Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:09 | |
| Inspekcija
bio je to mali prasnjavi grad u istocnom Teksasu pun divljih curana. tek sam ozenio kcerku i dosli su u njenu kucu da vide ko sam. sva rodbina i djavo bi ga znao ko jos.
sad se to okoncalo i sjedio sam na ivici kreveta natezuci pivsku flasu a moja zena stajala tu.
"dopao si im se", rekla je.
"jel?"
"ocekivali su nekog gradskog momka, ne tebe."
"a?"
"vise si popio viskija od svakog, cak i od ujka Pola, a nisi cak ni trepnuo."
"dobar viski"
"prihvacen si', rekla je moja zena."nece nas gusiti."
"zar je trebalo?"
"otjerali su tvog predhodnika. . ."
"mog predhodnika? stani malo. . ."
"bili smo vjereni."
"znam li ga?"
nasmijala se.
"osim toga, nisi se bunio kad su koristili rijec'camuga'."
"mislio sam da se obracaju meni. j***s ga, duso, ja sam camuga."
otisao sam u kuhinju i uzeo jos jedno pivo. sav se viski popio.
kad sam se vratio stajala je tamo i smjeskala se.
"al znas ", rekla je,"sta ih je najvise dojmilo?"
"ne, reci mi. . ."
"ono kad si se pojavio u tim odvratnim prljavim farmerkama!"
"jel?"
"o, da! sad te nece otjerati!"
prosao sam smotru.
parada je mogla da pocne. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:10 | |
| KRAVE NA ČASU UMJETNOSTI
lijepo vrijeme
je kao
dobra žena
ne dešava se uvijek
a i kada se
desi ne traje zauvijek.
muškarac je
mnogo stabilniji:
ako je loš
mnogo su veće šanse
da će ostati takav
ili ako je dobar
mogao bi
izvisiti,
ali žena
je izmijenjena
zbog
djece
godina
seksa
mjesečine
odsutstva ili
prisustva sunca
ili dobrih vremena.
žena mora biti pažena
održavana u
ljubavi
gdje muškarac može postati
jači
kad postane omražen |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:10 | |
| RADIO SA PETLJOM
desilo se to na drugom spratu u ulici Colorado
znao bih se napiti
i zafrljaciti radio kroz prozor
dok je svirao i, naravno,
razbio bi staklo na prozoru
a radio bi ostao tamo na krovu
i dalje svirajući
i rekao bih svojoj ženi
ah, kakav divan radio!
i već slijedećeg jutra bih skinuo prozor
sa štoka
i nosio ga ulicom
do staklara
koji bi ga nanovo uramio.
nastavio sam bacati taj radio kroz prozor
svaki put kad bih se napio
i ostao bi tamo na krovu
i dalje svirajući-
čarobni radio
radio sa petljom,
i svako jutro bih nosio prozor
nazad staklaru.
ne znam tačno kako se završilo
no sjećam se
da smo konačno iselili.
dolje je bila jedna žena koj je radila u
vrtu u svom kupaćem kostimu,
baš je kopala motikom,
a svoju je stražnjicu digla u zrak
i ja bih obično sjedio pored prozora
i gledao odsjaj sunca preko cijele te stvari
dok bi muzika svirala |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:11 | |
| ZALJUBLJENA SAM
ona je mlada, rekla je
ali pogledaj mene
imam lijepa koljena,
i pogledaj moje zglobove, ja imam lijepe
zglobove
o moj bože
mislio sam da sve štima,
i sad opet ona
svaki put kad nazove, da poludiš,
rekao si mi da je gotovo
rekao si mi da je završeno
slušaj, dovoljno dugo sam živjela da bih postala
dobra žena,
zašto ti treba loša žena?
treba da budeš zlostvaljan, je li?
ti misliš da je život isprazan ako te neko
zlostvalja
je li?
reci mi, je li to to? Je li želiš da se prema tebi odnose kao
prema govnetu?
a moj sin, moj sin je namjeravo te upoznati.
rekla sam svom sinu
i napustila sve svoje ljubavnike
stala sam na sred jednog kafića i zavikala
ZALJUBLJENA SAM!
i sada si napravio budalu od mene...
žao mi je, rekoh, veoma mi je žao.
pridrži me, rekla je, hoćeš li me molim te pridržati?
nikad prije nisam bio u ovakvoj situaciji,
ti trougli...
ustala je i zapalila cigaretu, sva se
tresla. Hodala je gore - dolje, divlje i ludo. Imala je
malo tijelo. Njene ruke su bile mršave, veoma mršave i kada je
vrisnula i počela me tući držao sam je
za ruke i dospio do očiju: mržnja
stoljećima duboka i istinita. Pogriješio sam
pa mi je pozlilo. Sve stvari koje sam naučio su propale
nije bilo luđeg živog stvorenja od mene
i sve moje pjesme su bile
laž. |
| | | Gost Gost
| POVUCI KONAC, LUTKA SE MIČE
svaki čovjek bi trebao da shvati
da sve može nestati veoma
brzo:
mačka, žena, posao,
prednja guma,
krevet, zidovi, soba;
sve naše potrebštine
uključujući i ljubav,
ostataci prašine pjeska -
i svake druge date stvari,
koliko god izgledalo nepovezano:
smrt dječaka u Hong Kongu
ili sniježne mećave u Omahi...
može biti vama nepotrebna.
sav vaš razbijeni porcelan na
kuhinjskom podu, vaša djevojčica će ući
a vi ćete stajati, pijani,
na sredini a ona će pitati:
moj bože, šta se događa?
a vi ćete odgovoriti: ne znam,
ne znam...
Sa engleskog preveo: Semir Avdić
|
| | | Gost Gost
| Mase
svi ti ogorceni, bedni, usamljeni ljudi sto se osecaju uskraceno, iznevereno od sveta, oni okrivljuju zivot, okrivljuju okolnosti, okrivljuju druge, dok su u stvari oni totalno neprimamljivi, pokorno neoriginalni, kukavni i nepokretni, utonuli u samosazaljenje, nista ne rade kako treba, i dalje se osecaju jalovo, sireci zemljom svoje jadikovke, svoje mrznje - bezivotnih ociju u sredistu nicega, ti milioni ljudskih gresaka, iduci iz dana u dan i noci u noc kroz svoje kastrirane nagone, sto vredja samu zemlju, vredja sve zivo, ta pustos uzas sve te pustosi. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:12 | |
| Nasmijano srce
tvoj zivot je tvoj zivot. ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. budi na oprezu uvijek postoje izlazi. negdje ima svijetla. mozda nema mnogo svijetla, ali bolje i to nego mrak. budi na oprezu. bogovi ce ti ponuditi sanse. spoznaj ih, ostvari ih. ne mozes da pobijedis smrt, ali mozes pobijediti smrt u zivotu, ponekad. i sto cesce to cinis bice vise svijetla. tvoj zivot je tvoj zivot. znaj to dok ga imas. ti si cudo. bogovi cekaju da uzivaju u tebi. |
| | | Gost Gost
| Pa da... znam ja tu ženu... Ona ni iz čega napravi tortu Ona je Ona Takva Savršena, ili prepuna mana to meni nije važna strana Volim sve na Njoj I sve što je Njeno Sve što kaže ili napiše Moja Duša od toga diše Ona I sve je to drugima smešno Meni sve što je Ona čudesno Zašto Znam, To je Ljubav Jedina... Frensis Samo budi tu kraj mene Nema druge ljubavi Ti si Moja Samo jednom se ljubi Znaš...
1992. g. |
| | | Gost Gost
| Volsebna kletva
Nikada nisam volio da zivim na ulici i klonio sam se corbe za bijednike, vojske spasa i svih takozvanih utocista.
bio sam tako jezivo mrsav da sam kad se okrenem jedva vidio svoju sjenku pod bljestavim popodnevnim suncem.
nije mi bilo vazno, dokle god sam sto dalje od gomile.
a cak je i na tom dnu bilo uspjesne i neuspjesne gomile.
ne mislim da sam bio umobolan mada drugi umobolni tako misle
ali sada mislim: ako me ista spaslo bilo je to izbjegavanje gomile.
to je bila moja hrana
i sada je.
smjestite me u sobu sa vise od 3 covjeka i odmah se ponasam bolesno, cudno.
jednom sam cak pitao moju zenu: slusaj, mora da sam bolestan. . . mozda bi trebalo da odem kod psihijatra?
Isuse, rekao sam, mozda me izlijeci i sto cu onda?
samo me pogleda i zaboravili smo citavu stvar. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:13 | |
| Ludaci su me oduvek voleli
I nenormalni. Kroz celu osnovnu školu Srednju školu koledž Nepoželjni su se kačili Za mene. Likovi sa jednom rukom likovi sa tikovima Likovi s govornim manama Likovi s belom mrenom Preko oka, Kukavice Mizantropi Ubice Voajeri I lopovi. Kroz sve fabrike i Klošarenje Večito sam privlačio Nepoželjne. Odmah bi me Našli i kačili se Za mene. To i dalje rade. U ovom kraju sada Ima jedan koji me Našao. On stalno gura kolica Puna đubreta- Slomljeni štapovi, pertle, Prazne kese od čipsa, Kartonske kutije od mleka, Novine, istrošene olovke... “ej, brate kako si” stanemo i malo popričamo. Onda se oprostim Ali on me i dalje Prati Pored pivskih Salona i salona ljubavi... “ obaveštavaj me, brate, obaveštavaj me, hoću da znam šta se dešava” on je moj novitet. Nikad nisam video Da sa bilo kime Razgovara. Kolica tandrču Iza mene Zatim nešto Ispadne, I on zastane da to pokupi. Dok to radi Prolazim kroz glavni ulaz Zelenog hotela na uglu Prolazim kroz hol Izlazim na zadnji Ulaz i Eto mačke Koja kenja Apsolutno blažena I kezi se na mene
|
| | | Gost Gost
| SLOBODA
Pio je vino cele noci i Stalno mislio na nju: Nacin na koji hoda, misli i voli I prica stvari koje lice na istinu A nisu... I znao je boju svake njene haljine, Njene krpice... Znao je oblik i krivinu svake stikle i Noge koja ih nosi.
I ponovo nije bila tu kada se vratio, I ponovo ce doci sa tim smradom na sebi... I da... Dosla je u tri po ponoci. Gadna kao svinja sto zdere pomije. Izvadio je kasapski noz... vrisnula je i nevino povukla ka zidu bedne sobe. Bese prelepa, uprkos njenom strahu.. On iskapi vino do dna...
Ta zuta haljina koju on najvise voli..
Ponovo je vrisnula...
Podigao je noz, Otkopcao svoj kais. Skinuo se skroz pred njom i odsekao sebi jaja...
Poneo ih je u rukama Kao kajsije... Bacio u wc solju i Pustio vodu.
Ponovo je vristala i Soba je postala crvena.
Boze,o Boze sta si uradio!
Seo je drzeci tri peskira medju nogama, Ne mareci vise da li je otisla ili ostala, Da li nosi zuto ili zeleno, Ili nema nista na sebi.
I drzeci se jednom rukom, Pruzio je drugu i Natocio sebi novu casu vina. |
| | | malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Prijateljski savet mnogim mladim ljudima
Idi na Tibet. Jaši kamilu. Čitaj Bibliju. Oboj cipele u plavo. Pusti bradu. Obiđi svet u papirnoj barki. Pretplati se na Saturday Evening Post. Žvaći samo levom stranom vilice. Oženi se jednonogom ženom i brij se pravim brijačem. Ureži svoje ime na njenu ruku.
Peri zube benzinom. Spavaj ceo dan a noću se veri po drveću. Budi monah i pij rakiju i pivo. Drži glavu pod vodom i sviraj violinu. Igraj trbušnjak pod ružičastim svećama. Ubij svoga psa. Kandiduj se za gradonačelnika. Živi u buretu. Razbij sebi glavu tomahavkom. Sadi lale na kiši.
Ali nemoj da pišeš poeziju. "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:14 | |
| Za Starog Druga
Bio je samo machor zrikav, prljavo-bele boje i bledo plavih ochiju.
Necu da vas zamaram prichom o njemu tek da kazzem da je imao mnogo malera i bio dobar stari drushkan i umro je kao shto ljudi umiru kao shto slonovi umiru kao shto pacovi umiru kao shto cvetovi umiru kao shto voda isparava i vetar prestaje da duva.
Pluca su mu otkazala proshlog ponedeljka. Sad je pod ruzzama u bashti i chuo sam pochasni marsh kako svira za njega u meni shto znam da ne mnogi ali neki od vas mozzda zzele da znaju. To je sve.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:14 | |
| Poslednje reci
Reči su došle i otišle ja sedim bolestan. telefon zvoni, mačke spavaju. Linda usisiva. ja čekam na život, čekam na smrt.
voleo bih da mogu izjaviti nešto hrabro. to je prljavi trik, ali stablo napolju to ne zna: posmatram ga kako se njiše na vetru obasjano poslepodnevnim suncem.
nemam više ništa reći. sad samo čekam. svako se s time suočava sam.
oh, nekad sam bio mlad, oh, nekad sam bio neverovatno mlad!
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:15 | |
| RAZGOVOR U POLA ČETIRI UJUTRO
U pola četiri ujutro otvaraju se vrata i stopala prolaze hodnikom noseći telo neko kuca i ti spustiš pivo i javiš se,
bog te, kaže ona, spavaš li ikad?
i ulazi kosa joj je u viklerima a ona u svilenom negližeu sa pticama i zečevima
i donela je svoju bocu kojoj veličanstveno dodaješ dve čaše; muž joj je, kaže na Floridi a sestra joj šalje novac i haljine i već trideset dva dana traži posao.
kažeš joj da si agent za džokeje i pisac ljubavnih i džez pesama, i nakon nekoliko pića ona se ne trudi da pokrije noge krajem negližea koji stalno klizi
to uopšte nisu loše noge, u suštini jako dobre noge, i ti brzo ljubiš glavu punu viklera
a zečevi počinju da namiguju, i daleko je Florida a ona kaže da ustvari nismo neznanci jer me već videla u hodniku
i na kraju ima vrlo malo toga da se kaže.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:15 | |
| SREĆA
ono što stvarno deprimira je posmatranje ljudi dok piju kafu i čekaju. zarazio bih sve njih srećom. potrebna im je. potrebna im je više nego meni.
sedim po kafeima i posmatram ih kako čekaju. izgleda da i nema šta drugo da se radi. muve šetaju gore - dole po prozorima a mi pijemo našu kafu i pretvaramo se da ne gledamo jedni u druge. čekam zajedno sa njima. izmedju pokreta muva ljudi prolaze. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:16 | |
| Ne svraćajte, ali ako već svratite...
da, naravno, biću tu ako nisam napolju ne kucajte ako su svetla pogašena ili ako čujete glasove ili možda čitam Prusta ako neko proturi Prusta ispod mojih vrata ili neku od njegovih kostiju za moju čorbu i ne mogu da vam zajmim novac ni telefon ili ono što je ostalo od mojih kola mada možete dobiti novine od juče staru košulju ili sendvič sa salamom ili prespavati na kauču ako ne vrištite noću i možete da pričate o sebi to je tako normalno; teška vremena pritiskaju sve nas osim što se ja ne trudim da stvorim porodicu da pošaljem decu na Harvard ili kupim lovište, ne ciljam visoko samo pokušavam da ostanem živ još malo, i zato, ako ponekad kucate i ja se ne javim a unutra nema žene možda sam slomio vilicu i tražim neku žicu ili lovim leprtire u mojim tapetima, mislim, ako se ne javim nisam se javio, a razlog je što još nisam spreman da vas ubijem ili vas zavolim, ili vas čak prihvatim to znači da ne želim da razgovaram zauzet sam, lud sam, milo mi je ili možda pletem omču; i zato, ako su svetla čak i upaljena i čujete zvuke kao disanja ili molitve ili pevanja radija ili kotrljanja kockica ili kucanja na mašini - odlazite, nije pravi dan, noć, čas; to nije ignorisanje neučtivosti, ne želim da ikoga povredim, čak ni bubu ali ponekad skupljam dokaze one vrste za koju treba malo razvrstavanja, a vaše plave oči, recimo plave i vaša kosa, ako je imate ili vaše misli - one ne mogu da uđu dok uže nije isečeno ili vezano u čvor ili dok se ne obrijem u novim ogledalima, dok svet ne stane ili se otvori zauvek. |
| | | Gost Gost
| O BOLU
moja prva i jedina supruga slikala je i govorila mi o tome: "sve je to tako bolno, svaki potez je bol... jedna greška i čitava je slika upropašćena... ti nikad nećes razumeti taj bol..."
"slušaj, dušo", rekao sam joj, "što ne šljakaš nešto lakše - nešto što će da ti godi?"
samo me pogledala i mislim da je to bila prva njena spoznaja tragedije što nas dvoje živimo zajedno.
takve stvari obično započnu negde. |
| | | Gost Gost
| Nista nije djelotvorno kao poraz
Uvijek nosi notes sa sobom kamo god ides, rekao je, i ne pij previse, pice otupljuje osjetila, budi nazocan kad se cita, zapazi stanke u dahu, i kad ti citas budi uvijek umjeren ne istici previse, gomila je bistrija nego sto ti pretpostavljas, i kad nesto napises ne salji smjesta, stavi u ladicu dva tjedna, onda izvuci i pogledaj stvar, i preuredjuj, preuredjuj, PREUREDJUJ ponovno i ponovno, ucvrsti retke kao vijke sto drze luk mosta od 5 milja, i drzi notes uz krevet, nadoci ce ti misli nocu i te ce misli nestati i biti izgubljene ako ih ne zapises. i ne pij, svaka budala moze piti, mi smo ljudi knjizevnosti.
za covjeka koji uopce nije mogao pisati on je bio otprilike kao i svi ostali: mogao je zacijelo govoriti o tome. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:17 | |
| Literarna romansa
Upoznah je preko dopisivanja ili poezije ili magazina I poche mi slati neke vrlo vruce pjesmice o pozhudi i silovanju Sve to, pomijeshano sa povrshnim intelektualizmom, nekako me zbunilo, te sjedoh u kola i odvezoh se na sjever Kroz planine i kanjone i autoputevima, ne spavajuci, trijezneci se, tek razveden, besposlen, ostario, umoran, zheleci samo da prespavam narednih pet ili deset godina; Konachno pronadjoh motel u prijaznom mjestashcu pokraj prashnjave ceste Sjedoh tako, paleci cigaretu, ramishljajuci: ti mora da si lud, I pojavih se, kasnech sat na ljubavni sastanak, a ona stara, ofucana skoro pa ko ja, ne bash privlachna, pokloni mi tvrdu, oporu jabuku, koju prezhvakah preostalim zubima; Umirala je od nepoznate bolesti, neshto poput astme, i reche mi, Zhelim ti povjeriti tajnu, a ja rekoh, Znam: ti si djevica, 35ogodishnjakinja. Izvadila je biljezhnicu, deset ili dvanaest poema: Njeno zhivotno djelo, moradoh prochitati I trudih se biti ljubazan No poeme bijahu vrlo loshe. Odvedoh je nekud, na boks mech, Kashljala je u dimu dvorane gledajuci okolo naokolo u sva ta lica te u borce na ringu, stiskajuci shaku Tebe nishta ne uzbudjuje, je li? pitala me, Ali sam se ja pravo uzbudio te noci u brdima. Sretosmo se josh tri ili chetiri puta Posavjetovah je u vezi sa poemama dok mi je zabijala jezik duboko, do pola grla No, kad je ostavih josh je uvijek bila djevica i vrlo losha spisateljica. Mislim da ako zhena sjedi prekrshtenih nogu 35 godina isuvishe je kasno i za ljubav i za poeziju |
| | | Gost Gost
| Okoncanje bola
cujem cak i planine nacin na koji se smeju plavim padinama dole u vodi ribe placu i sva je voda njihove suze. slusam vodu u propalim nocima i tuga toliko raste da je cujem u budilniku postaje rucka na komodi postaje papir na podu postaje kasika za cipele kartica od perionice postaje dim cigarete koji se penje kapelom tajnih vijuga...
to malo znaci
sasvim mala ljubav nije tako losa ili sasvim mali zivot
ono što se meri je cekanje na zidove
roden sam za ovo
roden sam da mamim ruze duz avenija mrtvih. |
| | | Gost Gost
| LJUBAVNA PJESMA
sve zene svi njihovi poljupci razliciti nacini na koje vole i razgovaraju i traze
njihove usi sve one imaju usi i grla i haljine i cipele i automobile i bivse muzeve.
vecinom zene su veoma tople podsjecaju me na tost namazan puterom koji se istopio.
vidi im se u ocima: bile su uzete bile su prevarene. nisam bas siguran sta da ucinim za njih.
ja sam pristojan kuvar i umijem da slusam ali nikad nisam naucio da igram - u to vrijeme bio sam
zauzet nekim drugim stvarima. ali uzivao sam u njihovim razlicitim krevetima puseci cigarete gledajuci u plafone, nisam bio zao ni neposten. samo ucenik.
znam da sve one imaju ta stopala i bose prelaze preko sobe dok posmatram njihove stidljive zadnjice u tami. znam da im se svidjam, meke ne cak i vole ali ja volim tek poneku.
neke mi daju narandze i vitaminske pilule; druge tiho pricaju o djetinjstvu i ocevima i predjelima; neke su gotovo lude ali nijedna od njih nije besmislena; neke lijepo vole, neke manje lijepo; najbolje u seksu nisu uvijek najbolje u drugim stvarima; svaka ima ogranicenja kao sto i ja imam ogranicenja i mi brzo upoznajemo jedno drugo.
sve zene sve zene sve spavace sobe tepisi fotografije zavjese, to je nesto kao crkva osim sto ponekad ima smijeha.
te usi te ruke te laktovi te oci sto gledaju, njeznost i zelja drzale su me drzale.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:18 | |
| Ne dozvoli
ne dozvoli da ti ljudi budu temelj. ni mlade djevojke ni stare djevojke, ni mladi ljudi ni stari ljudi, ni oni izmedju, niko od njih. ne dozvoli da ti ljudi budu temelj.
radije gradi na pijesku gradi na deponiji gradi na sengrupimastoljeca gradi na grobljima gradi cak i na vodi, ali ne gradi na ljudima.
oni su losa opklada, najgora moguca opklada.
gradi negdje drugdje bilo gdje samo ne na ljudima, bezglavoj, bezdusnoj masi sto kvari stoljeca, dane, noci, gradove, narode, zemlju stratosferu, kvari svjetlost kvari sve sanse ovdje, totalno ih kvari tada sada sjutra.
bilo sta, u poredjenju sa ljudima, temelj je vrijedan trazenja.
bilo sta. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:18 | |
| PUT
usmrćeni u sporednim ulicama sveta
promrzli pod zastavama
taoci svojih žena
odgajani u mrak
rigamo u zapušene šolje
u bednim sobama punim bubašvaba i miševa
nije čudo što retko pevamo
danju ili u podne ili noću
besmisleni ratovi
besmisleni godine
besmisleni ljubavi
i pitaju nas:
zašto pijete toliko?
eto, izgleda da su dani
stvoreni da
budu straćeni
godine i ljubavi stvorene su da
budu straćene
ne možemo da plačemo, i to pomaže
smejanu
to je kao izbacivanje
snova, ideala,
otrova
ne tražite od nas da pevamo,
smejanje je naša pesma
jer sve je samo užasna šala.
Isus bolje da se smejao na krstu,
to bi okamenilo njegove ubice.
sada ima više ubica nego ikad
i ja pišem pesme za njih. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bukowski Charles Čet 4 Maj - 18:19 | |
| Fusnota o stvaranju masa
Neki ljudi su mladi i ništa
više a
a neki ljudi stari i ništa
više
a neki ljudi ni stari ni mladi
i samo to.
i da muve nose
odeću
i sve zgrade izgore u
znatnoj vatri,
da se nebo zaljulja kao trbuh
striptizete
i sve atomske bombe
zaplaču,
neki bi ljudi bili mladi i nishta
vishe a
neki ljudi stari i ništa
više
a ostali bi bili isti
ostali bi bili isti.
ono nekoliko drukčijih
dovoljno brzo uklanja
policija, ili njihove majke,
njihova braća, ostali; i
oni sami.
sve što ostaje ono je što
vidiš.
teško je.
|
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bukowski Charles | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 6 od 10 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 656 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 656 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?