|
|
Autor | Poruka |
---|
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 29 Mar - 11:44 | |
| Kad bi dosla MarijaDosadno mi sam u stanu da slusam ploce i gledam u zrak da spremam ispit i vjezbam gitaru i jedem sendvic uz tetrapak Davimo se medju cetri zida glupo popodne i ja a sve bi mnogo ljepse bilo Kad bi dosla Marija, Marija, Marija kad bi dosla Marija, Marija, Marija tugu odagnala, radost bi mi dala Marija Ne znam koji dan za redom sam sebi sve sam manji drug izvucem neki osmijeh s ledom i vrtim se u krug Molim zidara sa novogradnje preko puta da mi kratko rukom signal da kad stigne gradski autobus Mozda sidje Marija, Marija, Marija kad bi dosla Marija, Marija, Marija tugu odagnala, radost bi mi dala Marija Miladin Sobic "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 7 Avg - 18:33 | |
| Dobro jutro, tugo
Dobro jutro, tugo di si bila ti do sad ja te nisam vidi dugo kraj sebe da me sitis s kin si bila pa da puknem na dva dila od ljubomore
Dobro jutro, tugo di si bila ti do sad okrenut ce na jugo ovi dan da me sitis s kin si snila pa da puknem na dva dila od ljubomore Jos sam na te bisan al' se nisam pomaka ni trepnija nisam kad si s njime utekla
Priznat ja ti necu da sam rukom pokrija jednu kaplju ca san za te pustija
Oliver Dragojevic
|
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 7 Avg - 18:42 | |
| Ti si moj san
Kao rijeka moru svom, danu mom sreću si donio Iz plamena nježnosti, pjesmu svih anđela Sad me griju tople boje ljubavi i osmjeh tvoj Samo jednom srce nađe zlatni sjaj u oku tvom
Ti si moj san zvjezdo daleka za moju noć ti si dan Ti si moj san nema mi lijeka, ako ti odeš u noć, tuga će doć Ti si moj san
Sad me griju tople boje ljubavi, i osmjeh tvoj Samo jednom srce nađe zlatni sjaj u oku tvom Ti si moj san zvjezdo daleka za moju noc ti si dan Ti si moj san nema mi lijeka, ako ti odeš u noć tuga će doć Ti si moj san
Ti si moj san zvjezdo daleka za moju noć ti si dan Ti si moj san nema mi lijeka, ako ti odeš u noć tuga će doć Ti si moj san.
Oliver Dragojević |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 9 Avg - 20:19 | |
| DŽONATAN LIVINGSTON
BESNO KORITO JE U MENI BISTRIM MISLI MALO ZBUNJEN SAM MNOŠTVO PITANJA NE VESELI TE OSMEH TEŽAK KAO UVREDA.
KRENI ČUVAM TE OBJASNI MI ŠTA ŽELIM GALEB NIJE SAMO PTICA ŠTO SE NEBOM HRANI
SVET NA DLANU DLAN U KANDŽU KRIK U GLASU MIR U BES A BES U KRV U PRAVOM ČASU
BESNO KORITO JE U MENI PROBIĆE ME RODIĆE SE DUNAV PLAVI DIGNI GLAVU KAD VEĆ MOŽEŠ IZVAN SEBE VRATI SE U SOBU KAD TI VETAR KRILA SLOMI
LUTAM BESCILJNO NOSIM ŠTIT U TELU VERUJEM TI SVAKU REČ DUBOKU BESNI KORITO POLAKO GUBIM GLAVU TUĐI STRAH DA POKLONIM SVOME OKU
Nikola Vranjkovic |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 26 Avg - 18:24 | |
| Ostavljam te samu
Ostavljam te samu u tisini sobe u tom lijepom sramu pametne i dobre
Sad su tvoje oci tvoje nijeme rijeci onaj dio noci sto se ne da prijeci
Ne vidim te vise u tisini sata i u sjaju kise iza tajnih vrata
Nista vise ne znam i grc neke sutnje sad u tebi drijema poput blage slutnje
Sve krasote svijeta sve ljepote noci odnio je vjetar s njim mi valja poci
Ostavljam te samu ostavljam do kraja u tom lijepom sramu bez sna i bez sjaja
Jos ces biti mlada sve dok budes htjela sad na jastuk pada sjena tvoga tijela
Sve sto treba znati doznali smo skupa vrijeme moze stati srce neka lupa
Ostavljam te samu ostavljam i idem put kroz gustu tamu moje oci vide
I zatvori vrata i pokrij se mrakom nova noc se hvata eno leti zrakom
Oliver Dragojevic |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 6 Sep - 19:55 | |
| Može malo sutra
Svako hoće da bude srećan niko neće da bude siv svako hoće da bude grešan ali neće da bude kriv. Može malo sutra, može malo prekosutra. Svako hoće da bude fit Da se dobro drma uz bit Svako hoće da bude jak al’ da nikad ne kuva mak.
Može malo sutra, može malo prekosutra.
Hljeba bez motike, bez kuma u svatove, svi bi da pobijede, da se ne ozlijede.
A meni treba taj iskreni zagrljaj, treba mi malo napušteno selo.
A meni treba taj iskreni zagrljaj, treba mi malo napušteno selo, to mi treba odmah. Dobro, dajte sutra. Dajte onda prekosutra.
Niko neće da bude baba niko neće da bude đed. Svi bi da su mladi k’o rosa niko neće da bude sijed.
Nikola Pejaković Kolja |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pet 19 Okt - 20:56 | |
| Euridika Daj mi snage da u noć ne potonem Daj mi ton da spase me Iz tame sena tvoja uvek prati me Grlim hladne predele
Bele ptice u vis nose me Ja strepim sada nema te
Ruke pružam ti nestaješ, nestaješ Ruke pružam Al’ kasno je Glas nestaje Ti znaš da zvezda večno sja
Daj mi glas da ovom pesmom vratim te Sunca daj da vodim te Daj mi snage da te dozovem I letimo u svitanje
Bespuće me guta, trnje bode me Ružu tražim, nema je
Maja Radivojević |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 30 Okt - 8:54 | |
| Spusti svetlost na putzid je sakrio mnoga siva lica teški za oprost, metak i ekser jasno se čuje gde je mržnji klica ovde je mračno, spusti svetlost na put dan je sagoreo i ulice su puste disao sam smrad sa mirisom parfema sada stojim pred vratima šume ovde je mračno, spusti svetlost na put rekli su – na kolena! I pustićemo da preživiš stavi lance, veseli se i pleši tvoje usne su napisale beži ovde je mračno, spusti svetlost na put od tebe daleko a kao da si tu pisma misli šalješ s drugog kraja šume u njima piše da čekaćeš i više ovde je mračno, spusti svetlost na put ostao sam sam i prijatelja nemam nazad ne mogu, napred da idem moram daj mi snage da izdržim do početka ovde je mračno, spusti svetlost na put ne mogu da ćutim i sve ću da ti kažem kad me umiju prvi zraci sunca sve sam stavio na trunku smisla u daljini ovde je mračno, spusti svetlost na put. Kralj Čačka |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 7 Nov - 6:53 | |
| PLESAČ NA ŽICI
Ova zemlja nema četiri strane svijeta Ovdje je tišina buka i sve se slijeva u jedan grad Podsjeti me dušo tko sam i ja ću ti vratit krila Ima li ovdje itko 'ko je ikad bio mlad
Ja sam plesač na žici koji pleše u mraku Ja sam svijetlo tišine koja spava u zraku Ti si ljubav što zove, ti si vodič kroz snove Ti si jača od mene, ti si sve moje žene
Volim te
Ova zemlja leži dolje duboko ispod nogu Ne vidi je nitko jer je magla oko nas Podsjeti me draga jesmo li ikad vidjeli osmijeh U čekanju novca da li postoji spas
Ja sam plesač na žici koji pleše u mraku Ja sam svjetlo tišine koja spava u zraku Ti si ljubav što zove, ti si vodič kroz snove Ti si jača od mene, ti si sve moje žene
Autor teksta: Miroslav Rus ITD bend |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 14 Nov - 17:55 | |
| Ne gledaj me tako ne ljubi me nocas
Ne gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim ne gledaj me jer muzika svira reci cu ti stvari koje cutim i zato sklopi oci i ti jer i tvoje su zelene i snene kao nekad njene Ja sam covjek bez snage da krene jos jednom ja sam sanjar sto je sanjao samo s jednom zenom Ja sam kockar bez srece ja se bojim, ja te molim, idi sad i ne gledaj me tako i ne ljubi me vise Ne nudi mi usne nocas pozeljet cu da me uvijek ljube ne govori tako lijepo ne vjerujem usnama kad gube Lagale su drugog, lagat ce i mene kao nekad njene jer lagale su drugog, lagat ce i mene isto kao nekad njene Bijelo Dugme |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 9 Dec - 16:46 | |
| MarburgJa čitav život hodam uzbrdo I snage mi još malo ostalo Za bespotreban korak ili dva Video sam sve ovo i odozdo A ničeg nema ni ovde ni tamo I zidine još ostale su samo I šta to tražim kad znam unapred Otrovan ko beli hleb je ženski osmeh Pa okrenem glavu nazad na tren Da li sam šta ostavio iza sebe Ničega se više ne sećam Ne pamtim pa ne moram da se zaboravljam I mrzim krte zidove tunela Tu sve je krov a krov pada na glavu Niz glatke zidove glasovi klize A u tim porama kao da stoje večno I nisam tako crn da gazim reči I praštam kome moj oproštaj treba Al’ slike blede sve vreme ih jede Na prkos bol i sećanje život se svede I ne vraća mi se u Beograd Nikola Vranjkovic |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pet 14 Dec - 13:30 | |
| Ne gledaj me tako i ne ljubi me viseNe gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim ne gledaj me jer muzika svira reci cu ti stvari koje cutim i zato sklopi oci i ti jer i tvoje su zelene i snene kao nekad njene Ja sam covjek bez snage da krene jos jednom ja sam sanjar sto je sanjao samo s jednom zenom Ja sam kockar bez srece ja se bojim, ja te molim, idi sad i ne gledaj me tako i ne ljubi me vise Ne nudi mi usne nocas pozeljet cu da me uvijek ljube ne govori tako lijepo ne vjerujem usnama kad gube Lagale su drugog, lagat ce i mene kao nekad njene jer lagale su drugog, lagat ce i mene isto kao nekad njene Goran Bregović |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 26 Jan - 9:46 | |
| Nakon svih godina
Ti znas da znam da nisi tu i mada gola pored mene lezis ti znas da znam gdje si sad u mislima ti njemu bjezis Tisina glasna ubija polako a kad je kraj nikom nije lako Ne nisam ljut, razumijem i za dobro i za lose potrebno je dvoje a nema smisla zbrajati sve grijehe moje il' grijehe tvoje Nakon svih godina ispili smo ljubav do dna nakon svih godina moram se pomirit' sa tim budi sretna s njim Ne, nisam ljut, al' tuzan sam jer dio mene nestaje bez tebe i nisam ljut jer sam sam kriv koliko puta sam te gurnuo od sebe " Parni valjak " |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 6 Feb - 6:13 | |
| RolajDubinom tamne strane duše vreba pitanje Hoćeš li da ubiješ ili da budeš ubijen Demone čiji rad odnekud pokrene Iskušenje da u biti burno deluje Blesak čuđenja i ludo nesvrstavanje Godine i dani bdenja pod zemljom prevare što vrlu moć ideja u ogledalu Od sveta krije i od svetla sklanja te Rolaj, rolaj, rolaj, rolaj Znam da lako padam, znam da teže ustajem Slamka spasa gde uraste hvatam se Za ruke koje grade kulise obmane Iza kojih strahote istine mame da ih otkrijem Prijatelj ti šapne, ne presuđuje Nad igrom lutanja u lavirintu linije Pod kožom prolaznom duboko je i mučno je čas se bliži da te umom dodirnem Rolaj, rolaj, rolaj, rolaj Rolaj, rolaj, rolaj, Lorelaj Daleko od mene zar ne primećuje Veliko ništa kada svojom senkom prekrije U svili tajne pali svet materije Naša bit je beskraj u oluji iluzije Kralj Cacka |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 23 Feb - 13:46 | |
| Mozda bas sadLažem kad kažem da te ne spominjem Talas sve vrati na isto staro mesto Gde zaborav baš ne zalazi često Spustim se i dotaknem dno Bez tebe to nije to Bez tebe to nije to Ooo bez tebe to nije to Ooo to nije to Možda tek sad znamo šta smo imali Tek sad znamo gde smo poklekli Možda bi sad život bio nežniji I ljudi za nas bii spremniji Lažem kad kažem da te ne spominjem I onda setim se sna more bez obala Gde zaborav baš ne zalazi često Spustim se i dotaknem dno Bez tebe to nije to Ooo bez tebe to nije to Ooo to nije to Možda tek sad znamo šta smo imali Tek sad znamo gde smo poklekli Možda bi sad život bio nežniji I ljudi za nas bii spremniji Možda tek sad Bez tebe to nije to Z. Đukić, " Van Gogh " |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 28 Feb - 4:56 | |
| VOLJELA ME NIJE NIJEDNA
Kako sam rodjen, gdje to zasto smo dosli da ovdje zivimo mogu nauciti bilo sto ne znajuci nista, hocu li biti ponovo
To sto sam bio to sad crna zemlja pokriva to sto bi bio nebo zna voljela me nije nijedna
Ruina, nistavilo, to sam ja sto je to covjek sretna mogucnost izbora ali ko je ona ili ko sam ja uglavnom, to mi zivot sada racun ostavlja
Kako sam rodjen, gdje to hocu li biti ponovo to sto bi bio nebo zna voljela me nije nijedna
Zaljubio se, obljubio je to je to imao srece, dobio sto trazio jer voljela me ali ko je ona ili ko sam ja ili kako sve to skupa mili brate, izgleda
To sto sam bio to sada crna zemlja pokriva to sto bi bio nebo zna pa, pa nek odgonetava
To sto sam bio to sad crna zemlja pokriva to sto bi bio nebo zna voljela me nije nijedna
Azra |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Čet 28 Feb - 5:05 | |
| Doci Cu Ti U Snovima
Jedina, ponoc odzvanja jesi li zaspala na ruci dragoga Znas li, tu sam ja provodim noc bez sna ispod tvoga prozora kraj tvojih uzdaha Hajde, sklopi oci nestani u san doci cu ti u snovima kad noc proguta dan Ref. Doci cu ti u snovima kad noc proguta dan pascu kao kaplja rose njezno na tvoj dlan Doci cu ti u snovima da ti ukradem poljupce neka vrijeme samo leti jos uvijek volim te Onda jutro je tiho budis se pogledas covjeka sto spava kraj tebe Onda zaplaces jer to nisam ja koga si voljela prekasno, jedina Ali ne placi cekaj do veceri kad zvijezde na nebu zasjaju tad cemo se ljubiti Jura Stublic |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Ned 3 Mar - 15:30 | |
| Ay CarmelaMi smo protiv ugnjetaca i njihovih pomagaca legionara i fasista ay Carmela, ay Carmela Zelja nam je samo jedna da fasista vise nema mi nemamo avione tenkove i kamione ay Carmela Nestaje nam municije hladan vjetar poljem brije ay Carmela Ne mogu nam bombe nista ni oluja niti kisa gdje se ova pjesma cuje ay Carmela, ay Carmela tamo srce pobjedjuje ay Carmela, ay Carmela Darko Rundek |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 5 Mar - 7:05 | |
| Draga MarinaDraga moja Marina zivot je lep dodji, igraj sa nama samoca je greh Draga moja Marina zaboravi sve dodji, igraj sa nama igra je lek za sve Draga Marina ponekad zivot je grub zato oprosti i dalje bicu ti drug Ne treba nam lazni san lazne reci svaki dan lazni poljupci u travi Draga Marina nisi ti kriva za to sto srce mi luta i sto ti zadajem bol Jer ja drugi sanjam san zivim sasvim drugi dan drugi ritam, drugi svet Šarm |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Uto 10 Sep - 8:09 | |
| Sanjao sam nocas da te nemam Sanjao sam nocas da te nemam, Da lezim budan na postelji od snijega I tiho,tiho, Neka druga zena Moje ime doziva kroz noc, Ruzan san
Vidio sam u snu ljiljan bijeli Crne konje i svatove bez pjesme i tiho bez glasa Odlaze nekud Neki dragi ljudi Gdje a gdje Ruzan san
Hej noci stani zora nek svane (neka zora svane) Biljelo Dugme |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sre 2 Okt - 16:24 | |
| Cekaj me Sad je mojih pet minuta Bez kravate raskopčan A ako zbrišeš trag mi s puta Plesač sam koji pleše sam Sad je mojih pet minuta Puškama straže pjevaju A zora kada noć proguta One I'm pjesme vraćaju Mislim samo takve misli Koje su zabranjene znam I kad se vratim biću onaj isti Na stanici što moli čekaj me Danas su mi blizu zvijezde Stanem na prste već su tu Da u džepu ih ponesem Sklona je sreća vitezu Mislim samo takve misli Koje su zabranjene znam I kad se vratim biću onaj isti Na stanici što moli čekaj me Onda ću biti heroj tvoj Za naše večne sate Otirač sjena tvoga psa I biću vješalica Posuda za djecu Kava u postelji I ljubavnik sa dna A onda ću biti heroj tvoj Za naše večne sate Otirač sjena tvoga psa I biću vješalica Posuda za djecu Kava u postelji I ljubavnik sa dna Mislim samo takve misli Koje su zabranjene znam I kad se vratim biću onaj isti Na stanici što moli čekaj me Arsen Dedic |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 25 Jan - 20:42 | |
| Sunce mi se smije Uzet ću kruha, luka, slanine, I onda pravac u planine Gdje nema zlobe, laži ni poze I bez nervoze lagano klizi dan. U bistrom potoku umiti lice Umjesto ljudi slušati ptice Tu nema buke, nema signala Niti budala da ti pokvare san. Sunce mi se smije, kao nikad prije Tu pripadam, sada znam. Sunce mi se smije, kao ljubav grije, Sad sebi sve opraštam. Rumena zora kada svane, Ugledam srnu i njeno lane I svoje majke tada se sjetim Pa poletim nebu u zagrljaj Sunce mi se smije Jurica Padjen - Aerodrom |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 15 Feb - 14:00 | |
| Mlecni put Bilo jednom jedno carstvo Tu smo sakrili bogatstvo Bio jednom jedan čovek Koji vladao je mnome Bili jednom neki ljudi Nikad nasmejani ljuti Bio jednom jedan svemir Što izgradili smo sami Kako smo se smejali u glas Ljubili u prste našli spas Voleli do zadjeg daha Kako moje srce bije kada tvoje više nije Ne mogu dalje Neka sve mi uzme svemir da utiša ovaj nemir Mlečni put nestaje Bilo jednom jedno nebo Koje sanjali smo često Bio jednom jedan život Koji živeli smo sretno Bio jednom jedan čovek Sav od zlatnog praha stvore Bila jednom jedna ljubav U jednoj kućici za dvoje Kako smo se smejali u glas Ljubili u prste našli spas Voleli do zadjeg daha Kako moje srce bije kada tvoje više nije Ne mogu dalje Neka sve mi uzme svemir da utiša ovaj nemir Mlečni put nestaje Kako moje srce bije kada tvoje više nije Ne mogu dalje Neka sve mi uzme svemir da utiša ovaj nemir Mlečni put nestaje Aleksandra Kovac |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Sub 28 Mar - 11:27 | |
| Rođen spremanPamtim reci oca svog Budi covek, sine Ne sudi ljudima, nisi Bog Ne gledaj nikog sa visine Ako mozes, pomozi Ako umes, uradi A kad volis, voli srcem To sto imas, cuvaj Ne lazi, ne kradi I trazi mesto pod suncem Nisam birao datum Ni mesto rodjenja Poreklo, ni gene Al' sam znao sta hocu I znao da ti si Prava za mene Ovaj zivot me uci I danas da imam A sutra da nemam Za svoju sudbinu Ja rodjen sam spreman Rodjen sam spreman Spreman na sve Osim da ostanem bez tebe Pamtim reci oca svog Da obraz nema cenu Ne sudi ljudima, nisi Bog Pronadji dobro u svemu Ako mozes, pomozi Ako umes, uradi A kad volis, voli srcem To sto imas, cuvaj Ne lazi, ne kradi I trazi mesto pod suncem Nisam birao datum Ni mesto rodjenja Poreklo, ni gene Al' sam znao sta hocu I znao da ti si Prava za mene Ovaj zivot me uci I danas da imam A sutra da nemam Za svoju sudbinu Ja rodjen sam spreman Rodjen sam spreman Spreman na sve Osim da ostanem bez tebe Boja mojih ociju Je boja moje duse Tesko se probija zrak Svetlosti kroz mrak A kad je zivot bio lak A kad je zivot bio lak Nisam birao datum Ni mesto rodjenja Poreklo, ni gene Al' sam znao sta hocu I znao da ti si Prava za mene Ovaj zivot me uci I danas da imam A sutra da nemam Za svoju sudbinu Ja rodjen sam spreman Rodjen sam spreman Spreman na sve Osim da ostanem bez tebe sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama Pet 5 Jun - 19:53 | |
| Ako mozes zaboravi
Gdje da kreneš u ovo strašno doba? Nemaš gdje. Sama u tom haljetku cirkuske jahačice Miliun rubalja za tvoja glatka ramena Daj, makar ne varaj ovog anđela na dlanu Zaboravi, ako možeš Zaboravi Zaboravi Ako možeš ... Otmeno izgubljena opklada to ti je Kao spremljen krevet malo tijesan za dvoje Kao haljina Kada se rašiva Evo porodi me kao srna na snijegu i zaboravi Ako možeš Zaboravi Zaboravi Ako možeš ... Gdje da kreneš u ovo strašno doba? Nemaš gdje. Tebi…
Bijelo Dugme |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tekstovi domaćih pjesama | |
| |
|
| |
|