|
| |
Autor | Poruka |
---|
Princess Elita
Poruka : 1160
Učlanjen : 12.05.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Uto 24 Jul - 13:51 | |
| BRAKOLOMAC
Da se o mom zivotu pravi film il' barem strip (il' barem strip) da se o mom zivotu pravi strip znam da bi bio sasvim negativan tip
Za neke stvari imam strasan nos opasan nos (opasan nos) za neke stvari imam jeziv smek za vase tuzno srce imam pravi lek
I dobro znam vas omiljeni stih, uopste, zivot bolje poznajem od svih da, vama treba neko tako fin i tih al' ste vi neki vrag al' kada padne mrak ugrozicu vam brak
U vasem oku gori neki plam opasan plam (opasan plam) u vasem oku blista neka strast o, tudje voce, ti si ona prava slast
Ja vidim sve sto ne vidi vas muz, vas dragi muz (moj dragi muz) ofarban pramen ili neki novi ruz ja vidim sve sto ne vidi vas muz
Ref. I zivot moj bez vas bi bio jad nikad me niko nije shvatio do sad i neko moze reci da sam pravi gad
Ma, bas ste pravi vrag ali kad padne mrak, ugrozicu vam brak
Da se o mom zivotu pravi film il' barem strip (il' barem strip) da se o mom zivotu pravi strip znam da bi bio sasvim negativan tip
Vas suprug dragi hrce na sav glas o, bas je prost (mislite to) vas suprug hrce u taj sitni cas, kad tako ceznem da sam pored vas
Ref.
Ma, bas ste zlatni ali kad padne mrak, ugrozicu vam brak |
| | | Princess Elita
Poruka : 1160
Učlanjen : 12.05.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Uto 24 Jul - 13:52 | |
| CALETOVA PESMA
Ne pitaj me nikad vise zasto neven ne mirise ne secam se, to je prica duga
Ne pitaj me tu pred svima sta to na dnu case ima ne pitaj me nikad zasto cugam
Bolje da sesir nemam pod njime djavo drema sneva i izvoljeva, djavo mi je kriv
Budi me u zlo doba za njega red ne vazi on mora sve da proba to djavo vino trazi
Ne pijem sto uzivam nit sto mi dobro stoji pijem da njega napojim
Ne pitaj me, ne znam kaz'ti di ce koja zvezda pasti di ce pasti dugme s mog kaputa
Na pitaj me sto na kraju svi kerovi za mnom laju ne pitaj me nikad zasto lutam
Budi me u zlo doba za njega red ne vazi on mora sve da proba to djavo mesto trazi
Ne lutam sto uzivam nit' miris druma volim lutam da njega umorim
Ne pitaj me dal' je zima dok po rosi s ciganima brilijante za kravatu biram
Ne pitaj me zasto ptice ne slecu na svake zice ne pitaj me nikad zasto sviram
Budi me u zlo doba za njega red ne vazi on mora sve da proba to djavo pesmu trazi
Ne, ne sviram sto uzivam nije to pesma prava sviram da njega uspavam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 25 Jul - 9:37 | |
| Djordje Balašević - Naopaka bajka U suterenu tunel ka nebesima, na tankoj gazi jutro mračan goblen tka, sumorna lica, nasamo sa gresima, u hodniku bez povratka, u crni grm se moja ptica zaplela, zaneta titraina zvezda Danica. I kasni dah dok hladi čelik, skalpela klizi niz nit brojanice. Postoji plan da je anđeli ukradu, il' bar na čas da je vrate među njih... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 25 Jul - 9:38 | |
| Lomljeno zlato Sta trazis ti na putu mom i zasto imas taj pogled blag kad znas da davno prosli su dani kad bio sam ti drag Sto secernu vodicu prodajes i igras cim se ne sme igrati zasto nocas diras ono sto se ne sme dirati.
Zasto budis srce moje kada dobro znas da na svetu samo tebe voleo sam ja zasto budis srce moje kada dobro znas od lomljenog zlata da je... Djordje Balašević |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 25 Jul - 9:39 | |
| Znam, mora biti da je tako: nikad se nismo sreli nas dvoje, mada se trazimo podjednako zbog srece njene i srece moje. Pijana kisa siba i mlati, vrbama vetar cupa kosu. Kuda cu? U koji grad da svratim? Dan je niz mutna polja prosut. Vucaram svetom dva prazna oka zurim u lica prolaznika. Koga da pitam,gladan i mokar, zasto se nismo sreli nikad? Il je vec bilo? Treba... Djordje Balašević |
| | | Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Pon 6 Avg - 21:37 | |
| Zaboravljam imena, samo lica ostaju u prolazu..
Ona je Moj Razlog, u stvari, moja mala unikatna dragocenost u zalagaonici ovog ludila...
Ma, ne idem ja ispred svog vremena. Moje vrijeme ide iza mene. U tome je nesporazum. Ipak, sačekat ću ga još malo. Još samo malo, onda odoh...
Ne... Nismo mi bili ljubavnici... Nikad. Samo smo se ponekad malo gledali, kad nas nisu gledali... I to je sve. Oboje smo nosili na lančiću po polovinu jedne davno polomljene tajne, ali nismo pokušavali da je sastavimo, ko zna zašto...
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 26 Sep - 19:25 | |
| ,,U duboki i zagonetni bunar njenog pogleda ubacio sam sapat jednog malog poljupca, kao sjajni srebrni novcic, ali on je zalutao negde na dugom putu do dna.... Sreca da nista nisam pozeleo... Ustajuci naneo sam joj prstom dodir na obraz, pazljivo i nezno, kao prozirnu nijansu svetloljubicaste na tek zapoceti portret ceznje... Idem sad....Nedostajaces mi...."Balašević |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sub 6 Okt - 11:25 | |
| .. onda, pred zoru, kad posustalo krenu da se stropoštavaju, Vetar probere najlepše, podmetne pod njih svoje paperjaste uvojke, kao jastučiće, i nežno povuče finu četku te velike krošnje kroz svoje kose... I Neizgovorene Reči ostaju da trepere u lišću starog drveta zauvek, rekoh joj, kao miris tvoje kose na mom češljiću od jantara... "Zauvek?", pitala je uplašeno... O, ne, ispravih se, izvini, zaboravio sam da "zauvek" ne postoji... Jednog dana, dakako, strovaliće se i to stablo, oprljiće ga Oluja šenlučeći gromovima nad ravnicom, složiće se kao kula od karata pod teretom Neizgovorenih Reči, ili polegnuti tiho i neprimetno, kao kazaljke na tri i petnaest, ko će ga znati? Ali naići će čerga tog leta, i to ne Mečkari ili Džambasi, ni Gatari ni Korpari, nego Veseli Svirači Tužnih Očiju, praćeni crnim kosovima iz visokih Prekodonskih stepa, i još izdaleka, uspravivši se u sedlu, primetiće u gustoj travi naročitu račvastu granu boje majskog sumraka, od koje bi se mogla izdeljati odlična viola? I, više nego dovoljno godina kasnije, mozda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš... I zaplakaćeš, istog časa... I najzad shvatiti kako sam te voleo..
Balašević |
| | | Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sub 6 Okt - 13:32 | |
| "Na mostu smena straze, znao sam da me traze, zandara nema koji ne zna moj lik.
Zar moja glava vredi sto forinti, gospodo draga? Pod slikom toliko pise, vredi bar krajcaru vise.
Dobre smo krcme znali, dobre smo konje krali, dobra nas neka zvezda pratila svud.
Ostajte zbogom zeleni Karpati, drumovi carski. Dugo sam bio daleko, dal' me pozeleo neko?
Dolazim, sto dukata donosim, i kasmirsku maramu cudesnih boja.
Dolazim, da te opet zaprosim, dok te drugom ne daju, ljubavi moja.
Talasi ladje lome, sta srce zna o tome? Srce je ludi husar, pijan i mlad.
I te sam noci preplivao Dunav, dubok i strasan. Oprosti velika reko, al' ja sam morao preko!
Dolazim, sto dukata donosim, i kasmirsku maramu cudesnih boja.
Dolazim, da te opet zaprosim, dok te drugom ne daju, ljubavi moja." |
| | | aquariusaqua Elita
Poruka : 3297
Učlanjen : 01.12.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Ned 6 Jan - 22:18 | |
| Badnje veče Kao davni greh, uvek mi se ista javljaš. Odzvanja ti smeh, cipele u prozor stavljaš. večno sanjaš, svetom putuješ bez putovanja a Badnje veče dolazi. Mogla si mi baš i reči neke reči nagle. Oči su mi, znaš, pune one iste magle. Al' suprotnost sušta, sad u meni tuga koren pušta a badnje veče prolazi. To je bilo naše zadnje sad opet zvona zvone - slušam to Ne, nije svako veče Badnje, al' ovo danas, sasvim slučajno - Badnje je. U poslednji čas, kao uvek na to veče, gospođa do nas unucima kolač peče. U mojoj sobi samo stari veker vreme drobi a Badnje veče prolazi... To je bilo naše zadnje, sad opet zvona zvone - slušam to. Ne, nije svako veče Badnje, al' ovo danas, sasvim slučajno - Badnje je. |
| | | Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Uto 15 Jan - 11:55 | |
| Godine nas obrade različito... Nekom postane važno s kim će leći, a nekom s kim će se probuditi.
Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj.
Čula su naelektrisala vrhove prstiju kojima sam joj doticao kožu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena tragajući uzalud za malom, najmanjom greškom. Mirisala je na Indiju, na breskvu, na izvor, biseri su virili tek odškrinute školjke njenih usana, osetio sam u bradi laki drhtaj, jeku jedne davne groznice, za koju sam mislio da umire kada te obuzme, i da se više ne može vratiti ako je jednom preboliš. |
| | | katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| | | | katarina MODERATOR
| | | | katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Pon 14 Okt - 0:13 | |
| FINA, LAGANA STVAR
Tad jos nisam birao ni gde, ni sta sam svirao a bas u tom je car ona je dosla tad i rekla "Pokusaj, napravi jednom bar za mene neku finu, sporu stvar finu, laganu stvar"
I od dva-tri akorda jer ni ne umem bolje ja pesma je nastala i cim su culi nju, laganu pesmu tu svi su pevusili i svi su zaneseni plesali uz tu laganu stvar
Cule su me krupne zveri producenti, menadzeri shvatili su kakav imam dar nudili mi rajsko voce mnogo love, slavu, ploce ubrzo sam postao superstar
Zahvaljujuci muzici bas k'o kuce na uzici svetom me vodili pricali "To je taj, cudo od deteta" a ja sam pevao milion puta jednu istu stvar finu, laganu stvar
Verovali ili ne za sve moguce novine dao sam intervju svi su me snimali i ocekivali da kazem kad i gde sam tako genijalno smislio finu, laganu stvar
Pisali su da sam zlatan ili da sam cist sarlatan i sve manje ja sam bio svoj kad sam razmislio o tom zamislih se nad zivotom rekoh sebi "Kuci, stari moj"
Zeleo sam zivot nov u senci bresta crven krov i moju Draganu gde god sam bivao o njoj sam snivao od onog dana jos kad je pozelela da napisem finu, laganu stvar
Zeleo sam naci nju i cim stigoh na stanicu upitah dal' je tu tad su mi rekli da se davno udala za nekog mangupa s' kojim je zanesena plesala uz tu laganu stvar Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
| | | katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Pon 14 Okt - 0:23 | |
| ČOVEK ZA KOG SE UDALA BUBA ERDELJAN
U Backoj Palanci bila je igranka ma, lazem, ordinarna pijanka samo smo brljali, kako smo starili sve smo surovije tezgarili posle se kajali, sve satro cudili dokle smo stigli i kraj kojih smo se krokodila budili
Nesto pre fajronta prisla mi tipcina s onim hitlerskim brcicima pecatnim prstenom, kravatom labavom da casti odusevljen zabavom al' ja nisam bas fan napadnih pedera sto vecno jure konobarice i mirisu na berbera, al' ajde
Bio sam umoran, rekoh tom paunu majstore, ja sam u nokdaunu grebem po zicama, tamburam danima ubi me dim po restoranima sad vidis promaje pod ovim satorom on rece cekaj malo, ti si bio dobar s mojom matorom a, tako
Da, onda sam ga poznao tek pa nije cudo, pros'o je vek za tog se dripca udala Buba Erdeljan
Sta ti je trebalo to mali misu moj da podjes za takvu barabu sto nisi pazila sto si princa preobrazila u ovu zabu vol'o bih da znam
Ref. Bila si kci tatina, ja vucibatina blesavko sa senom u kosi uzmi il' ostavi, ko je mog'o da pretpostavi, djavo ga nosi
Tip rece, ovde sam sa dve fine zenice u, dve opake raspustenice namignu mangupski svi malo saramo namignuh i ja, kao naravno seo sam tako sa njim i onim guskama a on je samo brbljao o, da l' je poljubi tim usnama ma ne
Konobar, sto zastajkujes da l' i ti mozda strajkujes daj, decko, odmah flasu svirni pa smo mirni
Pros'o sam sever i jug sirom, pa u krug i cega sam ostao zeljan pa ne bas mnogo tog brsljana s jednog zida visokog i Bube Erdeljan
E, vol'o bih da znam sta ti je trebalo to, moja lepojko o, bila si dukata vredna sto si pustila da te ovaj tu izgustira, budalo jedna ej, moji lanjski snegovi
Ref.
Pros'o sam sever i jug sirom, pa u krug i cega sam ostao zeljan pa ne bas mnogo tog brsljana s jednog zida visokog i Bube Erdeljan Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Pon 14 Okt - 20:25 | |
| Civutski vrt Ako krocis u civutski vrt na sedmo koleno cini ce pasti i ko da nema drugih basti di sve pupi i sve sljasti di na miru mozes seboj i bozure krasti moja nesretna mati htela me spasti savetom finim al' morala je dotad znati da ne sme kasti sta da ne cinim
Sta je bedem neg' siroki zid lako se zajasi ko stari cilas mahovina ko astragan da bez glasa smugne dragan ukraj neba se lepeza mlad saran porcijas ruka zavesu mice trepte u tmini biserni zdenci zbog neceg djurdjic uvek nice bas u tisini i bas u senci
Necu skoro onim sorom ne znam posle put odande me sem coro, moja lolo cu co soro pasa mande vetar cvili i lelece skini suknju i jelece nit' ko mari, nit' ko zna na cer mande cingara
Ako dirnes u civutski vrt kletvu ces nositi ko srebrn zvoncic bices zedan kraj bunara i siromah s puno para sve ces dijamante dati za smesni cirkoncic ko u tudji vrt udje crn lebac mesi u crnom plehu eh, ne pozeli nista tudje svi smrtni gresi u tom su grehu
Kao mrva iz dzepa Truni se lako zivot protekli da, rekli su mi da je lepa ali bas tako, to nisu rekli |
| | | katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 23 Okt - 19:54 | |
| ... Sretni nikada ni ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesretne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni ...
... Ostalo mi je nepoznato koga je zvao i gde je tražio svoju devojku, ali kad je pretražio sve, odjednom je počeo da je pronalazi u drugim curicama. Neke su imale takav nosić, neke su hodale kao ona, ili se smejale na isti način, zabacujući lepim pokretom glavu malo udesno, neke su slično njoj ćutale, neke pričale, i Popac ih je narednih godina vodao kao avganistanske hrtove, sakupivši, malo po malo, puno raznih detalja svoje velike ljubavi. Ali nikad mu nije uspelo da ih sve sastavi ...
Đorđe Balašević - ''Tri posleratna druga'' Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Čet 24 Okt - 5:05 | |
| Kad zadnju brazdu zaorem po tragu senke rodine procvace zimske ruzice po prvi put te godine
Naice studen atarom kao regiment oklopni i bicu samo mirna vlat kad okopni
Ja nemam nigdi nikoga al' moja prica prosta je stogod ih manje zavoles manje ti njih nedostaje
I nisam kadar svindlati za sobom skele paliti da silom steknem nekog kom cu faliti
Znam, duso, obeco sam da te necu pominjati bogarati i sudbinu proklinjati u varos se preseliti orcati i veselit obeco sam srca teska obeco sam, al' jebes ga
Kad zadnji cokot zagrnem pod skute Svetog Damjana u bokal bistre plemenke zapasce trunka tamjana
Strahovi mladi umiru pricu sam kraju priveo jos onda kada sam i njih nadziveo
Znam, mila, obeco sam da cu makar za bestiju i da cu naci lepsu, bolju i vestiju nemeskinju, gospodicnu ni po cemu tebi slicnu obeco sam srca teska obeco sam, al' jebes ga
I utom pasce i zadnji sneg preko svih prvih snegova a perce andjela je teg spram svih zemaljskih tegova
Spreman je Onaj varati olovni kantar skovati al' danas vise ne bih trebo psovati |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Uto 12 Nov - 18:36 | |
| Curi od jutros, od cet'ri-pet resilo nebo da potopi svet nad gradom danima vise iste kulise
Poliva kisa al' to joj je zanat ma, sve mi je ravno k'o Severni Banat manje - vise i sa kisom i bez kise
Vreme se vuce k'o teretni voz gde li veceras da pomolim nos klasika, konobaru caffe "Macciato", pa da
Prolazi vreme al' to mu je manir i sve je to plitko k'o plehani tanjir izes sliku nigde jedra na vidiku
O, daj okreni taj ringispil u mojoj glavi to ne zna niko, samo ti
Bez tebe drveni konjici, tuzno stoje dodji, iz plave boce se pojavi bar jednu zelju ispuni i dodaj svetu malo boje cudo moje
Vece se klati k'o prezreli klip teska vremena a ja tezak tip gravitacija za cas uzima svoje
Slab sam ja igrac za subotnje guzve al' shvatam pomalo te pokretne spuzve neko pijan lakse zivot odrobija
Sustajem, odustajem pritiska me kao pegla javi se, pojavi se dodaj svetu malo vergla
Nekad si me cudila danas bi mi tako legla dodaj malo ludila dodaj svetu malo vergla |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 4 Dec - 17:24 | |
| Jednom su sadili lipu stari Nestorov, gos'n Ceda i jos jedan bio sam nov u tom stripu komsijin mali kog su pustili da gleda Stari Nestorov, potpalivsi korov, tad rece mi ti si mlad ti ces dospeti za taj hlad
Jednom sam voleo zbilja mislim na ljubav pravu, sasavu i silnu vozio hiljadu milja ko onaj ruzni Francuz u prelepom filmu vukle me sine pod tocak masine al' ona me spasila sve je druge ugasila
Hej, sve to dodje na svoje odavno pravila znam samo tuge se broje hej, opet tornjevi tuku na Svetog Luku jesen je kriva, uvek me rasturi siva
Jednom je prosla kraj mene sa tipom kog sam znao taman da se javim skrila je pogled na vreme al' sasvim dovoljno za zur u mojoj glavi bezvezno zdravo i klimanje glavom i sve sto vec sleduje neka, lutko, u redu je
Jednom su palili lisce sa one lipe dim je leteo do neba na kom su (nema ih vise) stari Nestorov gos'n Ceda i jos jedan
Ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio taj nije nista uradio i shvatice kad-tad da ne zna sta je hlad
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Uto 10 Dec - 4:47 | |
| Mesec prosipa bokal fosfora Vitraz mraza na oknu prozora Jedne noci ko ova znace Bog Doslikacu portret zivota svog
Silueta se davno nazire Neko uzdahne, neko zazire Isto vide, a razno tumace Djavo prste u farbu umace
Prave si boje dodala Na taj portret zivota mog Talase plave, nijansu lave Vrtloge zelenog...
I lila tamnu ceznjivu, I boju breskve neznu I sramezljivu Svetlo sivu nepogresivu
Roze nadjoh medj' starim pismima Modru vrpcu nad teskim mislima Ukrah ridju iz pera drozdova Laki purpur iz prvih grozdova...
Uzeh oker sa svece svecarske Drap sa svilene masne becarske Mrku s tambure tuznih tonova A cinober sa nosa klovnova
Prave si boje dodala Na taj portret zivota mog Talase plave, nijansu lave Vrtloge zelenog...
A crnu nisi stedela Ali bez nje bi bela, Jos izbledela Bez crne bela ne bi vredela
Srce je moje napuklo K'o kora starog bagrema Al' u tvom oku Kao lane zadrema.
I jedva kao sapat ti Nicu po uglovima Zlatne paprati Pramen sna u sliku navrati
Vetar dokono senke spopada Huk u ambis tisine propada Jedne noci k'o ova, znace Bog Doslikacu portret zivota svog |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sub 21 Dec - 18:56 | |
| Vesnik svadbe po sokaku svuda je brinu snajke sta ce koja mesiti neko m'i se, kanda, skoro udaje pa, cuj moralo se i to jednom desiti
Tu livadu ja sam prvi kosio ma pricam vise nego sto bih smeo ajde, odavno bih je zaprosio da sam samo hteo
Vetric glanca krune granja tamis nosi par lokvanja racun svedi, sta sad vredi mladost tricava
Nevazno je to sve skupa secanje je smesna lupa koja sitne stvari uvelicava
Oprezno s tom violinom ona cezne za tisinom ko da skakljas andjelcice vrhom gudala
A nju nemoj pominjati nece svet zbog toga stati nece biti prva sto se udala
Nista lakse nego sebe slagati nista lakse neg' se nasmrt opiti i nista teze nego zalud tragati od sto drugih nju sam probo sklopiti
Srce cupka, al misao okleva ceka da se stvari same dese a tuga lepse zvuci kad se otpeva pesma sve podnese
Bog je katkad pravi seret na strmini doda teret i potura nedohvatno da se dohvati
Bog je dobar kako kome bolje ne pitaj o tome ucutacu ili cu opsovati
Polagano, sanji-baci ti si znao sta mi znaci ko da heklas paucinu vrhom gudala
Kad pred crkvom baci buket neka padne, kao uklet neka bude zadnja sto se udala
Samo bol je u zivotu siguran srecu nosi neki postar jako spor neka, samo ovu noc da izguram sutra cu vec naci dobar izgovor |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Pet 10 Jan - 4:03 | |
| Ne volim januar ni bele zimske vragove. U svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa, broj trideset i ko zna, kako polako odlaze.
Više ne prolazim ulicom Dositejevom i nemam pojma kad neko pita gde je to. Tih dvesta šest koraka dužinom tog sokaka nikad ja nisam brojao.
Nisam te nikad čuvao, nisam te nikada mazio, pazio. Tvoju sam ljubav gazio, svemu smišljao broj.
Nisam te nikad štedeo i nisam umeo stati ni ostati. Šta će od mene postati, mali anđele moj?
Ne gledam filmove iz ranih sedamdesetih, dosta je suza i rastanaka nesretnih. Ko takve stvari snima? Baš čudnog sveta ima, tako se lako rasplaču.
Nisam te nikad čuvao, nisam te nikada mazio, pazio. Tvoju sam ljubav gazio, svemu smišljao broj.
Nisam te nikad štedeo i nisam umeo stati ni ostati. Šta će od mene postati, mali anđele moj? |
| | | wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 22 Jan - 0:11 | |
| Lako je kad te neko ni ne zavoli, tad samo tamna strana srca zaboli, teško je kad za nekog jedinog i svog postaneš zrnce soli, teško je kad tvoj neko prestane da te voli
Tvoj neko |
| | | wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Đorđe Balašević Sre 22 Jan - 0:57 | |
| Srce stade k'o dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima, ostavih iza sebe svet, zablude, promašaje koji tište... prosto, lako, k'o neko beznačajno pristanište!
Gorda, naspram podsmeha i spletki poslednjih, usamljeni galeb iznad mora osrednjih... reči bi sve pokvarile, samo se ćutke pokraj mene stisla... sami, svoji, izbeglice iz besmisla!
" Provincijalka " |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Đorđe Balašević | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 2 od 14 | Idi na stranu : 1, 2, 3 ... 8 ... 14 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 507 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 507 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|