|
| Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli | |
| |
Autor | Poruka |
---|
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 11:03 | |
| Zovem se Ljubav.Volim da dodjem iznenada, kada se ne nadate, volim da vam oduzmem dah, volim da vam oduzmem moc govora.Volim da vam srce brzo zakuca, da vam kolena klecaju,Volim da zbog mene radite nepromisljene stvari, da se smejete kao deca,Volim da ste radosni zbog mene, volim da zbog mene pevate, volim da zbog mene pes...me pisete, da zbog mene price izmisljate.Ali sam tuzna
Duško Trifunović |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 11:04 | |
| Nisam ti nikada rekla ali toga dana padala je ljubicasta kisa. Visibabe su gledale na gore I mirisalo je na cimet. Nisam ti nikada rekla, ali godina je dobila smisao, shvatila sam da je lepo sto sat ide unapred. Suza iz oka postala je biser a reci su se same slagale. Nisam ti rekla a shvatio si. Ljubav moze da se dodirne, ovde u grudima. Da se procita u ocima . Da minut postane vecnost i traje, traje... Nisam ti rekla da od toga dana moji snovi imaju smisao moj zivot usmerenje, moj osmeh lakocu i buducnos sigurnu ruku. Nisam ti rekla ali ti to znas. Jedino sa tobom mogu da disem, Jedino sa tobom mogu da volim. Jedino sa tobom mogu da zivim.
NN |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 22:01 | |
| Hajde da me noćas posetiš u snu! Hoćeš li, želiš li? Ja ću te čekati na pragu svojih snova. I radovaću se kad te ugledam.
I samo ću te pribiti uz sebe i neću te puštati. Trebaš mi baš mi trebaš . Dođi mi u snove. Da te prošetam svojim snenim ulicama. Da ti pokažem vrtove koje sanjam. I ono jezero, mirno i tiho. Jezero što nikad talase nema.
Moji su snovi mirni. Ako mi u snove dođeš, ja ću te i snovima voleti. Ali tamo ću te voleti drugačije. Tamo zvezde nisu na nebu. Nego tu pored nas ja sam ih već odavno skinuo samo za tebe. I sada te čekaju. Dođi mi, dođi mi bar u snove. Bar mi tamo možeš doći zar ne? NN
|
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Uto 14 Apr - 22:45 | |
| Izbačen iz srca
Ako si poželela da me izbaciš iz srca tvoga. Molim te uradi to nežno, lagano. Budi i tada nežna kakvu te znam. Samo se seti kad si me stavila u srce svoje. E takva budi kada me iz njega izbaciš. Manje će me boleti i manja će mi biti tuga. A znam da me ni tada povrediti nećeš. A kad u srcu tvome ostanem poslednja iskra. Nju ne diraj,jer je to iskra života tvoga. I da svo more iscrpeš,ostavi poslednju kap. I kad svu Svetu Vodu potrošiš,ostavi poslednju kap. A ja ću ispariti iz misli tvojih. I ne boj se neću ti više u njima biti. Ali znam da ćes imati sreću. I setiti se mojih prvih reči. Da ja u tvoj život dodjoh da te usrećim. Jer kada me izbaciš iz srca svoga. Ja ti ostavljam sreću. Uzmi je i stavi na grudi svoje. I čuvaj je i nedaj je nikom. I onda se seti mojih prvih reci.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 15 Apr - 19:48 | |
| Ljubavi, pijuć sa tvoga zdenca ne ugasih žeđ, već ožeđah jače. Istino, tragajuć za tobom ne umorih se, već nastavih put. Svjetlosti, tražeći tebe, mrak nalazim bljesku zore vapeći. Čovječe, a tebe tražeć, uđoh u tvoj labirint i još uvjek lutam ne gubeći nadu da čekaš me; zajedno s istoga zdenca da pijemo, K Istini da krenemo vjere puni da Istina smo mi. Samo mi, od Ljubavi satkani, k svjetlosti kročimo! Đurđa Jandriš-Parać |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 15 Apr - 21:10 | |
| Ima nešto u tebi, što ni za sva blaga dao ne bi! Ima nešto u tebi, što me izluđuje i nisam pri sebi! Ima nešto u tebi, u tvom pogledu blagom koji me razoružava svaki puta, u tvom licu kojem ne mogu naći mane, u usnama koje me mame! Ima nešto, ono nešto, što samo ja prepoznajem! Ima nešto u tebi, u tvom hodu, stavu, što odaje da sam ovaj puta u pravu, da ne griješim što te volim! Ima nešto u tebi što vani isijava, što se presijava a ja znam da je to duša tvoja, čista i nevina, koja je prepoznala moju, želi je zagrliti, s njom se stopiti! Ima nešto u tebi što nikome dao ne bi... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 24 Jun - 14:46 | |
| Ljubav nema temelja. To je beskrajni ocean, bez pocetka i bez kraja. Zamislite, uzdignuti ocean, na jastuku drevnih tajni. Sve duse su u njemu utopljene, i sada tamo borave. Jedna kapljica tog oceana je nada, a sve ostalo je strah. -RUMI |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 24 Jun - 14:47 | |
| ODRAZ - Amra Bulut
Ja sam praznina, kojom nebo širi beskraj svoj Kao nedohvatljiva tišina, u kojoj tajna ponire.. Gorda nisam Jer, beskućnik nema dom za sve grijehe svoje Dok lice mu sapira kiša A vjetar dahove raznosi, izmedju dva svijeta.. Odraz sam neba u vremenu, zalazak sunca što ispraća Bezglasje, u kojem umire i jutro i noć; Kao svjetlost zvijezde što rastavlja Praznina sam Čije srce, Ti, Sobom puniš... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 23 Jul - 16:38 | |
| Volim tvoje ruke -Oskar Davičo
Volim tvoje ruke za igračke to telo koga skoro nema. Žena je samo u mekoti mačke što u tvom struku prede i drema.
Kako da nađem ruke detinje da ti objasnim šta ljubav znači, a da ne ranim to malo zverinje; usnu na kojoj se mrve kolači. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 1 Sep - 18:25 | |
| Čujem kako srcem dolaziš, u predvečerje, kad se zemlja sanja i cijelu te svojom dušom u sebe sklanjam. Cijela grliš moju ravnicu, a dolinom moga srca, tamo gdje moje rijeke toplim rumenilom natapas, poput cvijeta u meni ljubavlju izrastaš. Nista ne ocekujem, samo šutim, slušam jecaj tvojih usamljenih ruku i udaljenom tišinom otvaram osmjeh. Nemoj se bojati svojih uzburkanih misli nevidljivom ih nadom povedi jer čitavim spektrom boja u predvecerje, dok te mekom zemljom sanjam osjećam kako u meni zlatnom svjetlošću plodne snove pokrećeš. Zal Kopp |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 22 Sep - 13:36 | |
Mome su srcu dovoljne tvoje grudi, i krila moja za tvoju slobodu Iz mojih usta poleće u nebo ono što je spavalo u tvojoj duši
U tebi je varka svakoga dana, stižeš ko rosa na cvetne krunice, potkopavaš obzorje svojom odsutnošću, poput talasa bežeći neprestano
Rekao sam da si pevala u vetru, kao što pevaju pinije i jarboli, ti si kao oni, visoka i ćutljiva i često tužna kao putovanje
Utočište, kao stari put, nastanjuju te jeke i glasovi čežnje, budim se i ponekad, sele i beže ptice što su spavale u tvojoj duši
Pablo Neruda |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 22 Sep - 13:37 | |
| Рој Крофт: ЉУБАВ
Волим те Не само због тога што ти јеси Него и због тога шта сам ја Кад сам с тобом.
Волим те Не само због оног Што си учинила од себе, Него и због тога Што чиниш од мене.
Волим те Због оног дела мене Који ти износиш на видело.
Волим те Јер стављаш руку На моје, бригама претрпано срце, И прелазиш преко Свих лудости и слабости Којима не можеш помоћи, Док чаме у магли, А ти их изводиш на светло. Сву ту моју предивну имовину У коју се нико пре није Довољно дубоко загледао Да је пронађе.
Волим те Јер ми помажеш Да из набацане хрпе свог живота Изградим: Не крчму, Већ храм Да у делима свакодневним Не слушам прекор Већ песму.
Волим те Волим те Јер си учинила више Него што би икада ико могао Да учини добрим, Више, него што би ме ма који усуд Могао усрећити.
Без речи, Без додира, Без знака. Учинила си све – Напросто оним што јеси; Можда то, на крају, И јесте оно Шта значи – бити пријатељ. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 22 Sep - 13:38 | |
| ...
Али ти, ти си знала да је ноћ мирна и нема, А само ја сам и даље будан и замишљен. Ја сам једина жртва твог плача: Звер ме држи на оку као свој једини плен.
Повремено се изненада стресем и задрхтим, Лутам, изгубљен, избезумљен од страха: Чујем како ме дозиваш одасвуд, Осећам се као слепац кога мрцвари неко дете.
Али ти, ти си сакрила своје лице. Ниси ме зауставила, С голубијом крвљу и тамом у сузама, Спутана у мраку, јецаш у даљини, Где сећање или смисао или разумевање нестаје.
...
Плач, Натан Алтерман |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 22 Sep - 13:39 | |
| - Citat :
- FATAMORGANA
Ti si iluzija na mome putu. Ti si lažna voda i senka u pustinji. Moje oči te gledaju i ne veruju ti. Nisi na mom horizontu, ne svetliš, iako to činiš svetlošću vode. Ne gorčiš, iako zagorčavaš život. Ne stižeš, iako si tu. Refleks u tvojim očima lažna je voda. Kroz njih stvaraš iluziju o srebrnom gradu, zelenilu koje ne postoji, svežini bez vetra, vatrenoj reči koju niko i nikada nije napisao na zidu. I sama sam bila projekcija noći u mome snu. Ne zračiš, iako se to čini. Tvoj poljubac ne ljubi.
Dulse Marija Lojnaz |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 22 Sep - 13:40 | |
| JA ĆU ZNATI - Zeljko Krznaric
Pošalji mi poljubac na kapima kiše Neka se nježno spusti na moje usne I dozvoli da ih upijem Ja cu znati da si to ti...
Pošalji mi dodir na krilima vjetra Neka se zaplete u moju kosu I poigra nestašnim pramenovima Ja ću znati da si to ti...
Pošalji mi osmijeh na odsjaju zvijezda Neka zabljesne u mojim očima I nikada se ne ugasi. Ja ću znati da si to ti... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Pon 26 Sep - 15:36 | |
| Ona nema nikoga osim sunca i mene
Branko Miljkovic |
| | | Maruška Elita
Poruka : 4052
Učlanjen : 28.09.2016
Raspoloženje : uvek sa osmehom
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:28 | |
| Ne veruj
Ne veruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime.
Ne veruj! No kasno, kad se mesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krsa, Tamo gde u grmu proleće leprša I gde slatko spava na jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osetiš li, draga, da mi telo drže, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada veruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za reči ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše!
Aleksa Šantić |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:34 | |
| Život kap žive na dlanu, mali nemir divan u svom vječnom nestašluku.
Smirite moju ruku, molim vas, smirite moju ruku nemirnu od sreće što je kap još tu.
Vito Nikolic |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:35 | |
| Dodirni me ... poput vjetra me dotakni nježno mi šapuci tajne poput onih o livadi rosnoj još iz vremena ljubavi bajne
Dotakni me... samo vrhovima prstiju nježno i poljubac mi spusti na čelo pogledom mi samo kaži da bi me još srce htjelo
Pogledaj me... i tiho najtiše mi opet kaži rječi za koje sam živjela samo nježan i tih mi budi da se nebi iz sna budila
Zagrli me... onako jako kako ti to znaš da sve je dobro opet me slaži da snovi su sada prošlost naša da ono od juče vise ne važi
...i probudi me!
XX |
| | | Maruška Elita
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:35 | |
| Govori tiho
Govori tiho. Drvece je nocas budno i meni je zao da cuje kako je zivot kratak i nije veseo. Govori tiho. Ptice nocas blizu nas pevaju i meni je zao da cuju kako u glasu necijem ima suza. Govori tiho. U livadi obliznjoj zrikavci se nocas vole radosno i meni je zao da cuju da ljubav u srcu necijem je tuzna. Govori tiho. Nebo je nocas beskrajno tanko i meni je zao da nas cuju zvede, da im zbog nas tesko ne bude.
Desanka Maksimović |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:37 | |
| Da sam zora pa da mogu jutrom da te budim.... pa da dodjem pod prozore tvoje i udjem tiho na krilima vjetra da osjetiš miris i poljupce moje..... Ili da sam barem magla.... da ti mogu u zoru tiho i nježno u postelju ući da skinem ti jutarnju rosu sa usana i da vječno kraj tebe ostanem.... Eh.... da sam bar sunce što jutro krasi i mjesto mene što te budi da osjetiš malo toplinu moju.... da te ja mjesto njega zracima pomilujem i dobro jutro poželim....
XX |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:40 | |
| Boli me šutnja tvoja kad znam da odeš ti boli me što svi znaju da skupa nismo mi
danima te pitam, pitam voliš li me ili ne a ti samo šutiš, šutiš i šutnjom mi kažeš sve
boli me tišina tvoja i mir u srcu tvom boli me istina naša što duši stvara bol
danima te pitam, pitam voliš li me ili ne a ti samo šutiš, šutiš i šutnjom mi kažeš sve
boli me odlazak svaki uvjek kad padne noc boli me što zalud čekam a znam da neceš doć
danima te pitam voliš li me ili ne a ti samo šutiš, šutiš i šutnjom kažeš sve
XY |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:44 | |
| Kada kreneš na igranku haljinu obuci nek gledaju svi za tobom kao gladni vuci Nek ostanu svud za tobom tragovi parfema neka kažu svi u gradu ljepše cure nema Neka, neka, nek pričaju da si moja bila ti im reci da si mene davno ostavila Nemoj srećo na rastanku da mi budeš tužna ništa više sem poljupca meni nisi dužna Živi život kao da me na svijetu i nema još ćeš sto put u životu biti zaljubljena.. xx |
| | | Maruška Elita
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Čet 13 Okt - 15:44 | |
| Sonet o neporočnoj ljubavi Nema je ovde, sve je više gubim u časnom krugu kog zaborav rubi. Oh, gipka sliko varke, varko živa, kad kamen vida njeno lice biva.
Daj mi snage da neporočno ljubim, dane započeo tužno. Tu se skriva bol bez odjeka i reč bez odziva. O, daj mi snage nad silama grubim.
Vrati mi sličnost da usnim, dok strava tišti mi čelo i niče na stolu. Ona je deo predela što spava.
Pomešana s vetrom dok ćuti u sjaju. Iscrpem budućnost u svirepom bolu što sanja krv leta i pakao u raju.
Branko Miljković |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli Sre 19 Okt - 13:39 | |
| Kuca za ptice
Vec sedmi dan je kisilo ko sa mnom da je citav svijet zaboravljen
A ti si se nasmijesio i nebo se nasmijesilo u isti tren
I zivot svoj si listao i zvijezde su svjetlucale u zivot moj
a onda si me ljubio ko kise sto su kucale u prozor moj
Ja slavim veceras dan ljubavi tvoje u kuci za ptice u kuci za dvoje....
Drago Britvic
|
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavni stihovi - Volim te toliko da boli | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 3 od 10 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 470 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 470 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|