Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 5 Apr - 11:11
Тёмная ночь
Тёмная ночь, только пули свистят по степи, Только ветер гудит в проводах, тускло звёзды мерцают... В тёмную ночь ты, любимая, знаю, не спишь, И у детской кроватки тайком ты слезу утираешь. Как я люблю глубину твоих ласковых глаз, Как я хочу к ним прижаться сейчас губами! Тёмная ночь разделяет, любимая, нас, И тревожная, чёрная степь пролегла между нами. Верю в тебя, в дорогую подругу мою. Эта вера от пули меня тёмной ночью хранила... Радостно мне, я спокоен в смертельном бою: Знаю, встретишь с любовью меня, что б со мной ни случилось. Смерть не страшна, с ней встречались не раз мы в степи... Вот и сейчас надо мною она кружится, Ты меня ждёшь и у детской кроватки не спишь, И поэтому знаю, со мной ничего не случится!
Sirijus49
Super Član
Poruka : 655
Učlanjen : 02.04.2013
Raspoloženje : Uvek dobronamerno
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 5 Apr - 11:28
Katarinaa ::Тёмная ночь
Тёмная ночь, только пули свистят по степи, Только ветер гудит в проводах, тускло звёзды мерцают... В тёмную ночь ты, любимая, знаю, не спишь, И у детской кроватки тайком ты слезу утираешь. Как я люблю глубину твоих ласковых глаз, Как я хочу к ним прижаться сейчас губами! Тёмная ночь разделяет, любимая, нас, И тревожная, чёрная степь пролегла между нами. Верю в тебя, в дорогую подругу мою. Эта вера от пули меня тёмной ночью хранила... Радостно мне, я спокоен в смертельном бою: Знаю, встретишь с любовью меня, что б со мной ни случилось. Смерть не страшна, с ней встречались не раз мы в степи... Вот и сейчас надо мною она кружится, Ты меня ждёшь и у детской кроватки не спишь, И поэтому знаю, со мной ничего не случится!
HVALA!
Poslednji izmenio Sirijus49 dana Sub 5 Apr - 11:31, izmenjeno ukupno 1 puta
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 5 Apr - 19:13
PROLEĆNI DAN
Tebe mi je doneo prolećni dan sa prahom sunca sletela si u moj svet ti si misao koja me u stopu prati mirišeš na proleće kao najlepši cvet
Lepršaš i u koraku me svuda pratiš zamišljam tvoje prelepo lice i kad god poželim da ga ugledam nestaneš i odletiš poput ptice
Misli o tebi slike mi najlepše stvaraju ti si najdraži deo mojih samotnih dana u bašti mojih želja ti si moj anđeo i moja duhovna hrana
Sa prahom sunca sletela si u moj svet doneo te prolećni plavi oblak na sebi dok na njemu tvoje ime piše hoću i želim da mislim samo o tebi
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 6 Apr - 20:18
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 9 Apr - 17:37
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 11 Apr - 10:36
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 11 Apr - 20:53
DALJINE
Sastavljam sliku od tvojih reči muziku pišem od pesama tvojih sklapam te u mislima kao figuru da se stvoriš isped očiju mojih
Zidam pažljivo kulu od želja slažem tvoje radosti i misli tvoje poljubcima ih za dušu lepim da oblože ljubavlju srce moje
Slikam te na nebeskom platnu bojim te zlatnim bojama sunca mojim snovima te ukrašavam dok moje srce sa tvojim kuca
Znam da te nikada videti neću daljine su te odnele daleko ostaćeš samo žena iz snova koju sad ljubi drugi neko
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 13 Apr - 20:11
DALJINE
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 14 Apr - 21:12
U VENAMA
Osećam da tečeš mojim venama kao plima nadireš sve dalje i više osvajaš me nečujno i sigurno dok tvoja duša sa mojom diše
Samo jedan pogled je dovoljan da bez reči kažem ti sve dok u zagrljaju mom se kriješ i čitaš iz pogleda koliko volim te
Na tvojim usnama je magija nektar što dušu zavodi i opija u roba ljubavi me pretvaraš lepotom otrovnom kao zmija
Dušu otrovah tvojom lepotom za ljubav tvoju dao bih i svet ceo postala si misao i potreba moja postala si mene deo
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 16 Apr - 22:22
SAN
Pruži mi ruku i dođi u moj svet moje su staze na mlečnom putu u svetlosti zvezda i nebeskog sjaja dođi da letimo zajedno do beskraja
Da zajedno obilazimo naše snove staze na kojima niko još nije bio u svetlosti zvezda da se izgubimo u senkama meseca da se ljubimo
Dođi i oseti kako vasiona diše kako njena muzika beskrajem zvoni kako su joj zvezde ljubavi pune dođi da čuješ njene strune
Nasloni se na moje grudi zažmuri i sanjaj najlepše snove neka ti zvezde podare najlepši san dok nas u zoru ne probudi dan
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 19 Apr - 21:52
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 21 Apr - 18:05
DUŠA
Otvoriše se kamena vrata uz tupu škripu vremena, teret teški roni se u bezdan i nestaje sa nejakih ramena
U ponoru lom se čuje lome se krici o obale beskraja nestaju okovi teški oko duše kovani od jada i očaja
Topla kiša spira okorele suze, grudi se pune novim životom u očima sunce se sjajno ogleda i lice zasija božanskom lepotom
U izmaglici na samom pragu odjeknu divan Božanski glas ranjenoj duši kao melem na ranu to ljubav dolazi kao spas
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 23 Apr - 18:57
NA OBLAKU
Noćas sam ti pozdrave slao na oblacima sam ti stihove pisao kad u ponoć doplove u grad tvoj da pročitaš svaku moju misao
Da ustrepti tvoja duša i telo kada te dodirne oblak beo i u naručje zvezde da ti prospe da te krase za život ceo
Moje će misli i dalje navirati na svakom oblaku ljubav ću ti slati pisati stihove samo za tebe u svakom ćeš za moju čežnju znati
Sa oblaka da te čvrsto zagrlim u zagrljaju dugo da ostanemo u jedno telo da se stopimo i u snovima da nestanemo
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 29 Apr - 20:31
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 29 Apr - 21:22
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 1 Maj - 22:35
TVOJ ROB
Da li smem toliko da mislim o tebi namičeš mi se na oči kao koprena vidim te i želim u svakom trenu da te zagrlim i ljubim ta dva oka snena
Svake noći postaješ anđeo mojih snova što me nežnošću i lepotom svojom opijaš anđeoskim glasom mamiš u zamke svoje u tajna skrovišta za koja samo ti znaš
Pristajem na svaku volju tvoju na čarobnom putu sa one strane jave kad u zagrljaju kroz snove prolazimo na krilima ljubavi prave
Da li smem toliko da mislim o tebi i nesvesno postajem tvojim robom ništa više od tebe ne vidim lepoto moja poludeću za tobom
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 2 Maj - 17:43
Lapidus
Član
Poruka : 1
Učlanjen : 02.05.2014
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 2 Maj - 18:29
Ko putnika što mami novog ime na hladnoj grobnoj ploči
nek moje ime s lista ovog privuče tako tvoje oči;
i kad opet pogled sleti kroz mnogo leta na to ime
ko umrlog se mene seti i znaj: tu srce leži s njime.
Bajron
katarina
MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 2 Maj - 19:05
Snovi
Velike reke imaju ušće Koje ih pretvara u okean.
Veliki vetar prozračne Puteve prema ravnici.
Ja imam samo san, Običan malecki san U kom sam za pedalj bliži Ponekoj zvezdi I ptici.
U zoru, od svega toga Čitavo nebo izraste Na mojim rukama toplim I obrazima snenim.
I dan je nalik na jedne Zenice graoraste Oivičene zelenim.
I uopšte, Zvezdo I ptico, Uopšte, Celi svete, Divno je kad se u nama Neko čekanje javi.
Pa se od toga na usni Nešto rumeno isplete.
I nešto graorasto I zeleno u glavi.
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 2 Maj - 20:27
Ja imam samo san, Običan malecki san...
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 6 Maj - 21:59
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 10 Maj - 22:05
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 14 Maj - 18:48
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 27 Maj - 16:02
BEZ IDEJE
Evo poželeh da napišem najlepše stihove za tebe sedim i po mislima preturih svu liriku što znadoh i kad najviše želim ideje nema, besan sam na sebe tako se jadno osećam kao da te izdadoh
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 5 Jul - 17:38
UVEK S TOBOM Kroz snove te tvoje pratim jutrom se na tvojim grudima budim nektarom sa usana tvojih se opijam dok se sa suncem ne probudim Kroz dan kao pučinom da plovim u beskraju nigde luke ni kraja puta svaka je misao deo ljubavi moje sto tražeći te pučinom luta Nedostaje mi toplina tvoja Pogled blagi i osmeh tvoj samo sam u mašti zajedno s tobom mašta je postala život moj Svaka je noć samo nova nada čekam te na pragu mojih noći u mašti da te beskrajno ljubim i volim poželim da nikad ne otvorim oči.
Sponsored content
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma!
Juče u 19:56 od Boogie
» Smešni snimci, slike..
Čet 21 Nov - 16:46 od Poly
» Razni vicevi
Čet 21 Nov - 16:44 od Poly
» Max Leiva, 1966 | Abstract Figurative sculptor
Sre 20 Nov - 18:52 od Poly
» Misli nas "malih" ...
Sre 20 Nov - 0:15 od Emelie
» Pesma za moju dušu
Sre 20 Nov - 0:11 od Emelie
» Uživo...