Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sub 4 Maj - 22:05
"Ako se ikada sretnemo...
ne iznenadi se što mi
još uvek pišeš u očima
jer nista lepše
zapisati nisam znala
sve ove godine
za kojih se nisam iz mesta makla
za hiljade dana
za koje ne znam
zašto mi još uvek stoje
u petama i struku
tamo gde me nikada
tvoja ruka nije
nije takla..."
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 10 Maj - 11:55
"А напоследок я скажу А напоследок я скажу Прощай любить не обязуйся С ума схожу иль восхожу К высокой степени безумства ......Как ты любил ты пригубил погибели Не в этом дело как ты любил Ты погубил но погубил так неумело А напоследок я скажу Работу малую висок Еще вершит но пали руки И стайкою наискосок уходят запахи и звуки А напоследок я скажу Прощай любить не обязуйся С ума схожу иль восхожу К высокой степени безумства Так напоследок я скажу..."
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 10 Maj - 11:56
Duša se moja sjeća tvog lica, mada te oči nisu srele. Idem i zagledam lica ljudska, i tražim te, tražim, toliko te tražim da te valjda i ne umijem naći. ... I možda sam davno kraj tebe prošla na kakvom trgu, u gužvi perona, mudro te pustiv da zauvijek prođeš, jer već sam mogla, živote moj, bez tebe, ali ne bez ovog traganja za tobom.
Vesna Krmpotić
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 10 Maj - 11:56
Zaustavite sve satove, iskljucite telefon, I psima da ne laju dajte socnu kost, Utisajte klavire i uz potmulo dobovanje Iznesite kovceg, nek narikace pridju.
Nek avioni kruze jececi nad glavom sarajuci po nebu poruku On je Mrtav. Nek masne od krepa stave oko belih vratova golubova, Nek saobracajci nose crne pamucne rukavice.
Bio je moj Sever, moj Jug, moj Istok i Zapad. Moja radna sedmica i nedeljni odmor, Moje podne, moja ponoc, moj govor, moj pev; Mislio sam da ljubav ce trajati vecno: prevarih se.
Zvezde sada nisu pozeljne; pogasite ih sve; Spakujte Mesec, skinite Suncu plast; Prospite nekud okean, zbrisite sume: Jer necem dobrom da vodi ne moze nista sad.
W. H. Auden
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 10 Maj - 11:57
Sama vrba stoji na moru vrh sveta, rasplela je kosu zelenu i dugu nalici na nimfu , koju su prokleli, da postane drvo i da šumi tugu....
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 10 Maj - 11:58
To što je prošlo, to nisu uspomene to nije žuti golub, što spava u zaboravu, to su lica sva u suzama, prst u nekom grkljanu, i ono što kaplje iz lišća, tama nekog dana što se otkotrljao, nekog dana, zasićenog našom tužnom krvlju.
Pablo Neruda
Gost
Gost
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 12 Jul - 10:26
...puno telo mi je zelja..malih.. dnevnih.. i onih zivotnih.. ...prate me iz trena u tren.. neke me vuku.. neke odvlace.. ...a postoje i one koje me doslovno svlace.. ...ispunjena sam zeljama.. do vrha i preko njega... ...i tebe sam njima zacarala... ...znas da na neki nacin uzivam u zelji za tim svojim zeljama.. ...u zelji za ispunjenim snovima..u zelji da nam se zelje stope jedna u drugu..
aca
Elita
Poruka : 1366
Učlanjen : 29.06.2019
Raspoloženje : Surfujem po živcima
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 24 Jul - 16:56
Ako od ljubavi do mržnje, ima tako malo Ja bih hteo da me mrziš naj više na svetu. Ali bojim se da tebi do mene nije stalo da sam ti bio parna ruža u buketu.
Od tuge ću za tobom, za noć da ostarim Sve su moje nove bore, tvoji putevi sa njim I nebi ni jedan trag u snegu, zamnom ostao Baš toliko sam bez tebe, udšo, propao.
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 24 Jul - 17:21
" I, zastalo je na kratko srce moje kao da sam svet izgubio iznenada Nisam očekivao da će me toliko zaboleti Toliko godina posle....
I zastalo je na kratko srce moje U hiljadu komada sam se razbio na kraju Nisam zamišljao da ću tako primiti Tako previše lično, lično....."
A Remos Prosopika
My Name Is Nobody
Elita
Poruka : 4095
Učlanjen : 31.03.2011
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 31 Jul - 13:19
Čang Ci
PESMA O VERNOJ ŽENI
Znali ste da imam muža, i poklonili ste mi dva sjajna bisera … Dirnuta takvom vašom pažnjom, prišila sam ih na bluzu od crvene svile.
U carskom parku uzdiže se gordo stanište moje porodice; moj muž je kopljanik u Dvoru blistave svetlosti.
Znam dobro da je vaša namera čista kao nebeski zrak; ali moj je zavet: jedan muž u životu i smrti.
Vraćam vam blistave bisere - sa dve suze, nalik na njih.
Zašto vas nisam upoznala kad još nisam imala muža?
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 3:44
Pred crkvom svadba
Pred crkvom svadba, muzika svira poznata lica u masi toj iz ugla gledam, duša me boli a veo skriva sad pogled tvoj
O boze samo kolko si lepa u duši mojoj tuga i jad Dok drugi slave i svi su srecni ko malo dete ja plačem sad
Htela si život, slavu, bogatstvo Samo ti smetam na putu tom Pa samo idi i budi srecna Ti nosi srecu , tugu će samnom
A život ovaj nikom ne prašta bez ljubavi i sreća se briše ko mala ptica krletke zlatne Sa kolko nula ljubav se piše.......
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 3:56
Nemoj da me lažeš
Nemoj srećo da me lažeš odaju te ocči tvoje ne gledaš me onim žarom to razdure srce moje....
Tvoja ljubav sad se gasi na licu ti tamne seni ne osecćaš više ništa ti ljubavi prema meni....
Samo namoj da me lažeš to me draga mnogo boli ovo moje luo srce i dalje te mnogo voli........
By B
Poslednji izmenio aca dana Sre 14 Avg - 4:45, izmenjeno ukupno 1 puta
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 4:43
Lako je nekada reći "Do nje mi nije stalo" al ne možeš srce svoje Prevariti baš ni malo.....
Jer srce tvoje kad bira ima merila svoja zalud ti tražim mane kad ti si ljubav moja.....
Volim te od prvog trena zbog svega što si mi dala U secu mome ti si Volim te veštice mala....
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 14:40
Veštice mala
Dok nisam tebe susreo mila šta je to ljubav ja nisam znao a sada kad te tolio volim srce bi svoje rado ti dao....
Opijen s tobom ko starim vinom srce mi kuca samo za tebe i sve bih dao za ljubav tvoju Volim te draga više od sebe
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 14:55
Veštive moja
Kada se sunce, lagano gasi Uvek zamišljam ja sliku tvoju uz mene da si sklupčana, snena Ti si etalon, za ljubav moju...
Maštam o tebi ja svako dana uvek te nekako vidim kraj sebe dok drugi gledaju svet oko mene ja ipak gledam samo u tebe....
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 14 Avg - 15:06
Kad nisi samnom
Dugi su dani, kad nisi samnom kada od tebe nema ni glasa zebnja me neka obuzme onda za moju dušu, dal ima spasa....
Sumorno sve je tada u meni u moje srce ušla je tuga i vidi tebe u svakoj ženi a znam da je to neka druga...
Kada te nema, nema ni mene duša me moja zbog toga boli I budan sanjam te oči snene Gospode, kolko srce te voli....
Samo za tebe je sva moja ljubav bez tebe sve bi pustinja bila mislim da niko voleo nije ako što tebe, ja volim mila...
By B
My Name Is Nobody
Elita
Poruka : 4095
Učlanjen : 31.03.2011
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pon 19 Avg - 20:31
Riječima čaroliju stvaraš misli tvoje teku poput meda doživljaje svoje u bajke pretvaraš uvijek uz ritam prelijepoga reda.
Da mi je Tebi prići bliže da osjetim toplinu te prelijepe Duše u snovima misao slike mi niže ali lik tvoj vjetar pred jutro raspuše.
Danje svijetlo donosi mi nadu i želju da snovi nanovo poteku možda uhvatim dio tvoga srca ili neuhvatljivu čaroliju neku.
I tako.. iz dana u dan živim ovaj nedosanjani san što jednom postati će java do tada... probudi me.... jer Duša moja već predugo spava.
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 21 Avg - 11:27
„Moja ljubav”- Jovan Dučić
Sva je moja duša ispunjena tobom,
Kao tamna gora studenom tišinom;
Kao morsko bezdno neprovidnom tminom;
Kao večni pokret nevidljivim dobom.
Na tvom tamnom moru lepote i kobi,
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 21 Avg - 11:28
„Kroz ponoć” - Đura Jakšić
Kroz ponoć nemu i gusto granje
Vidi se zvezda tiho treptanje,
Čuje se srca silno kucanje –
O lakše samo kroz gusto granje!
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 21 Avg - 11:28
„Obična pesma” - Milan Rakić
Naša je ljubav bila kratkog veka,
Trenutak jedan – tek godinu dana,
I rastavi nas naglo sudba preka,
Bez uzdisaja, bez suza, bez rana.
U svađi nam je prošlo pola dana;
U pomirenju mučnom pola noći.
I bežao sam iz našega stana,
tražeći mira u poljskoj samoći.
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 21 Avg - 11:29
„Daleko u nama” - Vasko Popa
Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu
Smeha tvoga da nema
Zidovi ne bi nikad
Iz očiju nestajali
Slavuja tvojih da nije
Vrbe ne bi nikad
Nežne preko praga prešle
Ruku tvojih da nije
Sunce ne bi nikad
U snu našem prenoćilo
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 21 Avg - 11:29
„Ikona“ - Miroslav Antić
Zaboravi da negde na svetu postoje
nekakvi tvoji muževi, i moje žene,
i postelje u kojima su snovi zanat.
Neka drumovi budu
za mene i tebe pruženi
ove slučajne večeri
daleko, u nepovrat.
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 17 Dec - 22:04
Promenila je grad državu kontinet, vreme život, a jos uvek je peku reči izdaje ... I dok su talasi okeana zapljuskivali stene oko nje, iz svakog talasa izranjalo je sećanje... Verovala je jedan jedini put u životu... Jedan jedini put je nekog pustila u najdublji deo duše i pripadala je.... Jedan jedini put... Ni drugo mesto ni drugi svet ni druga planeta ni svi drugi životi neće utoliti želju i čežnju za njim... Svaki deo utrobe je boleo na samu pomisao... A znala je da ni u svim narednim životima mu neće oprostiti izdaju... Njoj je zauvek bilo zauvek...
Nema nazad... nikad više...
...And baby I learned the way to break a heart I learned from the best, I learned from you...
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 25 Feb - 22:17
NEŽNOST
Ne znam da li je iko dodirnuo mekšu žensku ruku, gladio nežniju kožu, ljubio te do u beskraj lagano ,kao da hrani majušne, plašljive ptice? Da li je iko prstom podizao tvoju bradu i slušao kako duša diše, dok si drhtavim usnama, zatvorenih očiju, čekala nežnost?
Sponsored content
Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli