Da li je ateizam religija? - Page 2 Hitskin_logo Hitskin.com

Ovo je previzualizacija teme sa Hitskin.com
Instalirati temuVratiti se na listu teme

Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  Himna Haoss ForumaHimna Haoss Foruma  FacebookFacebook  

Delite | 

Da li je ateizam religija?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Sagacity

Master
Master

Sagacity

Ženski
Poruka : 5297

Učlanjen : 29.07.2011

Da li je ateizam religija? - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li je ateizam religija?   Da li je ateizam religija? - Page 2 EmptyPet 23 Avg - 9:51

Abu Dabi ::
Iskreno Sago.
Mene je potpuno nevažno da li ga ima ili nema. Ja mislim da nema. To mi je dovoljno.
Ali neću dopustiti nikome da mi propisuje praznike. Da mi propisuje oblik križa ili krsta. Da me terorizira "svojim vjerovanjem".
Vjerujte tko želi.
Ali se manite mene koji ne vjerujem.

PS
Valjda ovo nećeš shvatiti osobno. happy 
Pišem općenito. Laughing
Abi, ne verujem da ja delujem kao neko kome se može ''propisati'' bilo šta. Laughing
Postim kada želim, nosim brojanicu ako želim....idem u crkvu ako želim...
Meni niko ništa ne može da nameće, sve je moj izbor...Sve vreme pričam o toj vrsti vere i uvek kažem, religiozna sam, vernik sam....ali nisam zatucani vrenik.
Verujem u postojanju nečeg višeg, ali to ne mora značiti da verujem u institucije, one koji veru propovedaju itd...
Volim slave, volim Božić itd...I smatram da su praznici tog tipa uspostavljeni da bi se koliko toliko sačuvao familijaran ambijent, a ne kao ''slovo verskog zakona''...
I jok, što bih se ljutila...mada...ima vremena...Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Učlanjen : 29.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Da li je ateizam religija?   Da li je ateizam religija? - Page 2 EmptyPet 23 Avg - 10:01

Sago , slažem se sa tobom 100% happy 

kad bi mi nametali nešto mimo moje volje verovatno to ne bih niti volela nit poštovala , al ako nešto radim jer ja to volim i hoću to mi je vrh i ono pravo happy 

msm da su ateisti imali loš primer u svom okruženju dal familiji il poslu gde su bili primorani pripadat jednoj veri il partiji pa su od vere zato i odustali , jer nije im gušt ako je bilo što na silu pa su se odlučili bit odmetnici happy

Da li je ateizam religija? - Page 2 F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130824

Učlanjen : 07.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Da li je ateizam religija?   Da li je ateizam religija? - Page 2 EmptyPet 23 Avg - 10:36

Sagacity ::
Abu Dabi ::
Iskreno Sago.
Mene je potpuno nevažno da li ga ima ili nema. Ja mislim da nema. To mi je dovoljno.
Ali neću dopustiti nikome da mi propisuje praznike. Da mi propisuje oblik križa ili krsta. Da me terorizira "svojim vjerovanjem".
Vjerujte tko želi.
Ali se manite mene koji ne vjerujem.

PS
Valjda ovo nećeš shvatiti osobno. happy 
Pišem općenito. Laughing
Abi, ne verujem da ja delujem kao neko kome se može ''propisati'' bilo šta. Laughing
Postim kada želim, nosim brojanicu ako želim....idem u crkvu ako želim...
Meni niko ništa ne može da nameće, sve je moj izbor...Sve vreme pričam o toj vrsti vere i uvek kažem, religiozna sam, vernik sam....ali nisam zatucani vrenik.
Verujem u postojanju nečeg višeg, ali to ne mora značiti da verujem u institucije, one koji veru propovedaju itd...
Volim slave, volim Božić itd...I smatram da su praznici tog tipa uspostavljeni da bi se koliko toliko sačuvao familijaran ambijent, a ne kao ''slovo verskog zakona''...
I jok, što bih se ljutila...mada...ima vremena...Laughing

Slažem se ja s tobom.
Dobrovoljno.
Vlastiti izbor.
Ali.
Vjera postaje "državna stvar".
Kod mene se za vrijeme propovijedi na Veliku Gospu pljuje po sekularnoj državi.
Najviši čin u Crkvi. happy

Zašto da ja MORAM?
Moram ih financirati.
Moram gledati križ na zidu u školi ili javnoj ustanovi.
Moram ići na vjeronauk, ili sam gledan ispod  oka i mjeri me se drugačijim aršinom.
I td, i td....

Nitko nema pravo da me "siluje" na taj način. happy

love
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Da li je ateizam religija?   Da li je ateizam religija? - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Da li je ateizam religija?
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Paleolitska religija
» Mezolitska religija
» Neolitska religija
» Religija i Satanizam
» Religija i nauka
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu