|
|
Autor | Poruka |
---|
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 19 Apr - 18:59 | |
| Jedino ti bi razumela ono što jedino tebi ne smem da kažem.GoranTadić |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 21 Apr - 21:28 | |
| U tihoj noći dok srce strepi, Sjeti se mene anđele lijepi, Ako te rastuže zvuci gitare I ako te teško zaboli. Sjeti se da postoji netko... Tko te jako, jako voli!!! Srce svoje ne daj nikomu ni po koju cijenu, samo onomu tko ti daje svoje u zamjenu. Idi stazom ljubavi i negdje se smjesti ja ću istim putem, pa ćemo se SRESTI! ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 21 Apr - 21:30 | |
| Voleo sam je tako lako, a tako sam teško to znao pokazati, a onda odjednom raspored madeža na njenim ledjima kao tajna mapa pokazao mi je u koje zvezde se trebam zagledati i tako, eto ti pesma, ludo jedna… ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 21 Apr - 21:30 | |
| Neka se ljubav budi na krilima zore, neka ljubav bude duboko more velika kao milijun svemira njezna i tiha bez nemira i neka se kradom useli u srce svacije da svatko voli na svoj nacin, drugacije ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 21 Apr - 21:32 | |
| Kad se gledam u ogledalu vidim TEBE, kada lutam ulicama vidim nekog tko lici na TEBE, kad sam s nekim mislim na TEBE, sad vidis VOLIM SAMO TEBE. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 16:10 | |
| |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:33 | |
| Jedan maleni cvet jos ni progovorio nije a vec je zano sve tajne Sunca i sve sto zemlja krije.
Jedan maleni cvet jos nije ni prohodo a vec je umeo sam da se hrani svetloscu, vazduhom i vodom.
Jedan maleni cvet nE zna da cita i pise, al' zna sta je zivot, sta je cvet, i mirise, mirise. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:33 | |
| U ovoj noci, dok pogledom obuhvatam uspavani grad, sjecam se….. Listam album I poznate stranice zivota mi nasmijani na slikama osjecam taj trenutak, lutam…… I ……ti sada postojis u nekom kutku ovog grada, u dijelu moga srca…… Ne znam zasto je Ova noc posebna Ne znam zasto su Svijetla grada drugacija Ne znam zasto je Moja zelja probudjena Mozda je to samo trag sjecanja… ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:34 | |
| Ti ne znaš kako je čarobno znati da negdje postojis jednako draga i krhka i na poludjelom moru u ovu tetoviranu jesen koje se sve manje bojiš u svijetu u kojem leptiri i ne dočekaju zoru. Sakriven u tvojim venama ja sam kap što ne otiče, ma kako bili daleko, ma kako izgledali tudji. Srećom ne gube klovnovi na kraju svake priče mada iz nje izlaze bar za milimetar ludji. A ti, ti si zvijezda zaspala na mom dlanu i ja te čuvam i ne dam i nemoj da se bojis. A ako vec budeš bodež i napravis nekakvu ranu i tad cu da budem sretan što jos uviek negdje postojiš. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:38 | |
| Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe skidati. Na meni ćeš se raspasti. Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:39 | |
| Poželim da se u pticu pretvorim, i da poletim preko bijeloga svijeta. Letio bih nebom plavim i prostranim, posjećivao bih udaljena, tajnovita mjesta.
Sunce bi mi energiju davalo, a vjetar bi me nosio nježno, polako. Za mene bi se širom svijeta znalo, o meni bi pjevao i pričao svako.
I letio bih, letio, dugo i daleko, slušao bih zvukove prirode bujne. Otišao bih tamo negdje preko, gdje sviću lijepe zore rujne. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:39 | |
| Umirem ti na rukama bijelim, nestajem polako, kao dnevna sjena. Neću ništa, da te sada nešto molim, da narušavam simboliku smrtnoga trena.
Iz mene duša odavno već teče, ide polako sa ovoga svijeta. Možda neću dočekati niti veće, ah sudbino, moja kleta.
Sa tobom se oprostiti hoću, ti budi zadnja koja me vidi. Poslije mene ne ulazi u samoću, pronađi drugoga i sa njime idi ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sre 24 Apr - 21:40 | |
| Sve što bih ti mogao reći il dati u ovoj maloj vrtnji koja je netom počela bila bi samo tiha jeza, tiha vedrina
Sve iz bolova, iz bujnih perivoja u ovom času što ga se plašim Al to ne mogu glasom, šapatom, pjesmom
Negdje u treperenju krvi, zglavcima, dahu nosit ću te prema tuđini ko mornar more
A ti, i tako sama ostat ćeš daleko moja daleko moja bez mene, bez nas, bez svega ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 27 Apr - 12:49 | |
| Ne pjevaj, draga, kad si sa mnom, Gruzinske pjesme pune tuge: U sjecanju mi bude tamnom Daleki zal i dane druge.
Kad razliju se u tisinu Te pjesme lude, zanesene, Ja vidim stepu, mjesecinu I lik daleke, jadne zene.
Otkada ugledah te, draga, Njen lik u mome srcu gasne, Al nova ozivi ga snaga, Kad zacujem te pjesme strasne.
Ne pjevaj, draga, kad si sa mnom, Gruzinske pjesme, pune tuge; U sjecanju mi bude tamnom Daleki zal i dane druge. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 27 Apr - 12:49 | |
| Kad prodje ova neobicna mjesecina koja je prevalila daleki put od mene do tebe, plasljivo obojena srebrom, kad odleti drhtava ptica koja zivi od topline moje ruke, i jos me osvaja, sitnim koracima priblizava nebo mojim otvorenim ocima, kad prodje ovo sporo i tesko ljeto vezano svojim remenom za jesen, kad stanu svi satovi koji su otkucavali opojne i bujne vrtove poslije tople kise, kada sve prodje, pretvorit cu se u zrna pijeska sto ga nosi vjetar prema sredistu usamljene zvijezde bit cu voda koja ispire sljunak i od toga postaje mutna i umorna, bit cu prazan trg sa sjenom necijih stopa stablo obraslo sutljivim brsljanom sto vene, samo sjecanje na samu sebe, u casu umiranja, jednostavna rijec zaboravljena u grlu nikad izgovorena, pokusaj smijeska koji se hrani podnebljem jedne pjesme, koju nisam znala ispjevati ni prozivjeti. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 27 Apr - 12:50 | |
| Ne veruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime, –
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t’jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše! ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 27 Apr - 12:50 | |
| Ne gledaj tako, u ljutnji ne mršti se Ja sam tvoja ljubljena, ja sam tvoja Niti pastirka, niti kraljica, Čak ni monahinja-bogomoljka U ovoj sivoj sam haljini od tralja U cipelama izlizanih potpetica? Ali, kao i prije, dajem vruć zagrljaj I strah nosim u velikim zjenicama Pismo moje ne paraj, mili Ne plači zbog laži istinske I dobro ga, na samo dno, sakrij Na dno svoje torbe sirotinjske ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 6 Maj - 11:03 | |
| |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 6 Maj - 22:48 | |
| Misliš da je teško stihove pisati? To je samo otisak duše na papiru. Možeš ga gužvati, paliti, brisati, al' ne možeš sprečiti strasti da naviru.
Moraš sebi krv isisati, kožu izvrnuti, to boli, dabome. Pa, da li je teško pesmu napisati? Nije teško, kad imaš kome. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 6 Maj - 22:49 | |
| Čujem te kako koračaš... Daljina mi te primiče i talog Mjeseca ostavljaš za sobom... I krijem oči da sakrijem da duša mi za tobom plače, i krijem dušu da sakrijem da oči bez tebe su nevidne, i krijem ruke da ne vidiš prazninu koju nosim u njima i ćutim da u glasu mome ne osjetiš poziv da mi se vratiš dok koračaš sa Sunčevim prahom pod nogama i odlaziš tamo gde ja nikada neću postojati" ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 6 Maj - 22:49 | |
| Čuvaj me. Ko će te čuvati ako se meni nešto desi? Zbog koga ćeš reći „nije mi ništa“, kada te svašta snađe i sve ti se skupi, ako ne zbog mene, da se ne sekiram? Ako me prepustiš meni, svašta će me snaći i čitav će se život skupiti u jednu kapljicu, s kojom neću umeti da se nosim, a nosiću je sa sobom i čuvati umesto tebe, ako me ne sačuvaš od mene. Čuvaj me. Ko će te čuvati ako se mom srcu ništa ne desi? ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Čet 11 Jul - 15:49 | |
| Zato što volim sunce izliva svoje zrake živoga zlata, izliva svoje zlato i srebro na more. Zato što volim paprati zelene rastu i zelene travu i zelene prozračno suncem objasano drveće. Zato što volim cele se noći reka uliva u moj san, deset hiljada živih bića spava u mom naručju, i spavajući bdi i protičući počine.
Ketlin Rejn
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 12 Jul - 9:52 | |
| Tu sam.... Sada i ovde.... Već sutra će biti neka druga Poput smene dana i noći Neko ode a neko će doći Kad me ne bude jednog dana Potraži me među ovim redovima Kad me ne bude jednog dana Ja ću se sakriti u slova, Uvući u nečije knjige Samo da budem tamo Gdje ćeš biti ti Kad me ne bude jednog dana A ti ćeš me hteti naći Ja ću i onda živeti u pesmi Živeti u nekoj priči I voleću te beskrajno Kao i ovu pesmu...
Tristesa |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 12 Jul - 9:54 | |
| ... Zatocenica si u mreži moje muzike,ljubavi moja, a mreže muzike moje kao nebo su široke. na obali tvojih tužnih očiju duša mi se rađa u tvojim tužnim očima početak je zemlje snova...
Pablo Neruda |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Stihovi koje volim | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie