Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 2 Jul - 16:31 | |
| SAMO SJETA
Nekako se bojim da pomalo gubim onog koga volim i iskreno ljubim. Otišlo je vrijeme neće da se vrati, teško nosim breme i srce mi pati. Sve što nekad bilo veselo i sretno i srcu mi milo sad je samo sjetno. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 2 Jul - 16:31 | |
| Pomisliš li dal' sam tužna dok čekam na tebe? Pomisliš li jel mi teško il' misliš na sebe? Dali znadeš što je patnja, kako boli jako? Eh da znadeš i osjetiš i ti bi zaplako!!! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 7 Jul - 12:30 | |
| Teško je srcu i duši jer znam da sada život mi se ruši. Godina smo puno proveli mi skupa, od sjećanja na njih srce se uzlupa. Ne mogu od tebe tugu svoju kriti hajde da probamo još zajedno biti. Možda nam se opet posreći bar malo ja bih bila opet s tobom, dal je tebi stalo? ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 7 Jul - 12:30 | |
| srce te moje čeznutljivo zove. Zove te nježno, tiho i mazno, ne želi "NE" ni pod razno! Mazit te hoću, šaptat i dragat, želim se s tobom lijepo slagat. Slagat u svemu, u želji i priči, sa tobom hoću do kraja ići. Na kraju svega želim moći da te gledam pravo u oči. No to su samo sve čežnje moje al' ne znam dal' su i tvoje. Moje je srce vrata otključalo, a tvoje je na pol puta stalo. Molim te noćas daj baci to breme, i vrata srca otključaj za mene. ....My heart beats only for you.... |
| | | Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Čet 12 Jul - 16:37 | |
| Mi vjerujemo da smo povrijeđeni ako nam nije uzvraćena ljubav. Ali to nije ono što nas boli. Bol počinje kada ne dajemo ljubav.
Mi smo rođeni da volimo. Može čak da se kaže da smo mašine za ljubav. Mi istinski postojimo tek kada dajemo ljubav. Svijet nas tjera da vjerujemo da mi zavisimo od tuđe ljubavi. No to je pogrešno uvjerenje i uzrok većine naših problema. Istina je da mi zavisimo od toga da li dajemo ljubav. Ne radi se o tome šta dobijamo zauzvrat, nego o tome šta dajemo unaprijed. |
| | | Kaca1111 Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 13 Jul - 20:55 | |
| CAFÉ BRECHT … So, wie es ist, bleibt es nicht … Po njenim usnama raspoznajem godine pročitanih stranica Po njenim obrazima raspoznajem vjetrove sa Atlantika U noćima sanjam izloge istrošenih duša i prodatih poljubaca Vjerujem da smo svi izgubljeni u trenucima vječnosti Vjerujem da je prošlost srećna a budućnost tragična Vjerujem da sam volio i da još volim tvoje oči u noćima koje najavljuju kraj
Igor Varga |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 16 Jul - 9:30 | |
| Budi taj svemir, s kojim ću se malen sudariti, i raspršiti na hiljade kapi proste sreće, i dozvoli da rominjam ljubav u tebi ........" |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 28 Jul - 11:34 | |
| |
| | | Kaca1111 Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 28 Jul - 22:55 | |
| Iz Tvojih DlanovaDaleko u nama 20 Iz tvojih dlanova Piju živu vodu ptice
Plave i smeđe ptice Koje nam iz očiju izleću Kad nadaleko nema nijednog lovca
Tvoji dlanovi obasjavaju Naše dve zamišljene grudve zemlje Kad sunce kasni |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 4 Avg - 16:47 | |
| Ma svađali su se oni, itekako. I nervirali jedno drugo. I mirili se, i praštali, i probijali mozak. I uništavali dane. I uljepšavali dane. I prepirali se, i psovali, i grlili.. Ijubili. I mazili, i udarali. I sve. Ali, na kraju dana, prije nego što legnu u krevet, uvijek je uslijedilo isto pitanje. ”Jel me voliš?” I uvijek isti odgovori |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 4 Avg - 16:53 | |
| Trebat ćeš mi u starosti, kad budem gunđao, jer ne znam gde su mi naočare, da kažeš: "Eto ti ih na nosu, bleso matora. Tako bi ti i srce još uvek tražio, da nije bilo mene da kažem da je na svom mjestu". Trebat ćeš mi u starosti, da te se sa radošću sećamo, umesto da te se sećam sa tugom, da te opomenem kad kažeš: "E, kad se setim kakva sam bila", da ne smeš tako govoriti u mom prisustvu, jer si mi lepša no ikada. Trebat ćeš mi u starosti, da joj se rugamo kada nas pita gde nam je bila mladost. Trebat ćeš mi u starosti, kad izlapim, da kažeš: "Bolje mozak, nego srce". Trebat ćeš mi u starosti, da ne dopustiš da ostarimo. Trebat ćeš mi u starosti, da kažeš: "A rekao si da me ne možeš voleti jače". Trebat ćeš mi u starosti, da me grdiš što tvrdim da doktori nemaju pojma i ne pijem lijekove, jer si ti najbolji lek za moje srce. Trebat ćeš mi u starosti, da me izbaciš iz kuhinje, kad praviš kolače: "Strpi se, gori si od deteta". Trebat ćeš mi u starosti, kao što mi trebaš sada, ali mnogo više. Trebat ćeš mi u starosti, da me pitaš: "Nije ti valjda opet do toga?", a ja da kažem: "Meni je uvek do tebe". Trebat ćeš mi u starosti, da kažeš: "Izvini što sam vikala", a ja da te tješim: "Nisam te ni shvatio ozbiljno". Trebat ćeš mi u starosti, kad me zoveš DEDA, da kažem: "Reci, pile moje malo, pirgavo". Trebat ćeš mi u starosti, da te volim i kada me starost napusti.. |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 19 Avg - 15:24 | |
| Ima onih koji daju nepobitne dokaze da mozak i srce ne mogu zajedno. Kod zaljubljenog čoveka, razum je isključen, vođen emocijama, on pravi najveće gluposti, neretko gine, samo da bi osetio malo parčence ljubavi, možda samo naznaku. Ništa više. Sa druge strane, razuman čovek ne dozvoljava srcu da prevagne, već umno korača kroz život. Odmereno, pažljivo, naposletku, postane bogat i uspešan. Obično doživi duboku starost. Nije li onda bolje biti pametan i oslanjati se samo na mozak? Ali opet, ja ne vidim ništa pametnije nego isključiti mozak i prepustiti se emocijama. |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 29 Avg - 13:27 | |
| "Molim decu da mi oproste sto sam ovu knjigu posvetio odrasloj osobi.Imam jedno ozbiljno izvinjenje:ta odrasla osoba je najbolji prijatelj koga imam na svetu.Imam i drugo izvinjenje:ta odrasla osoba u stanju je sve da razume,cak i knjige za decu.Imam i trece izvinjenje:ta odrasla osoba zivi u Francuskoj,ona je gladna i njoj je zima.Potrebno je da je neko utesi.Ako sva ta izvinjenja nisu dovoljna,rado cu posvetiti ovu knjigu detetu koje je nekad bila ta odrasla osoba.Sve odrasle osobe su najpre bile deca(al se malo njih toga seca).Ispravljam dakle svoju posvetu: Leonu Vertu kad je bio mali decak" |
| | | Enesa Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Čet 30 Avg - 21:17 | |
| Strepnja - Desanka Maksimovic
Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim oka tvoja dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da.
Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.
|
| | | Enesa Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Čet 30 Avg - 21:18 | |
| Ne bira se ljubav - Pero Zubac
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
|
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 8 Sep - 10:20 | |
| Zato sto me volis ja volim sve ostalo, I nikome ne zelim zlo. Moja ljubavi, digla si me toliko visoko Da i kad bih pao - do zemlje bi se naziveo! Dizem primitivnu buku kao sto sneg grmi i dimi se u klancima, Da si muskarac imao bih najboljeg druga! Neka se izvrne sav svet i na levak sruci u tebe, Neka nice drvece koje niko nije posadio. Neka se niko ne pridrzava svojih oblika i granica, Neka tresnje, neka jabuke ne budu okrugle, Nego kakve god i kolike god hoce, Neka se slonovi uvuku u misje rupe! Neka moju dusu grubo istovare na prvom djubristu, Neka najjaci glasovi sruse sve plafone, Neka se nebesa otarase snega i kise, Neka sve ostane cisto i slobodno, Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila, I neka se proglasi ludakom Svako ko pomisli da te vise voli! .... ....My heart beats only for you.... |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 9 Sep - 11:20 | |
| Oduvek sam se divio onima koji umeju da nacrtaju dugacko, siroko i visoko.
Oni su sigurno shvatili dokle se prostire beskraj, kad im je tako lako da ga vide i izmere.
Oduvek sam se cudio onima koji razumeju znake u kalendarima, datume, mesece, stoleca, ili stanu pred sat i procitaju vecnost.
To mora biti suluda i neobicna hrabrost usuditi se komadati i usitnjavati vreme.
Kameni mir daljine sav je presvucen mojom kozom.
Sklapam oci i osecam: sve ono sto sam bio, i ono sto sam sada, jos uvek nisam ja.To je tek priprema za mene
Koliko znam da pitam, toliko znanja mi pripada.
II
Mene je neko od malena zatvorio u prolazno i zakljucao za mnom kapiju beskonacnog.
Dresairan da mislis zajedno. Zato i ne volim zakletve. I zajedno da pevas. Zato i ne volim horove. I zajednicki da tugujes. Zato i ne volim sahrane.
Jedino si sam kad ostaris.
Bas zbog te samoce u starosti, koja se dogadja naprasno tamo gde prestaje detinjstvo, hvatao me je strah. I vecito sam sumnjao u to sto su me ucili.
Ucitelj obicno kaze: "Ako zelis da saznas, pogasi sve svoje svetlosti i uputi se za mnom."
Te, petnaeste godine, osamdeset i treceg dana,dogodilo se nesto sto mi je dalo znak da podjem sam sa sobom. Prohodao sam na rukama...
III
Rodjen sam u ravnici. To je zemlja bez odjeka.Tu nista ne vraca dozive. Popiju ih daljine.
Jata lete u mestu, i mogu se uzabrati. Sve se priginje zemlji. Sve je nadohvat ruke.
Tu se prostori mere svitanjima i sumracima, a vreme duzinama senki. Mlecni put je do kolena, kao prosuta slama. Ne moras da se penjes: zvezde rastu u zbunju. Samo se uputis ravno,pa vrezama od zlata i posle desetak koraka vec hodas po nebesima.
Zar sve to ne lici na slobodu?
XIV
Objasnjavanjem stvari, oduzimamo im nesto od one carolije od onog zlatastog omota, ispod kojeg se kriju tolika cudesna znacenja svega sto izgleda isto.
Reci su iskracale. Iznosene. I krpljene. Mereno od pre vremena i mnogo posle vremena. Ostaje samo smisao kao cudo svih vidjenja.
Razmisljao sam o tome i to u sebi ponavljao,jer osecao sam nejasno da se tu krije mudrost i sloboda detinjstva.
I hodao sam na rukama.
I nosio sam zemlju u susret nebu zvezdama po drumovima svetlosti i bespucima vasione.
Eto, to je moj zivot i moja biografija.
To sam ja po zanimanju: nosac zemljine kugle.
|
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 9 Sep - 13:04 | |
| Dva je u noći, neće san na oči, Mislima lutam, i tražim gdje si dal i ti na mene pomislio jesi.
Svježa noć je sva drhturim u mislima k tebi žurim. željna tvojih nježnih riječi što mi uvijek imaš reći.
Željna tvojih ruku u zagrljaj što me vuku. Željna tvoga muklog glasa što mi dušu zatalasa. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 9 Sep - 13:04 | |
| Želim bit jaka, al suze teku, samo sam htjela utjehu neku. Srce mi stalno poruke šalje ostavi suze i idi dalje. Lomim se, borim al neznam koliko ne može pomoć u tome nitko. Suze ću gorke i dalje liti na glas se smijati u sebi tužna biti. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 9 Sep - 13:05 | |
| SNOVI
Snovi me tužni bude, sanjam i tužne ljude. Suze mi mute pogled, srce mi okovo led. Ustajem tužna i drhtim moram da hrabrosti skupim. Sa šalicom kave u ruci prebirem mislima u muci. U sobi mračno i tiho a vani jutro se sprema, srce od straha se stislo a tebe nigdje nema. Na jutarnjem nebu je tmurno, kao i mojoj duši. snovi su bili tužni, zato su i dani ružni. ....My heart beats only for you.... |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 12 Sep - 10:20 | |
| Zažmuri
“Zažmuri. Izvan tebe nema ničeg tako lepog, kao u tebi. Samo zažmuri i želi… sve ostalo je moja želja da ti ispunim želju… Nauči da želiš tako da ti se čini da neću umeti da je ispunim, pa da se iznenadiš kad shvatiš da moraš želeti više da bi me sustigla… Ponekad proviri, da proveriš jesam li stvaran, nasmeši se što si šašava, pa si posumnjala. Zažmuri. Nije mi mesto pod tvojim kapcima, već na tvojoj koži, jer pod njom je postalo tesno. Zažmuri. Ja sam tu da osetim šta vidiš dok žmuriš, da prepišem iz tebe i zapišem po tebi stihove iz sebe, inspirisane mojom željom da ti želju ispunim. Lepa si, ali lepša si kada želiš da budemo lepi, pa se pore otvore, da kroz moje iz tvojih, u tvoje kroz moje prođe ovaj trenutak večnosti, podešen da kasni jedan svetlosni bljesak, taman toliko, koliko je potrebno da progledaš dok žmuriš”.
Najpunije volim ovo:) |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Čet 13 Sep - 17:26 | |
| Dugo ti glasa ne čuh ne vidjeh ni lice tvoje, a patim i trebam te sada voljeno, jedino moje.
Ni na trenutak te nema, samo da mi se javiš ovako me boli i mislim da ćeš da zaboraviš.
Sjeti se onih naših šaputanja dugo u noći, zamišljam da sam sa tobom, sanjam otvorenih oči.
Ovo kada pročitaš, valjda ćeš shvatit što želim a ako opet ne znaš, nazovi, na uho da ti velim! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Samo sam žena pjesničke duše, volim, ljubim, želje me guše.
Teško se borim, emocije jake suze mi idu za sitnice svake.
Oprosti, al neznam borit se s time, reci da me voliš, usreći me!!! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| SAMO DOĐI I ŠUTI
Zbogom ti ne mogu reći, jer srce izdržati neće, koliko ću ovako moći, koliko ću čekati do sreće?
Boli me, znam da voliš al nisam ona prva, neću te slušat dok moliš kad ostavi te i tuga te shrva.
Samo dođi i šuti, tišina nek govori sama, ne želim da budemo ljuti, znam da je ljubav u nama. ....My heart beats only for you.... |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Uto 18 Sep - 13:23 | |
| Bio je neobičan čovjek, gotovo vidljiv. Očito je imao nešto sakriti, s obzirom na to da je otvoreno pričao o svemu. Bilo je nemoguće znati koju je tajnu sakrio time što ju je ispričao. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Stihovi koje volim | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 5 od 9 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 541 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 541 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?