresio, Ta vrata bolje ne otvaraj Jer dok disem ja necu ti priznati da je kraj.
Svakog dana s tobom budim se ja, Dok se Sunce kroz oblake probija Svakog dana Bogu se pomolim, Da sve poraze mogu da prebolim Samo da te ne izgubim.
Ne govori u svetu koji nestaje Sreca je da i dalje sam tu, Ja bih pao al' tvoje mi ruke ne daju. Ne govori mi sta sam sve mogao bolje Od sebe za nas ja da dam, Sve sto kazes tek pola je istine koju znam. Ne govori mi gde sam sve gresio, Ta vrata bolje ne otvaraj Jer dok disem ja necu ti priznati da je kraj.
Svakog dana s tobom budim se ja, Dok se Sunce kroz oblake probija. Svakog dana Bogu se pomolim, Da sve poraze mogu da prebolim Samo da te ne izgubim.
Nikola Cuturilo za Kerber |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 12 Dec - 21:14 | |
| Bolje da sam druge ljubioU tvojoj kosi sam sakrio zvezde mesec u kuci od dlanova ispod kaputa sve ranjene ptice i dugu iz moga jastuka
Na tvome vratu mi ostale usne u dzepu plava marama brodovi neki daleki u oku poslednja tramvajska stanica Jeftina noc za sve neverne drugove i ceo svet nek' sagori samo da tebe prebolim
Bolje da sam druge ljubio radosti moja, moja nevero k'o besan pas lajem nocima na tvoje prozore
Kerber |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 17 Dec - 6:07 | |
| El Duomo Danas mi smo sami tu hajmo mi u vis da suncu skinem oreol da nebo shvati moju bol
Ti cekaj, sad cu odmah ti cekaj, sad cu odmah ja pa gde si bila ti
Kazuj gde put je taj pesma i smrt sad tu su znam gde trepti moje maste val i beo ljiljan krasi bal
Placem sam, ne skrivam bol oci su mi krv zbog tebe jer te nema, znaj zbog pege tvoje rezim ja a kazes mi ti
Smak |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 18 Dec - 13:02 | |
| Sanjao sam nocas da te nema Sanjao sam nocas da te nemam, Da lezim budan na postelji od snijega I tiho,tiho, Neka druga zena Moje ime doziva kroz noc, Ruzan san
Vidio sam u snu ljiljan bijeli Crne konje i svatove bez pjesme i tiho bez glasa Odlaze nekud Neki dragi ljudi Gdje a gdje Ruzan san
Hej noci stani zora nek svane (neka zora svane) Bijelo Dugme |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 4 Jan - 20:17 | |
| KUĆA PUNA NARODA Donesite hljeb, donesite sol, najbolje vino za ovaj stol. Donesite smijeh, hiljadu pjesama bar. Donesite sebe meni na dar.
Donesite hljeb, donesite sol, donesite pjesme o meni i njoj. Tu priču o sreći, tu predivnu laž da ljubav ti vrati to koliko joj daš. Nek' mi bude nagrada kuća puna naroda. Živote moj, podari mi glas pjesmama da zagrlim vas. Donesite hljeb, donesite sol, svi predivni ljudi za ovaj stol. Pjesma o njoj nek' se pjeva uglas. Nek' vrati mi slike kad sam imao nas.
Nek' mi bude nagrada kuća puna naroda. Živote moj, podari mi glas pjesmama da zagrlim vas.
Z. Čolić – Z. S. Gibonni
|
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 4 Jan - 21:08 | |
| LIJEPA MOJA
D. Arslanagić
Jesi li java ili si san? Jesi li poklon, Božji plan? Kuda si ušla, kad sam oklop stavio na dušu? Misli su prsti bršljana, sjene što grle vrata tvoja. Sad umiru na nijemim usnama sve jalove molitve bez broja, mmm... lijepa moja.
Ugasi dan, jer je prejako. Upali noć, to svakako. Otvori vrata, jer društvo će ti doć'. Naspi za nas čaše tri. Jednu za tebe, drugu za mene, a ovu treću, treću za sreću. Ugasi dan, jer je prejako. Upali noć, to svakako. Dao bih sve da ovdje pripadam. Ispijmo čaše, al' bez kucanja. Jednu za tebe, drugu za mene i još po koju, za tugu moju, lijepa moja.
Jesi li java ili si san? Jesi li poklon, Božji plan? Kuda si ušla, kad sam oklop stavio na dušu? Odlaze, pa se vraćaju, nestvarne slike čudnih boja. Sve nestaju, al' jedna ostaće, a ta je jedna samo tvoja. Baš ta, lijepa moja.
Zdravko Colic |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 6 Jan - 13:11 | |
| DOCI CU TI U SNOVIMA
Jedina, ponoc odzvanja jesi li zaspala na ruci dragoga znas li tu sam ja provodim noc bez sna ispod tvoga prozora kraj tvojih uzdaha
Hajde sklopi oci nestani u san doci cu ti u snovima kad noc proguta dan
Ref. Doci cu ti u snovima kada noc proguta dan pascu kao kaplja rose njezno na tvoj dlan
Doci cu ti u snovima da ti ukradem poljupce neka vrijeme samo leti jos uvijek volim te
Onda jutro je tiho budis se pogledas u covjeka sto spava kraj tebe onda zaplaces jer to nisam ja koga si voljela prekasno jedina
Ali ne placi cekaj do veceri kad zvijezde na nebu zasjaju mi cemo se ljubiti
" Film " ....My heart beats only for you.... |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 10 Jan - 7:19 | |
| Stranac u nociLutamo kroz noćMi kao stranciLutamo kroz noćDva strana licaJedan slijede tragKroz neku čudnu noćNe znam tko si tiTo strano bićeBlizu čela mogA ja se gubimNepovratno sâmU obećanju tvomLutamo i sadJoš uvijek svjesniDa smo stranci u taj časZa sva ta licaŠto se smiju oko nasStranci za tu noćS čudom naše ljubaviPoklonjeni jedno drugomLutamo kroz noćNe više stranciLutamo kroz noćDva ista licaJedan slijede tragKroz ovu dobru noćS čudom naše ljubavi Poklonjeni jedno drugom
Lutamo kroz noć Ne više stranci Lutamo kroz noć Dva ista lica Jedan slijede trag Kroz ovu dobru noćIvo Robić
|
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 5 Feb - 21:54 | |
| Sanjao sam nocas da te nemam
Sanjao sam nocas da te nemam, Da lezim budan na postelji od snijega I tiho,tiho, Neka druga zena Moje ime doziva kroz noc, Ruzan san
Vidio sam u snu ljiljan bijeli Crne konje i svatove bez pjesme i tiho bez glasa Odlaze nekud Neki dragi ljudi Gdje a gdje Ruzan san
Hej noci stani zora nek svane (neka zora svane)
Bijelo Dugme "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 8 Feb - 6:52 | |
| Najduzi je poslednji sat Bledis, cekas, slike su brze tvoj maleni ekran sve njih ne moze da primi najduzi je poslednji sat
Nervozno se trzas lomis prste i bilo bi ti lakse sve da znas da nece biti al' mozda se i dogodi Tvoj poraz nije ogroman a povratak je realan precrtavao ili ne sve svoje zakletve i slike najduzi je poslednji sat
Putevi su dugi seku se i srescemo se nasmesi se, pokloni se necu da se kajes a mozda se ne dogodi
Ja ne mogu da pobegnem od tebe
Ja nisam bitan lik u tvojoj vernickoj prici ko je koga stvorio i ko na koga lici najduzi je poslednji sat
Svi mi ovde nekog' cekamo da nam kaze koga cekamo pa mozda taj i pogodi
Uzalud cekas, tvoj prevoz nece doci on je odavno bio ovde mi se rodili nismo bio, video, pobegao
I svima je jasno put zavrsava jamom duboko u nju tonemo al' smrdimo do neba ni on nece da nas izvadi
Block Out "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 8 Feb - 6:58 | |
| Zadrzi svoj dah U snove dodao sam boje sad se lepse vidi i manje razume sve
U oci pogledao tvoje tvoja borba jede samo tvoje vreme
Kad skupis nekoliko reci grubih pa ih glasom rasejes k'o seme
Kod tebe isti pogled ista prica svako cudo za tri dana svene
Hajde, uzmi me i prestani da vitlas sa tim lasom oko mene
Oko mene brda i doline da se vodom lecim zedan sam tisine
Zadrzi svoj dah zazmuri u mrak nemoj snagu svoju bacati uz put
Zadrzi svoj dah bez nade i straha nema pobeda
A gore lete avioni lete duse lete oblaci i secanja
I ljubav, mi k'o njene senke mi smo uvek iza ili ispred nje sto blede, vetruju i slave podignuta cela i pognute glave
Nikola Vranjkovic "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 14 Feb - 6:08 | |
| Za koji zivot treba da se rodim Za koji zivot treba da se rodim za koji sudnji dan treba da zivim i kojem Bogu treba da se molim i koju zenu treba da volim ja
Za ciju ljubav trebam da sam srecan za koju ranu treba da sam bol na cijem odru treba da sam svijeca za koju zenu treba da sam gol I nikada necu saznati to kud vodi me put zivota mog za ciju volju se radja se zivi i mre
Za cije nebo treba da sam duga u cijoj tami treba da sam luc za koju pjesmu treba da sam tuga u cijoj casi treba da sam zuc ja
Za koju jesen treba da sam zetva za koju sliku treba da sam kist za cije usne treba da sam kletva za koje grane treba da sam list
Dado Topic "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pon 26 Feb - 22:56 | |
| Stvari lagane Oba oka sklopi, dobri andjele to sto nocas sutim nije zbog tebe ti bi nesto brzo da te podigne a meni nocas pasu stvari lagane
Oba oka sklopi, dobri andjele nek' oproste mi tvoje djecje godine ti bi nesto vruce da te zagrije a meni nocas pasu stvari lagane
Pusti me da drhtim i da sjetim se kako su me njene usne ljubile neke tuge nikad se ne prebole ubice me zbog nje stvari lagane " Tutti Frutti " |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 27 Feb - 12:16 | |
| Mi nismo sami Koliko puta si ljubila stranca i bila kao ptica kraj covjeka koji ne leti do tvojih visina i ne zna tajnu skrivenu u tebi
Ti si u tijelu punom zelja sa usnama zednim iznenadjenja a nikog nema tko je tvoj i ova zemlja se ne zove dom U tvome oku je dragi kamen ili to suzu cuvas za mene a ja sam samo snovidjenje koje ti kaze, raduj se
Ne znam kad, i ne znam gdje ici cemo istom stranom ulice vjeruj mi duso, srescemo se u svijetu tajni, mi nismo sami
Film |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 20 Mar - 7:46 | |
| Trazis oprostaj Trazis oprostaj,trazis zaborav za sve lazi i bol,patnje sve... da zaboravim i oprostim ti, jer dani srece sad su tu.
Za mene ti si bio ljubav jedina, tvoj lik sam trazila u snu. Zar nisi znao koliko volela sam ja, da uvek u meni zivis ti?
Sada si samo deo moje proslosti, sva ljubav nestala je znaj. Ti si strano ime,strani lik i glas, zato nemoj da trazis oprostaj.
Trazis oprostaj,nudis zaborav za sve prosle ljubavi tvoje... da zaboravim i oprostim ti, jer dani srece sad su tu. Senka Veletanlic |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 25 Mar - 12:34 | |
| Dve reci
Sve što mogu reći stane u dve reči bolje je da misliš da sam se umorio idi ako možeš ja ti šifru ne dam zašto da se predam nisam se n borio Sav sazdan od blata s lica još mi curi ja izmedju dva sata jedan kasni drugi žuri pokloni mi srce tu nema šta da boli trebalo bi neko barem nekoga da voli Sve što mogu reći stane u dve reči bolje je da misliš da sam se umorio idi ako možeš ja ti šifru ne dam zašto da se predam nisam se ni borio
Sav sazdan od blata s lica još mi curi ja izmedju dva sata jedan kasni drugi žuri Sve što mogu reći stane u dve reči ako bi uopšte progovorio Sve što mogu reći Sve što mogu reći Sve što mogu reći Sve što mogu reći
Nikola Vranjkovic
|
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama | |
| |
|
| |
|