|
| |
Autor | Poruka |
---|
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 1 Jun - 22:26 | |
| Čekam tužna da mi dođeš mili, čekam, plačem i sjećam se da smo sretni bili. Znam da sada druge posjećuješ, njih sad ljubiš, a meni vjeruješ. Sjedim sama u sred noći kraj našeg prozora, tako samu zatekla me zora. Pjeto pjeva, zora zori rana, a ti ideš iz tuđega stana. Gledam, slušam , kako vesel hodiš o moj mili zar se ni Boga ne bojiš? ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 4 Jun - 21:04 | |
| Zbogom ti ne mogu reći, jer srce izdržati neće, koliko ću ovako moći, koliko ću čekati do sreće?
Boli me, znam da voliš al nisam ona prva, neću te slušat dok moliš kad ostavi te i tuga te shrva.
Samo dođi i šuti, tišina nek govori sama, ne želim da budemo ljuti, znam da je ljubav u nama. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 4 Jun - 21:05 | |
| S radošću čitam ti ime na ploči ispred što stoji, srce mi zaigra sretno al glas izgovorit se boji.
Bojim se odati želje što srcem mojim plamte a još u uhu mi riječi tvoje što vječno se pamte.
Slučajno sve ovo se desi, ja trebah utjehe malo i sve svoje jadi ti rekoh, a onda i tebi je stalo.
Glasno ponekad mislim da nesreća ne dolazi sama eto, da nje ni bilo, dal bi što bilo među nama?
Utjeha moja si srcu što kuca za tebe sada, da ti je stalo ko i meni ono se iskreno nada! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Spusti glavu na jastuk sklopi oči snene u snove lijepe uplovi i sanjaj samo mene. Usnama ljubit ću nježno tvoje oči i usta samo da ode od mene ta želja, velika, pusta. Al ti spavaj i snivaj ne prekidaj snove svoje ljubit ću te i u snu voljeno, jedino moje! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Ne mogu ti ni sve reći al srce moje se lomi no razum me samo tjera da glas krik zatomi.
Kriknut sam htjela od boli što samo tako odeš, znaš li ti da time kao da nožem me bodeš!
Samo je srce moje svjedok tuge i boli i stalno njega pitam dal me još uvijek on voli? ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 8 Jun - 15:40 | |
| Vidjeli se, upoznali nismo i zato ti dragi pišem pismo. Umorna sam al’ mi se ne spava, pusta želja pa me boli glava. U sjećanju pogled tvoj još živi, što zavoljeh, ti sebe ne krivi. Krivo vrijeme, kriv je život cijeli što se nismo mi ranije sreli. Ne brini se, život svoj ti živi, proće moji ovi dani sivi. Prošlo već je noći i noći da ne mogah zaklopiti oči. Doće račun za moj život cijeli, platit ću ga; htjeli il’ ne htjeli. Kad pročitaš, odgovor ne piši baci papir iz misli me briši. Nigdje traga na me ne ostavljaj, zaboravi, više se ne javljaj. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| U meni samo tuga, praznina mislima vlada, sada s tobom je druga nestala mi svaka je nada. Nema osmjeha više ni divnih nježnih riječi, nestalo i sve se briše, nema ni traga sreći. I samo tuga i praznina tišti i srce para i oko mene tišina još veći nemir stvara. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| U očima krijem tugu srce tužno poigrava, ti sad imaš neku drugu nisam više ona prava. Nemam više tvoje pažnje, niti više povjerenja, niti riječi, što su važne, sve to vidim da se mijenja. Ne trebaš me kao prije i ne čitaš moju tugu, kako mi je, važno nije jer kraj sebe imaš drugu. Vjeruj samo da ti želim, da te silit nikad neću, da si sretan bićem cijelim od srca ti želim sreću. ....My heart beats only for you.... |
| | | Kaca1111 Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 15 Jun - 19:49 | |
| La verdad.. |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 23 Jun - 11:23 | |
| Tražim te u zgužvanoj postelji, tražim te u zori što rudi, u jastucima razbacanim, naglo se nesretna budim. Nema ni zgužvane postelje, jastuka razbacanih nema samo zora je ovdje sunce se izaći sprema. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 23 Jun - 11:24 | |
| Pogledom tražim te snenim u noći toploj, ljetnoj, tuga, tjeskoba se lome u meni ovako sjetnoj... Nemam više snage, ni vjere, želja me pomalo ostavlja u tebi je probam pronaći s tobom se nada javlja. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 23 Jun - 11:24 | |
| Bojim se da neću moći, zaboravit’ tvoje oči, niti tvoje usne nježne što šaptaše moje čežnje. Utjeha mi srcu biješe slatka svaka riječ što zboriš stalno misli k tebi bježe iako me ti ne voliš. ....My heart beats only for you.... |
| | | Kaca1111 Elita
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 24 Jun - 23:51 | |
| Hoću, al' ne smijem, da lutam.. da pratim tvoje poglede..... i odvajam se od misli naručja tvoje kreposti.
Hoću, al' ne smijem, da stižem pticu... krilatu pticu... koja leti u tvom liku i sleće pjevajuć na moje rame.
Hoću, al' ne smijem, da te zagrlim snažno... jer ti, ti si prekrasni pupoljak cvijeta, tek ubrani cvijet moje čežnje.
Hoću, al' ne smijem, da te pratim u mislima, da te sanjam kroz oblake, u prevelikoj čežnji ne smijem, da moje srce se tvome raduje...
IVO KORDIĆ |
| | | Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 29 Jun - 12:34 | |
| Kada mi upadne u sobu I unese sneg na trepavicama I miriše na napolje. Kada kupi psa pa ovaj Hteo, ne hteo ubrzo Počne da liči na nju. Kad se setim da je bila fetus I takvu je volim U stadijumu punoglavca Na fotografijama iz detinjstva Kao bebironu sa loknicama A najvolim zato što se ona Od tih fotki do danas Uopšte ne menja Kad noću piše Baterijom po vazduhu Šalje poruke vanzemaljcima Kad me na Rilkeove Stihove pita - A je l’ ti se sviđa Moja nova tašna? Kada usisava tepih u ’aljinčetu I kada je uštinem otpozadi A ona vrisne – Jesi li normalan Mogla sam tako da poginem ovde Kad slušamo muziku A ona podigne kažiprst Slušaj sad ovaj prelaz Kako je dobar Ram-tara-ram-tira-tam Kad je pogledam na neko mesto A ona stavi ruke preko tog mesta Kaže – što si pokvaren, Marš tamo! Kada donese ćumur Na poslužavniku Evo, malo su mi Izgorele kiflice – kaže Dok čita ove beleške Pa se iznervira Što lažeš, za one kiflice! Kada mi kaže Bože, koliki ti je nos! To je zato što me lažeš Pa ti stalno raste K’o Pinokiju… Kad kaže Ja bih te nešto pitala Ako obećaš da Nećeš da se smeješ Kad izađe iz kupatila i Kad joj kosa liči Na dečiji crtež Kad šmrca na ljubavni film I kada opazi da se jedva Uzdržavam da Ne prasnem u smeh Pa stane da me gađa Korama od pomorandže Kad mi kaže – Ti mene kad bi ostavio Ja bih samo legla Na patos I umrla. |
| | | Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 29 Jun - 13:03 | |
| Lisi me vida
Liši me vida, gledaću tvoj lik, zapuši uši moje, slušaću te, onemi me, al’ zvaću te kroz krik, bez nogu još ću k tebi naći pute.
Slomij mi ruke, hvataću te srcem, zaustaviš li srce meni, sam moj mozak tad će kucati i bdeti, a ako mi i mozgom ugasiš plam – na krvi svojoj ja ću te poneti.
Rilke |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 29 Jun - 13:46 | |
| Salome ::Lisi me vida
Liši me vida, gledaću tvoj lik, zapuši uši moje, slušaću te, onemi me, al’ zvaću te kroz krik, bez nogu još ću k tebi naći pute.
Slomij mi ruke, hvataću te srcem, zaustaviš li srce meni, sam moj mozak tad će kucati i bdeti, a ako mi i mozgom ugasiš plam – na krvi svojoj ja ću te poneti.
Rilke |
| | | Salome Master
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 29 Jun - 19:08 | |
| Hvala... Suvise kasnoS čežnjom ti priđoh da ponizan te molim, al` zanosu mom smejala si se i moja ljubav za tebe samo igra beše. Sad umorna i zasićena, dok tužne gledaju me tvoje oči pune strepnje, onu ljubav kojom davno goreo sam, ti bi htela. Avaj, od nje davno pepeo posta, zaiskriti neće, ona jednom tvoja beše, sad je pusti da počiva sama. Herman Hese |
| | | Lutajuće Srce Master
Poruka : 8629
Godina : 48
Učlanjen : 04.01.2014
Raspoloženje : Do kraja.
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pet 29 Jun - 23:49 | |
| |
| | | Salome Master
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 30 Jun - 6:30 | |
| Jer u tvojom ocima su tvoja krila i obala gde se utapam ........ Divno, hvala..
Pocetak ljubavi
O, osmeh, prvi osmeh, osmeh naš. Kako to beše isto: udisati miris rascvalih lipa, slušati tišinu parka – pa tada najednom podići oči, pogledom se sresti i čuditi se sve do osmeha.
U tom osmehu beše uspomena na jednog zeca što je do malopre skakutao po travi; to detinjstvo osmeha beše – već ga ozbiljnije kosnu kretanje labuda, koga smo videli potom kako na dva dela večeri neme ribnjak polovi.
A krošnje – svojim rubovima prema čistom, slobodnom, već sasvim budućem noćnom nebu, ocrtaše rub osmehu ovom prema ushićenoj budućnosti na licu.
Rilke |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 30 Jun - 13:57 | |
| Pišem o tebi, o nama, opisujem te kao vješt pisac, kao nekog tko mi je suviše drag, jasan, poznat, drukčiji.
I kako pišem, tako i osjećam sve ovo zapisano, s tobom proživljeno, i među tolikim mnoštvom slova, još ti nisam smislio ime.
Pišem i ti znaš da pišem o tebi, sakrivaš se, bježiš, ne želiš me sresti.
I sve to osjećam, svako slovo upereno u tebe, a ti, gdje se skrivaš ove noći?
Možda negdje duboko, u nekom kutku sobe, možda čitaš ove riječi, možda plačeš, dok ti smišljam ime, dok osjećam ono što i ti osjećaš, maleno moje.
|
| | | Kaca1111 Elita
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Sub 30 Jun - 14:51 | |
| [size=34]Leptirić plavi leluja, nosi ga vetra dah, sedefni treptaj zasja, zacakli, mine u mah.
Tako u problesku kratkom, u mimoletni tren, videh gde sreća mi mahnu, zasja i minu ko sen.[/size] |
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Ned 1 Jul - 10:24 | |
| Piše mi se nešto nežno, kao kad mi obrazom dotakneš usne i šapneš: „Pričaj, umeš sa rečima…“, pa te poslušam, jer mi se čini da dišeš svaku moju reč i da ćeš ostati bez daha, ako ćutim. Na brzinu smislim bajku o nama, a ti pitaš: „Do kraja života?“. Naravno, kažem, dok mi grudima golicaš vrhove prstiju.
Piše mi se nešto nežno, kao kad mi šapneš odakle si, al’ nikom da ne kažem. Zakunem se da ću tajnu odneti u grob, a ti se ljutiš što tako govorim i tražiš da obećam da neću umreti prvi.
Piše mi se nešto nežno, kao kad ramenom dotakneš moj dlan, pa želim da ti pregrizem bretele i dozvolim tvojim mladežima da mi budu na vrh jezika, kao ne mogu da se setim kako se zovu, a ja sam im imena dao.
Čita mi se nešto nežno, kao kad čitam sa tvog dlana da ćeš se udati za pesnika, imati puno dece i u pedesetoj ostati udovica. Skineš zamagljene naočare i tada pročitam, mada razmazan,
zavet da ne smem umreti prvi.
Čita mi se nešto nežno, kao kad u tami čitam poeziju, pisanu Brajevim pismom po tvojoj koži. To te golica, a ja kažem: „Izdrži, sad će najlepši deo“…
Piše mi se nešto nežno, a ne umem bez tebe. Razmazujem mastilo, gužvam hartiju i svako slovo zvuči kao psovka, jer ne znam koje nebo da molim da ne prizna obećanje da neću umreti prvi.
|
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 2 Jul - 16:29 | |
| Što ja nisam srca kamenoga da ne volim više ni jednoga, da me mine ova želja pusta, da me grle, ljube jedna usta. Teško mi je neće san na oči, probdjeh zato noći i noći, sve zbog lole, srca kamenoga, njega hoću, drugog ni jednoga. Moj ćeš biti, ja ću te saviti, srce tvoje ja ću otopiti, a onda ću pustiti da patiš i ne dati da se k meni vratiš! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 2 Jul - 16:30 | |
| U očima možeš tugu da pročitaš, sve ćeš da otkriješ, ne moraš da pitaš. Sreću davno one i ne pamte više, odnjele je davne ispadane kiše. Samo tuga osta, velika, duboka i žalosti dosta za dva žalna oka. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Stihovi koje volim Pon 2 Jul - 16:30 | |
| Što vidiš u očima mojim kad tugom su zamagljene, što čitati u njima možeš dok ne trepčući gledaš u mene? Mutne su, tužne i sjetne, bistrina je davno nestala, samo se sijećaju dana kad sreća je negdje ostala! ....My heart beats only for you.... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Stihovi koje volim | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 4 od 9 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 497 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 497 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie