| Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Ned 29 Jan - 18:44 | |
| |
|
| |
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 9 Feb - 10:04 | |
| Goran Veselinović - PRIJE TEBE
neke su se riječi motale oko moje glave pazeći da ne povrijede tišinu zapaljenog vrta
i svijet je bio začuđeno mjesto gdje su nemušte zvijezde bile zauvijek osuđene na žmirkanje u pogrešnim pravcima
a onda si najednom odlučila ti da me probudiš iz pogrešnih snova dajući mi svoje igračke od čiste i neprozirne zaljubljenosti koju sam istog trena stavio u sebe na mjesto koje i danas postoji kao moje najdraže svetilište
i nisam te izmislio kao što to mnogi pjesnici rade…!
i znao sam sve ljubavne pjesme svaku tačku, zarez, misao, sve sam znao kao dijete koje na školskoj priredbi recituje svoju omiljenu pjesmu
sve sam znao ali ništa nisam rauzumio…
sve dok nisi došla ti…
sjećam se kako me je nervirao onaj Antić sa svojim vječno zaljubljenim pjesmama i onaj Drainac sa svojom dalekom Marijom i onaj Zubac što je nekad davno volio neku Svjetlanu u Mostaru pod modrim kišama a danas su svi ti divni ljudi za mene bogovi jer si me ti naučila da razumijem jezik ljubavi koji je isti za sve ljude koji je isti za sva srca
eto kakav sam ti ja bio sve dok nisi došla ti
sve dok nisi došla ti… |
|
| |
Samotnjak Super Član
Poruka : 662
Učlanjen : 20.06.2012
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sub 23 Jun - 8:49 | |
| MARIJA
Sve sam znao što je bilo oko Marije
Najtanji hlad u podne,
Njen vrt i šum vratnica
Znao sam u koji sat će doći
I koja je i kada na
Grani zapevala ptica.
I kad je tužna po koraku sam poznao
I kad je tužna i kad je najveselija
I srca sve zaljubljena
Da nekog voli Marija.
Sve sam znao šta je bilo oko Marije
I plakao sam jednom kad je ona plakala
I dugo bih posle
Kad bi ona otišla.
Stajao sam na mestu na kome je ona stajala.
Ko zna gde je sada moja Marija?
Ima jedna livada zelena i potok,
U potoku se možda ogleda.
Ko zna gde je Marija?
Raskršće seosko, noć šumi leska,
Stoji bela od meseca i zvezda
Marija kad bi znala noć moju bez zvezda
Da li bi bar jednu suzu pustila
Bar jednu suzu Marija?
Branko V. Radicevic |
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 18 Jul - 17:38 | |
| Pod istim smo nebom, isto nam se muti, al' te zato trebam, od mene si jača, kad poviju glave suncokreti žuti, tvoj im osmeh mio sunce nebu vraća.
A uvek se divih cvetovima divnim, pa i sam sam nekad isplakao oči, lutajući zalud za tim sjajem silnim, da mi puste bure u jugo pretoči.
A nije ga bilo dok ne znadoh tebe, teško mi je samom snaći se u noći, pa mi drhte usne i srce mi zebe, sada već mi sviće i znam da će doći,
iz stihova tvojih još mi jače sija, dok mi smeškom zračiš, nasmejem se i ja. |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 26 Jul - 12:32 | |
| Volim tvoje ruke za igračke to telo koga skoro nema. Žena je samo u mekoti mačke što u tvome struku prede i drema.
Kako da nadjem reči detinje da ti objasnim šta ljubav znači, a da ne ranim to malo zverinje usnu na kojoj se mrve kolači
Oskar Davičo |
|
| |
Nima Elita
Poruka : 1184
Učlanjen : 31.07.2012
Raspoloženje : :)
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 31 Jul - 16:40 | |
| Kupi mi vreme koje sam prodala Na glupe stvari i nevažna lica Sada mi ono nedostaje I tražim minute u hiljadu sinica
Kupi mi vreme koje sa sanjala I u snovima lenjo provodila Tamo sam nekog tražila I često od svakog tamo se sakrila
Kupi mi vreme koje mi nedostaje Sada kada ga imam tako malo Voz koji ode nema ga više A moj život stoji i još malo kuca U mestu će stati vremene sve tiše i tiše... PIROSKA BUDISIN |
|
| |
Ivkic
Poruka : 16424
Godina : 41
Učlanjen : 05.09.2012
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pet 14 Sep - 23:18 | |
| Volim te" Kad dolazim, pitam se cekas li me. Bojim se da jednog dana vise ne otvoris vrata. Bojim se praznog stubista bez mirisa, bez zvuka, svetla. A nisam ti rekao: najvise se bojim vremena koje ne ceka. A ja kasnim. Volim te. I volim sve sto si ti. Tvoje oci pitajuce. Tvoj smesak oprastajuci. Tvoj korak ohrabrujuci. Volim tvoju nesigurnost. I moja je najcesca. Bore na tvom licu i moje su. I u tom trajanju ne znam da li sam ucinio sve za tebe ljubavi moja. " |
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Ned 16 Feb - 22:44 | |
| SLUČAJNO
Slučajno sam te video večeri neke, slučajno te zavoleo sledećeg dana, i slučajno si otišla iz mog života, mada razlog za to nisi znala.
Sve je proteklo tako brzo, slučajno si me ljubila devojko lažna, zašto sam morao da te zavolim, kad slučajno si mi bila toliko važna.
I mrzim,i volim,i tebe nemam, slučajno mržnja i ljubav se bore, slučajno ne mogu više da živim, dok gledam druge kako se vole.
I ničeg nema,i zvona zvone, novo je jutro,novi je dan, hteo bih da sam sve sanjao samo, al' suviše boli da bio bi san.
Saleal |
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Ned 16 Feb - 23:02 | |
| Moje srce
Naslonjeno na tvoju misao Spava moje srce, Darovano tebi u beskraju Ljubavi jače od svih nespokoja. Kuca na tvojim rukama Moj život. Bojama tvoje istine Slikam svoj svijet. Zvukom tvoga glasa Crtam snove. Naslonjeno na tvoje postojanje Miruje moje srce, Ne plašeći se ničega, Jedino s tobom spokojno. |
|
| |
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pon 19 Jan - 12:46 | |
| Žureć pred kišom, pod krošnje lipe u hitnji smo na časak stali. Nad nama su se kroz cvjetno lišće oblaci bijeli okretali. Zadihani, osmjehnusmo se. Lipa je mrijela. Srce se čulo u svakom kutu naših tijela. Možda sam mogao u tom trenutku ljubavi nešto zauvijek reći, al' valcer poče ..... I ljetna kiša dodirnu u grlu drhtave riječi. Enes Kišević - Valcer kiše |
|
| |
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pon 9 Mar - 8:41 | |
| Na tebe mislim kad u zvezde gledam. Pred tobom srce odma’ bih da predam, a ti kao knjiga sa bezbroj strana, još uvek nova i nepročitana. Mnogi su pokušali da te pročitaju, zašto su pokušavali i sad se pitaju. Nisu shvatili šta piše na prvoj strani, dalje da čitaju, tvoje srce brani. Naleti moji da te osvojim bili su snažni, naspram njih, svi ostali bilu su lažni. Drugi, neogrebano srce izvukli su svoje, na hiljade komada rastrgano moje. Lek za moje rane imaš samo ti, okreni mi drugu stranu, moja svetlosti! Ne dozvoli, pored reke da osećam se žedno, nek se srca naša spoje i kucaju kao jedno.
Dragan Đurašinović - Svetlost mog života
|
|
| |
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:38 | |
| VOLIM TE ...
Sjedni. Ne tu. Preko puta. Moram te vidjeti.
Ne, ne prekidaj me.
Šuti.
Pusti me da ti kažem ono što sam već trebala reći.
Kad trebaš doći, bojim se tvog dolaska. Zbog nedolaska. Jer, ako kasniš samo pet minuta srce mi je u dlanu i moja me ljubav ili možda strah boli.
I zato ne smijem kasniti. Već sutra može biti kasno. A nisam ti još rekla kako i koliko te volim.
Volim te tijelom, pokretima, pogledom, dodirima, riječima. Volim te smijehom i suzama. Volim te tugom i brigama.
Ne. Ne gledaj me zastrašeno. Ljubav, ma kakva bila: neispunjena, sretna, lakomislena i površna prava i zauvijek...
Boli.
Kad dolazim, pitam se čekaš li me.
Bojim se da jednog dana više ne otvoriš vrata.
Bojim se praznog stubišta bez mirisa, bez zvuka, svjetla.
A nisam ti rekla: najviše se bojim vremena koje ne čeka. A ja kasnim.
Volim te. I volim sve što si ti.
Tvoje oči pitajuće. Tvoj smješak opraštajući. Tvoj korak ohrabrujući.
Volim tvoju nesigurnost. I moja je najčešća.
Bore na tvom licu i moje su.
I u tom trajanju ne znam da li sam učinila sve za tebe ljubavi moja.
Iskra Tanodi |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:39 | |
| NE ŽELIM
Ne želim noćas da me budite, Da mi u snove dirate, Jer ja znam šta cu sanjati, Jer ja znam o čemu cu maštati...
Ne želim ni da mi smetate, Ni da me ista pitate, Samo me pustite, Da sanjam i maštam o njoj...
Dopustite da uživam, Moja duša opet o njoj sniva, Moje srce opet se probudilo, Da je bar u snovima imam...
...gorki...
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:40 | |
| Izgoren
Ne postojim više. Bijah jednom i nestadoh u plamenu moje ljubavi. Jedna ogromna vatra. Lagani pepeo rasuo se u zraku i pao nježno pred tvoje noge. Ne gazi ga, u njemu još kuca moje srce.
Mohammed Hafis Persija, XIV st. |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:41 | |
| Ostao sam sasvim sam da lezim na suncu Ja zvao sam te da dodes iz snova i pruzis mi ruku Ja molio sam da se napune moja mora i reke U njima jos jednom da osetim novu ljubav da tece.
I pevam Budi moja voda, ja sam sada vatra Izgorecu. Prolij se po meni, budi sve sto zelim Ja zivecu.
Ostao sam sasvim sam da lezim na suncu Ja zvao sam te da dodes iz snova i pruzis mi ruku Ja znao sam da ces doci, doci i doneti kisu Ja cekao sam kao suva zemlja kad ceka svoju vodu.
I pevam Budi moja voda, ja sam sada vatra Izgorecu. I kazem Prolij se po meni, budi sve sto zelim Ja zivecu.
xxx |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:42 | |
| Ne znam više. Zaista ne znam, znam samo da me je ranio možda strelom, možda pesmom. Znam samo da me ranio zanavek ranio iz srca krv mi teče. Vrela me suviše vrela ljubavna rana peče.
Ž. Prever
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:52 | |
| Poželim, da zalutam, u tvoje pesme, u tvoje stihove, ili reči...
Poželim, da te budim, snenu poljubim, tvoj prvi jutarnji osmeh, uhvatim ja...
Kada se protegneš, otvoriš prelepe okice, prvog mene ugledaš, i zagrliš...
Za Dobro Jutro... Za Dobar Dan... I Dobro Veče...
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:52 | |
| Da bih te volio
Da bih te volio, sudbini predao sam svoje srce. Više se nečeš moći osloboditi više se neću moći osloboditi od kobnosti te ljubavi!
Ne mislim na to, ne osečaš to ja i ti smo već ti i ja kao more i kao nebo, a nebo i more postoje bez svoje volje.
Huan Ramon Himenez |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:53 | |
| KAD JE SVE VOLIM
Kada mi upadne u sobu I unese sneg na trepavicama I miriše na napolje.
Kada kupi psa pa ovaj Hteo, ne hteo ubrzo Počne da liči na nju.
Kad se setim da je bila fetus I takvu je volim U stadijumu punoglavca
Na fotografijama iz detinjstva Kao bebironu sa loknicama A najvolim zato što se ona Od tih fotki do danas Uopšte ne menja
Kad noću piše Baterijom po vazduhu Šalje poruke vanzemaljcima
Kad me na Rilkeove Stihove pita - A je l’ ti se sviđa Moja nova tašna?
Kada usisava tepih u ’aljinčetu I kada je uštinem otpozadi A ona vrisne – Jesi li normalan Mogla sam tako da poginem ovde
Kad slušamo muziku A ona podigne kažiprst Slušaj sad ovaj prelaz Kako je dobar Ram-tara-ram-tira-tam
Kad je pogledam na neko mesto A ona stavi ruke preko tog mesta Kaže – što si pokvaren, Marš tamo!
Kada donese ćumur Na poslužavniku Evo, malo su mi Izgorele kiflice – kaže
Dok čita ove beleške Pa se iznervira Što lažeš, za one kiflice!
Kada mi kaže Bože, koliki ti je nos! To je zato što me lažeš Pa ti stalno raste K’o Pinokiju…
Kad kaže Ja bih te nešto pitala Ako obećaš da Nećeš da se smeješ
Kad izađe iz kupatila i Kad joj kosa liči Na dečiji crtež
Kad šmrca na ljubavni film I kada opazi da se jedva Uzdržavam da Ne prasnem u smeh Pa stane da me gađa Korama od pomorandže
Kad mi kaže – Ti mene kad bi ostavio Ja bih samo legla Na patos I umrla…
Jovan Nikolić |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:54 | |
| Pusti me da ti kazem ono sto sam vec trebala reci.
Kad trebas doci, bojim se tvog dolaska. Zbog nedolaska. Jer, ako kasnis samo pet minuta srce mi je u dlanu i moja me ljubav ili mozda strah boli.
I zato ne smijem kasniti. Vec sutra moze biti kasno. A nisam ti jos rekla kako i koliko te volim.
Volim te tijelom, pokretima, pogledom, dodirima, rijecima. Volim te smijehom i suzama. Volim te tugom i brigama.
Ne. Ne gledaj me zastraseno. Ljubav, ma kakva bila: neispunjena, sretna, lakomislena i povrsna prava i zauvijek...
Boli. Kad dolazim, pitam se cekas li me. Bojim se da jednog dana vise ne otvoris vrata. Bojim se praznog stubista bez mirisa, bez zvuka, svjetla. A nisam ti rekao: najvise se bojim vremena koje ne ceka. A ja kasnim.
Volim te. I volim sve sto si ti. Tvoje oci pitajuce. Tvoj smjesak oprastajuci. Tvoj korak ohrabrujuci. Volim tvoju nesigurnost. I moja je najcesca. Bore na tvom licu i moje su. I u tom trajanju ne znam da li sam ucinio sve za tebe ljubavi moja.
Iskra Tanodi
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 10:55 | |
| Misliš da je teško voleti Da ce te vetar odneti, Ali sve što trebaš je ljubav Kakva god ona bila, Jer kada voliš, cak imaš i krila Vetar te ne nosi, Jer znaš ko si Znaš da si neko Ni zvezde ti nisu daleko Zato otidji do njih, Dodirni ih U moje ime, onda se vrati I zagrli me Ne daj me nikom Teraj ih rikom Od svih me brani, Jer idu bolji dani Želim da živim I nikog ne krivim Za sve što ucinim Bilo ono pogrešno ili tacno Samo da nije mracno Kao što je sada Da bude novi život Bez nedostižnih nada Brani me cuvaj se Kroz gužvu guraj se Ucini to zbog mene Dolij snage u vene I kreni dalje Zbog ljubavi, zbog nas Dodaj gas Tiho me ljubi Nadu ne gubi Jer bice nešto od nas Samo nemoj lažnu Nadu da mi ulivaš Tako cu izgubiti poverenje Od svih vas Cuvaj me sad
NN |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 11:00 | |
| Ljubav
Kada mi telo zadrhti I duša trne Kada mi dah zastane I ruka uzdrhti Kada pogled sakrivam U bledilu ruže Valjda je to ljubav Što se prikrada tiho I na nepoznatom vidiku Me prepoznaje U zenici neba I plamenom zagrljaju Skrivam se I tražim skrovište Grešna i čežnjiva...
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 11:02 | |
| Dao bih
Dao bih za osmeh samo Zemaljska blaga sva, svemire, Da usnama dodirnem tamo Gde njen osmeh izvire
Posvećena je nišlijki Ljiljani Ilić, njegovoj ljubavi iz rane mladosti.
Branko Miljković |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli | |
| |
|
| |
|